Pożar w korabiewickiej kociarni - ROZPACZLIWY APEL O DT !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 02, 2007 21:10

jeśli jest już watek na dogomanii to poproszę o link

nie wiem czy to dobry pomysł ale może też warto wpisać linki do kotów z Korabiewic, które mają watki na miau, może ktoś najpierw trafi na watek pomocowy a potem z tego wątku na watek konkretnego kota i może któryś znajdzie wymarzony dom

jeszcze myślę, że dobrze by było dopisać w pierwszym poście, to co napisała puss: że koty z Korabiewic mieszkają w nieogrzewanych barakowozach, gdzie zimą zamarza woda w wiadrze
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pon wrz 03, 2007 1:37

Kochane, nie wiem jak Wam dziękować - bazarki, banerek, Allegro... Jesteście :aniolek: :aniolek: :aniolek:
Ja również ma sporo fantów do wystawienia - od Kasi_C, od Behemoci i swoich. Będę sukcesywnie wystawiać.
Bombelku, pomysł z zakupem w hurtowni omawiałyśmy od samego początku, temat zakupu leków zaczął się tydzień temu na forum schroniska. Niestety to nie jest takie proste. Pierwsza sprawa to wet, który zechce zrobić zakup na siebie. Druga sprawa to organizacja zbiórki - przy zbiórce na konto Vivy zakup musi być na fakturę, której raczej nie dostaniemy jeżeli wet będzie kupował na siebie, a jak na zbiórkę na prywatne konto to trochę za duża akcja. Wiemy, że w lecznicy będzie drożej i dlatego początkowo nie chciałyśmy w ogóle organizować zbiórki pieniężnej tylko prosić o zakup i przesyłanie leków, licząc na możliwość tańszego zakupu bez faktury. Niestety taka forma jest zbyt absorbująca czasowo dla wielu osób, a czasem wręcz niemożliwa do realizacji. Dlatego mimo wszystko zdecydowałyśmy się na zbiórkę i zakup w lecznicy. Oczywiście jeżeli ktoś ma możliwość załatwienia tych preparatów taniej i pomysł na rozwiązanie organizacyjne to jesteśmy jak najbardziej na tak. Absolutnie nie zależy nam na dorabianiu lecznic.
Wibrysko, ja wątku na dogo nie zakładałam i nie założę - nie ogarniam tego co już jest. Ostatnio ruszyło się trochę w adopcjach i zamierzam skorzystać z dobrej passy dając ogłoszenia, a to też wymaga trochę czasu. Poza tym w fazie organizacji jest sprawa baraku, o którym wspomniała Puss. To duża akcja i ogromne pieniądze, Viva chce nam pomóc w zbiórce, ale najpierw trzeba wszystko dograć w szczegółach. Dla ścisłości - baraki teoretycznie są ogrzewane, problemem jest to, że bardzo często wywala prąd i wtedy ogrzewania nie ma. Poza tym baraki są stare i bardzo zniszczone, mają nieszczelne okna i drzwi, więc pomimo ogrzewania jest zimno.
Etka, jest mi strasznie przykro z powodu Irokezika :cry: I nie tylko jej, tak jak napisała Puss, odeszły jeszcze inne - Bazyl, Motylek, Dorotka... Pamiętajmy o nich [*]

Jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim za wsparcie :!: Jednak przede wszystkim dziękuję Oldze, która zmobilizowała mnie do działania i sama bardzo aktywnie pomaga w Korabiewicach. Olga ostatnio znalazła lecznicę chętną do współpracy na dużo korzystniejszych warunkach niż SGGW :D Jako pierwszy trafił tam Kropek, który z uwagi na pełnojajeczność musiał siedzieć w klatce. Dzięki Oldze i finansowej pomocy Kasi_C kocio jest już ciachnięty :D Następna w kolejce jest Mysia - kicia, która niedawno trafiła do schroniska i jest w fatalnym stanie :(

