Łapanki Anielewickie ;) Pieguski mają domki! Warszawa KLIF

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 05, 2007 16:17

Aia pisze:Postaram sie być :)
ale na teraz nie mogę powiedzieć że na 100%
trochę to też zależeć będzie od pogody :? wstyd, ale nie mam nic! przeciwdeszczowego :oops: a latająca dziewucha z parasolem i w mokrych butach na wiele Wam sie nie przyda :roll: a jeszcze koty Wam wystraszę :roll: :oops:

ok :)

hmm... nie wystraszysz 8) :twisted: podobno do piątku miała się pogoda poprawić ;)

Aia pisze:na jaki dzień ile osób się już zgołsiło?
i z jakim obeznamiem w terenie?

piątek:
- ja ;)
- moja koleżanka lub nawet dwie 8)
- jopop - z dużym doświadczeniem :)
- samochód beaty111 ;)
- samochód TŻ-ta karmicielki z mojego osiedla
- samochód Piotra z forum :) (chyba ;) o ile może)

nikt chyba terenu nie zna :lol: :roll:

w sobotę:
- ja + być może Emilia, moja koleżanka ;)
- jopop
- Henia z klatką (chyba 8) )
- samochód TŻ-ta karmicielki...
- być może samochód + pomoc Piotra :)
- być może Kociareczka, o ile ma czas...

chyba o nikim nie zapomniałam :twisted: :lol:
ale jak zapomniałam - proszę się zgłaszać! :D z chęcią dopiszę do listy! 8) :twisted: :lol:

Aia pisze:i zaznaczam
że ja tak mniej więcej zielona w masowym odłowie kotów :roll:

a myślisz że ja nie? :lol: :twisted:

ja jak na razie łapałam tylko koty z mojego osiedla, sama... pojedynczo 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro wrz 05, 2007 16:33

jestem chora (stan na dzisiaj) wczoraj sporawa temperaturka. Jesli bedzie ze mna troche lepiej, bede z Wami. Mieszkam nieopodal Anielewicza. Ale takich gniazdek tutaj w okolicy jest duzo. Ot chociazby na Niskiej, az sie roi od sierotek.. Napiszcie, gdzie dokladnie zbiorka i o ktorej.....

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Śro wrz 05, 2007 16:38

*anika* pisze:
Aia pisze:Postaram sie być :)
ale na teraz nie mogę powiedzieć że na 100%
trochę to też zależeć będzie od pogody :? wstyd, ale nie mam nic! przeciwdeszczowego :oops: a latająca dziewucha z parasolem i w mokrych butach na wiele Wam sie nie przyda :roll: a jeszcze koty Wam wystraszę :roll: :oops:

hmm... nie wystraszysz 8) :twisted: podobno do piątku miała się pogoda poprawić ;)

:mrgreen:
no to świetnie, a jeśli zdąże sobie kupiś kurtkę przeciwdeszczową <tylko boże gdzie to sie kupuje, nigdzie nie mogę znaleźc O_o> , a dojrzewam do wniosku ze jest NIEZBĘDNA_-_ to będę prawie na pewno :wink: ,
jeśli nieObrazek :roll:

nikt chyba terenu nie zna :lol: :roll:

ok

to w razie czego jutro, jak będę miała większą pewność co do mojego udziału, napiszę Ci gdzie co i które
mniej więcej od czego zaczęłabym itd :wink:

Aia pisze:i zaznaczam
że ja tak mniej więcej zielona w masowym odłowie kotów :roll:

a myślisz że ja nie? :lol: :twisted:

ja jak na razie łapałam tylko koty z mojego osiedla, sama... pojedynczo 8)

no ja nawet CzarnejDzikiej Sary nie łapałam sama :roll: - a widziałaś że spokojna koteczka :oops:
ja to w kociętach przeciwiczona jestem :twisted:
Ostatnio edytowano Śro wrz 05, 2007 16:42 przez Aia, łącznie edytowano 1 raz

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro wrz 05, 2007 16:41

alysia pisze:jestem chora (stan na dzisiaj) wczoraj sporawa temperaturka. Jesli bedzie ze mna troche lepiej, bede z Wami. Mieszkam nieopodal Anielewicza. Ale takich gniazdek tutaj w okolicy jest duzo. Ot chociazby na Niskiej, az sie roi od sierotek.. Napiszcie, gdzie dokladnie zbiorka i o ktorej.....

