Kocie Sprawy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 09, 2002 19:37

Szanowny Panie Janie,

nie sądzę, żeby przesłanie przez kilku uczestników forum znajomym zeskanowych wersji wyczerpanego numeru magazynu "Kocie Sprawy" mogło w jakikolwiek sposób zaszkodzić jego interesom. W sensie prawnym nie można zresztą, jak sądzę, mówić tu ani o dystrybucji, ani rozpowszechnianiu, jako że była to niekomercyjna wymiana informacji pomiędzy osobami prywatnymi.

Chciałbym zwrócić też Pańską uwagę, że wielu spośród uczestników tego forum (związanych równocześnie z forum koty.pl) zrobiło wiele, jak na osoby całkiem prywatne, by rozpropagować informację o magazynie "Kocie Strony" wśród swoich znajomych oraz internautów. Nie przypuszczam zatem, aby zamierzali szkodzić periodykowi, którego powstaniem i istnieniem są żywotnie zainteresowani.

Z poważaniem
Estraven

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Sob lut 09, 2002 19:37

Jeżeli miałabym możliwość kupienia tej gazetki, to z wielką przyjemnością bym to uczyniła, jednak nie znalazłam jej ani w moim mieście, ani w okolicy 50km, a naprawdę przyjemniej przewraca się kartki niż korzysta ze skanów.

Virge

Od: Wto lut 05, 2002 17:12

Post » Sob lut 09, 2002 19:46

Racja. Postąpiliśmy niewporządku w stosunku do KOCICH SPRAW za co trzeba przeprosić.

TyGi

Od: Wto lut 05, 2002 15:43

Post » Sob lut 09, 2002 19:46

Do Jana - Jesli sa gdzies dostepne pierwsze 2 numery "Kocich spraw" to chetnie kupie 2 komplet (jeden juz mam), jak zreszta kazdy z nas co nie ma.
Ale ich nie ma, chyba ze sa i nie wiemy gdzie? Moze pan wie? :)
Mam wrazenie, ze to co robimy to jest reklama - pantoflowa, jak wiadomo, zwykle lepsza od tej "kupionej".
Na swojej stronie tez zachecam do kupna "Kocich spraw", nie powinnam tego robic :?:
zdezorientowana
zuza czyli Iza Zukowska

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob lut 09, 2002 19:47

Ale może to wyszło na dobre... więcej osob przekonało sie do "Kocich Spraw". Ja naprzykład nie wiedziałem o istnieniu dwutygodnika i dzięki forum dowiedziałem się o nim. Teraz w empiku bede "polować" na trzeci i kolejne numery KOCICH SPRAW.
Ostatnio edytowano Nie lut 10, 2002 0:09 przez TyGi, łącznie edytowano 1 raz

TyGi

Od: Wto lut 05, 2002 15:43

Post » Sob lut 09, 2002 20:24

Drogi Estraven
Forum to jest dosepne dla kazdego i jako takie nie moze byc uznane za grupe znajomych. Wystarczy sie zalogowac (tak jak ja to zrobilem) i podac sie za milosnika kotow aby otrzymac 1 i 2 numer Kocich Spraw.
Wiec ponizsza oferta dotyczy kazdego kto ma klawiature na biurku.
-;moge zeskanowac 2 nr Kocich Spraw, zapisaæ jako .jpg i Wam powysy³aæ !!!

Ponadto znajomi znaja swoje adresy .....
-... tylko nie mam Waszych adrsów (tzn. liv i Dagi mam). A tu na forum wysy³a siê prywatne email :-(
-ca³o¶æ zeskanowana. W sumie 47 stron. Zaczynam wysy³anie. Tylko te adresy .... :-(
Aha, dostaniecie kilka emaili. Mam nadziejê, ¿e dzis dam rade wszytko wys³aæ. Jak nie teraz to wieczorem sie postaram !!!
Wzruszajaca dbalosc o skopiowanie calosci.....
-wys³a³o siê, uffffffffffff :)
je¶li bêdzie brakowa³o jakiej¶ strony to piszcie

Wydaje mi sie ze sprawa znajomych tym samym upada
Jan Pasnicki

KocieSprawy

Od: Sob lut 09, 2002 18:17

Post » Sob lut 09, 2002 20:33

Drogi Estraven
Jesli zas chodzi o wyczerpanie nakladu to gwarantuje ze osoba ktora znajdzie gazete w internecie nie bedzie zainteresowana nabyciem 1 lub 2 numeru po jego dodrukowaniu.
Obecnie istnieje mozliwosc dodrukowania gazety jednak dzieki takim pomyslom bede musial z tego zrezygnowac. Tym samym ponosze wymierne straty.
Jan Pasnicki

KocieSprawy

Post » Sob lut 09, 2002 20:34

No dobrze... rozumiem. Mamy nie rozpowszechniac. Ja w takim razie nie bede, ale ponawiam pytanie czy istnieje mozliwosc kupienia 1 i 2 numeru?

