Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Beata pisze:ja ostatnio staram sie hartowac kocie ciut
ale jakos nie wyobrazam sobie wychodzenia na balkon w zimie w celu czyszczenia kuwety![]()
![]()
ten sniegi mroz
![]()
moze i moje koty bylyby zadowolone, ale to nie dla mnie
misia007 pisze:Meggi klapke zakladal moj mąż, bo fachowcom nie dowierza ale drzwi zamowilismy specjalne.Tzn, moje balkonowe sa podzielone na dwie częsci i w tej dolnej mniejszej zamiast szyby jest panel z PCV w ktorym latwo zamontowac klapke.W szybie tez mozna ja zamontowac ale w oknach plastikowych to chba nie da sie , bo w srodku ma byc proznia albo jakis gaz.Klapke zamowilam w ktoryms sklepie internetowym dla zwierzakow, jest tego duzy wybor.pozdrawiam serdecznie.
Aleba pisze:Natomiast montowanie klapki w szybie byłoby kłopotliwe, bo w nowych plastikowych oknach przestrzeń między szybami musi być szczelnie zamknięta - trzeba by więc "obudować" klapkę zamykającymi tę przestrzeń listwami, co byłoby średnim efektem estetycznym, no i cena całego przedsięwzięcia znacznie by wzrosła.
kavala pisze:Aleba pisze:Natomiast montowanie klapki w szybie byłoby kłopotliwe, bo w nowych plastikowych oknach przestrzeń między szybami musi być szczelnie zamknięta - trzeba by więc "obudować" klapkę zamykającymi tę przestrzeń listwami, co byłoby średnim efektem estetycznym, no i cena całego przedsięwzięcia znacznie by wzrosła.
Nawet nie wiem czy by to było możliwe. Pomiędzy szybami znajduje się gaz, chyba argon i jest tam podciśnienie. Taka szyba gdy jest uszkodzona traci swoje właściwości izolacyjne (o ile się w ogóle nie rozleci).
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 1141 gości