zbiórka? myślę, że koło bloku Anielewicza 26b, albo na tyłach Klifa, przy tej kociej budce? najlepiej się "zdzwonić" już na miejscu ;) (mój nr tel.: 0 504 842 508)

myślę, że najlepiej koło 16.00, jak ktoś nie moze to jakkolwiek :) byle by być ;) wcześniej czy później 8)

dzwoniłam do TŻ-ta karmicielki:
- niestety w piątek nie może. ale w sobotę tak :)
- moze jutro od 17-stej, a najlepiej wieczorem zabrać klatkę od Heni (moze też od Jany), tyle, ze trzeba ustalic gdzie ją dowieźć! :roll:

edit:
Aia pisze:no to świetnie, a jeśli zdąże sobie kupiś kurtkę przeciwdeszczową <tylko boże gdzie to sie kupuje, nigdzie nie mogę znaleźc O_o> , a dojrzewam do wniosku ze jest NIEZBĘDNA_-_ to będę prawie na pewno :wink: ,
jeśli nieObrazek :roll:

ja kupowiałam ostatnio w Decathlonie ;)
taka jasno kremowa, nieocieplana - tylko nieprzemakalna jest ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro wrz 05, 2007 17:06

ja dopiero po chorobie i nadal jeszcze troche kaszle, ale mam nadzieje ze mi przejdzie :roll:
wstepnie sie zgłaszam na piatek, w sobote jestem na stoisku miau, mieszkam niedaleko

i byle nie padało bo mam tylko jedną pare butów, które gdy zamokna - sa do wywalenia
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Śro wrz 05, 2007 18:18

xandra pisze:wstepnie sie zgłaszam na piatek, w sobote jestem na stoisku miau, mieszkam niedaleko

dzięki! :D
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro wrz 05, 2007 20:35

zdecydowanie nie jadę autobusem, liczę na Beatę, umówię się z Nią jutro podczas innej łapanki :twisted:

jakby co, to sprzęt można zwozić do mnie lub po akcji może pojechać do mnie i stamtąd będzie do odbioru.

ja niestety ze względu na zdrowie na razie unikam przejazdów przez miasto w warunkach mało komfortowych :twisted:

powodzenia w ustalaniu szczegółów:)

PODPISZCIE TRANSPORTERY - NAJLEPIEJ i GÓRĘ i DÓŁ!!!!!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro wrz 05, 2007 21:33

jopop pisze:zdecydowanie nie jadę autobusem, liczę na Beatę, umówię się z Nią jutro podczas innej łapanki :twisted:

jakby co, to sprzęt można zwozić do mnie lub po akcji może pojechać do mnie i stamtąd będzie do odbioru.

:lol: :twisted: to czekaj jutro na podrzutki :twisted: 8)

tylko gdzie Ty mieszkasz? :wink: (mogę jakiś adresik na pw? chyba że zadzwonię ;) )

hmm... tylko niech mi ktoś jeszcze powie czy Jana, Henia i jopop są w miarę po drodze :lol:
(Jana - Koło, Henia - wiem ;), a Asia? 8) i czy wszystkim jutro pasuje wieczór?)

hmm... zobaczymy...
przedzwonię jutro do tego biednego TŻ-ta karmicielki i go wrobię w transport dwóch klatek :roll: :lol:
mam nadzieję przynajmniej ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro wrz 05, 2007 23:00

Ja mieszkam w miarę blisko Klifa - ale w piątek ktoś u mnie w domu będzie dopiero ok. 17.30... Tak samo jutro.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw wrz 06, 2007 7:42

ja mieszkam na bielanach, klaudyny, jak wroce z lapanki to juz bede.
Obrazek

jopop

Post » Czw wrz 06, 2007 16:59

1. przekazałam swój osprzęt Beacie, ona mieszka blisko metra dw. gdański, więc może lepiej do niej zwieźć klamoty:)

2. miejsce spotkania proszę umówcie tak, byśmy od razu mogli choć część łapek rozstawić, a nie latać w kółko ze sprzętem. MIEJSCA PARKINGOWE przydatne:)

3. Rozumiem, że jesteśmy umówieni z 1 karmicielką i że tam koty są na czczo. Co z resztą? karmiciele wiedzą o akcji i przegłodzą koty? czy też zaczną za nami biegać z krzykiem że dręczymy koty..?
Obrazek

jopop

Post » Czw wrz 06, 2007 17:46

jopop pisze:2. miejsce spotkania proszę umówcie tak, byśmy od razu mogli choć część łapek rozstawić, a nie latać w kółko ze sprzętem. MIEJSCA PARKINGOWE przydatne:)

to gdzie? bo ja się w tym terenie nie orientuję (jak z resztą wszyscy chętni na łapankę ;) )

"kocia budka" na tyłach Klifa czy przy bloku Anielewicza 26b ?