Bo jesli nie... to wlasciwie nie rozumiem... to znaczy rozumiem strone prawna, ale jak pracowalam w wydawnictwie to czesto rozdawalismy archiwalne numery w ramach reklamy...

I naprawde nie chcemy dzialac przeciwko "Kocim sprawom", wrecz przeciwnie.
Jakos mi sie niemilo zrobilo... :-(
pozdrawiam
zuza

zuza

Post » Sob lut 09, 2002 20:35

Droga Zuzo
Przepraszam, odpowiadam kolejno to moze chwile potrwac poniewaz pisze powoli
Jan Pasnicki
Ostatnio edytowano Sob lut 09, 2002 20:37 przez KocieSprawy, łącznie edytowano 1 raz

KocieSprawy

Post » Sob lut 09, 2002 20:37

Ok :-)
Bede czekac cierpliwie :-)
Ale tak w ogole to fajnie, ze Pan tu zawital :-)

zuza

Post » Sob lut 09, 2002 20:37

Ja też chetnie bym dokupiła, co prawda dostałam mailem od Dagi (serdeczne dzieki za chęci , Dago), ale mój kompik szaleje, i najpierw nie czytał tego wcale, przez porzadki mojego TZta, a teraz czyta wszystkie strony jako ciąg śmiesznych literek i innych dziwolągów....

Czekam na odpowiedź.

Panda1

Od: Śro lut 06, 2002 13:58

Post » Sob lut 09, 2002 20:40

Szanowny Panie Janie,

myślę, że Pańskie wzburzenie i zarzuty są nie na miejscu. To, że Pan nie zna uczestników forum nie znaczy, iż oni siebie nawzajem nie znają, przynajmniej w jakimś stopniu. Adresy sa na tym forum umieszczane inaczej, niż na koty.pl, tym samym inaczej wygląda prawa wysyłki emali.

Jedyna wątpliwość prawna, którą skłonny jestem podzielić, to czy wskazane jest wykorzystywanie w celu umawiania wysyłki publicznego forum. Stąd będę apelował, aby podobne prywatne wymiany chronionych copyrightem materiałów reprodukowanych do użytku własnego odbywały się za pośrednictwem łączy niepublicznych.

O wiele chętniej zaś, jak widać to i z innych wypowiedzi w tym wątku, dowiedzielibyśmy się, jak kształtuje się perpektywa dalszego bytu magazynu "Kocie Sprawy", który mimo braku dobrego słowa z Pana strony za pomoc internautów w propagowaniu informacji o nim, nadal zamierzamy kupować oraz - gdy będzie to możliwe - prenumerować.

Pozdrawiam
Estraven

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Sob lut 09, 2002 20:51

Drogi Estraven
Jesli chodzi o zaangazowanie osob prywatnych w propagowanie magazynu Kocie Sprawy to moge powiedziec tylko jedno
Dziekuje!!!
Niestety nie stac mnie na kampanie reklamowa w stylu Gali.
Dzialania podobne do tych o ktorych rozmawiamy przynosza wiecej szkody niz pozytku.
Material ktory zostal zeskanowany i wpuszczony w siec dalej bedzie krazyl po internecie i na plytkach CD poza wszelka kontrola.
Jan Pasnicki
Ostatnio edytowano Sob lut 16, 2002 18:03 przez KocieSprawy, łącznie edytowano 1 raz

KocieSprawy

Post » Sob lut 09, 2002 20:54

Jak bedzie dodruk to super!!!
Juz sie zapisuje na komplet :-) (1+2)
Trojke sama sobie kupie w 2 egzemplarzach :-)
Przyznam sie - chcialam dac to czasopismo babci, ale moich egzemplarzy jej nie oddam, bo zbieram.
Ale akurat te osoby co dostaly mailem i tak wola papierowe...
No dobrze... czyli czekamy na ten dodruk...
zuza

zuza

Post » Sob lut 09, 2002 20:58

Panie Janie,

Podam fakty z mojej perspektywy:
- o nr.1 nie dowiedzialam sie na czas i go nie mam;
- kupilam dwa egzemplarze nr.2 - potem chcialam dokupic wiecej, ale juz nie dostalam (W-wa);
- wyslalam do Pana list z deklaracja prenumeraty;
- na forum koty.pl dowiedzialam sie, ze niesprzedane egzemplarze poszly na przemial;
- chyba na tymze forum przeczytalam informacje, ze prenumeraty wciaz nie bedzie;
- plikow JPG od nikogo nie sciagalam (choc przyznam, ze zastanawialam sie nad tym, bo bylyby dla mnie jedyna okazja zapoznania sie z numerem 1 KS).

Podzielam wiec stanowisko wyrazone przez Estravena i odbieram Pana zarzuty wzgledem forumowiczow jako pochopne i krzywdzace.

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

[poprzednia][następna]