Aia - Ty znasz teren, powiedz co lepiej ;)
jopop pisze:3. Rozumiem, że jesteśmy umówieni z 1 karmicielką i że tam koty są na czczo. Co z resztą? karmiciele wiedzą o akcji i przegłodzą koty? czy też zaczną za nami biegać z krzykiem że dręczymy koty..?

co z resztą? ja nawet nie wiem gdzie są te "inne miejsca" więc jak miałam uprzedzić? ;)
nie znmam innych karmicielek. znam tylko tą jedną - przy Anielewicza 26b (i tam bym jak na razie tylko łapała, chyba że coś się "odkryje" juz na miejscu. lub Aia nam powie ;) Aia - masz jakiś kontakt do innych karmicielek?)

a na wrzeszczące karmicielki i tak rady nie ma. :roll: czy by je uprzedzić czy nie :roll: :wink:
nie znam tych innych. nie wiem jakie mają nastawienie do łapanek i kastracji...

co do klatek-łapek:
wstępnie umówiłam sie z Henią, że jak będę jechać z (prawdopodobnie ona będzie) koleżanką ze szkoły (chyba prosto ze szkoły ;) zahaczę tylko o dom i wezmę transportery ;) ) to podejdę do niej i zabiorę klatkę...

chyba że ktoś się poświęci i powie, że można do niego dziś podrzucić klatkę i ten ktoś podwiezie jutro na łapankę... ale raczej nikogo takiego nie ma ;)

co do klatki od Jany - nie wiem. :roll: nie mamy nikogo, kto ją będzie mógł zabrać i podwieźć jutro... do jopop i tak nie będziemy zawozić bo to kompletnie nie po drodze i daleko ;) a beata111 (u której jest teraz sprzęt jopop) też nie może... nie zmieści się to w aucie i nie ma kiedy przekazać...

jak ktoś ma jakiś pomysł :roll: :wink:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw wrz 06, 2007 17:49

Wstępnie się zgłaszam na piątek, w sobotę jestem na stoisku Miau.

Niewiem, czy napewno będę mogła jutro, bo mogę być padnięta po treningach, ale myślę, że się uda.

Wziąść duży transporter? (jakiś mniejszy chyba by wszedł).

*anika* zaraz do Ciebie zadzwonię i się umówimy, co do transporterów. Będę miała dobowy, więc mogę krążyć, gdzie chcesz ;)

Czy wziąść kilka plakatów o Fuksi?

Kociareczka

Od: Pon mar 13, 2006 12:44

Post » Czw wrz 06, 2007 18:03

Skąd trzeba zabrać klatkę od Jany? Jadąc na miejsce mogę przejechać jeśli to jakiś żoliborz czy wola i przechwycę. Jutro będę jechał z okolic ronda starzyńskiego po 16-tej.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Czw wrz 06, 2007 19:13

dodzwoniłam się w końcu do karmicielki z Anielewicza ;)

została powiadomiona, że jutro (i w sobotę) kotów ma nie karmić. przekazała informacje drugiej karmicielce (tylko one dwie tam karmią). pani Zofia (pierwsza karmicielka) będzie czekać przed blokiem o 16=stej.
Pani... Joasia? (nia pamiętam ;) ) byc moze też, o ile będzie miała czas. ona zna te koty lepiej, wie które jak się zachowują, dużo o nich wie (pani Zofia niestety nie za bardzo)

obie nie mają nic przeciwko łapaniu i kastracji. a nawet bardzo chętnie pomogą ;)

co do przetrzymywania u nich sprzętu - nie da się.
mieszkanie za małe, a z piwnic kradną. (moze jedną klatkę czy dwie da sie jej wcisnąć ;) )
za to będzie można u niej przekładać koty do transporterów :)

klatka od Heni w końcu chyba jedzie dziś do Jany, a stamtąd obie do Agalenory :roll:
bo Jany chyba jutro w okolicach 16-17 nie będzie.
gadałam z TŻ-tem Agalenory, ale on nie za bardzo wie czy będą w domu o tej godzienie jutro.
ale będę dzwonić znów do Agalenory (nie odbierała)

a jak ich obu nie będzie w domu jutro, to nie wiem :roll:

czyli teoretycznie mamy 4 klatki-łapki i z 7 transporterów...
dwa samochody, i kilka osób, w tym tylko jedna doświadczona 8)

karmicielka mówiła też, że ta czarna-2mc-kotka się od dwóch dni nie pojawia, a dziś dwa maluchy umarły... :( zostały jakieś noworodki... nic konkretnego nie wiem... jutro się zobaczy...
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]