Puss, to co prawda nie z tego wątku, ale na otarcie łez powiem, że o Kropka pytały dwie osoby. Trzymaj kciuki!
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Pon wrz 03, 2007 8:22

trzymam kciuki za wszystkie korabiewickie kotki :ok:
i oczywiście cały czas robię dla nich ogłoszenia i będę starała się aktywnie pomagać finansowo.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon wrz 03, 2007 10:32

dziewczyny robicie bardzo dużo, podziwiam was

wierzę, że wiele osób przyłączy się do waszej akcji pomocy
(ja niestety nie pracuję, jestem na utrzymaniu męża
mamy 3 sunie i 7 kotów)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pon wrz 03, 2007 10:51

wibrysko - czy w Łodzi jest ktoś, kto mógłby trochę bardziej zaangażować się w sprawę Korabiewic? schronisko jest w tej samej odległości od Warszawy co od Łodzi. ja jestem w Poznaniu i mam zdecydowanie dalej, ale staram się wspierać wszystkie akcje pomocy temu schronisku, bo wiem jak bardzo zwierzęta tam nas potrzebują.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon wrz 03, 2007 11:52

Bajko, czy w sprawie budowy kociarni coś może ruszyło?-czy są jakieś fudusze od ludzi na ten cel i czy jest szansa w tym roku?Pytam(a własciwie to pytanie od taty, bo uparcie wpłaca co miesiac na ten cel na konto fundacji niedźwiedź), bo chyba jestes najbardziej zorientowana w temacie :wink:
natomiast ja ze swojej strony mam pytanie o podanie ceny leków, za która możecie je nabyć, bo mam pewna propozycję ...

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon wrz 03, 2007 11:57

[quote="BAJKA-BB"]Bombelku, pomysł z zakupem w hurtowni omawiałyśmy od samego początku, temat zakupu leków zaczął się tydzień temu na forum schroniska. Niestety to nie jest takie proste. Pierwsza sprawa to wet, który zechce zrobić zakup na siebie. Druga sprawa to organizacja zbiórki - przy zbiórce na konto Vivy zakup musi być na fakturę, której raczej nie dostaniemy jeżeli wet będzie kupował na siebie, a jak na zbiórkę na prywatne konto to trochę za duża akcja. [quote]

i na to jest rozwiązanie, ale o tym na pw
ja moge zaoferować leki jako pomoc - szczególy na pw , wiąże sie to także z moja propozycją w poście powyzej

alessandra

Post » Pon wrz 03, 2007 19:41

Alessandro, dzięki za pomysł w sprawie leków. Może jednak uda się kupić taniej :D Jeśli chodzi o kociarnię to podobno ma powstać :roll: Nie mam pojęcia kiedy i nie wiem ile na ten cel jest nazbierane - nie mam dostępu do konta Fundacji Niedźwiedź. Jednak ponieważ do tej pory nie zostało nawet wyznaczone miejsce, a korabiewickie koty są w coraz gorszym stanie chcemy spróbować zrobić zbiórkę na zakup porządnego baraku. Przynajmniej tyle...
Dzisiaj Olga przywiozła dwa koty na leczenie - Majkę z podejrzeniem ropomacicza i drugiego kota (bury pręgusek, ale nie wiem dokładnie który) w stanie skrajnego wycieńczenia, nie wiadomo czy przeżyje... Mysia niestety musi jeszcze poczekać i tak pewnie dla tych dwóch będziemy znowu musiały prosić o pomoc finansową :oops:
Puss, dzięki za wsparcie i kciuki.
Wibrysko, możesz nam pomóc nie tylko finansowo - jeżeli masz trochę czasu pozakładaj wątki na innych forach, to ogromna pomoc, będziemy bardzo wdzięczne.
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Wto wrz 04, 2007 9:42

[quote="BAJKA-BB"]Alessandro, dzięki za pomysł w sprawie leków. Może jednak uda się kupić taniej :D Jeśli chodzi o kociarnię to podobno ma powstać :roll: Nie mam pojęcia kiedy i nie wiem ile na ten cel jest nazbierane - nie mam dostępu do konta Fundacji Niedźwiedź. Jednak ponieważ do tej pory nie zostało nawet wyznaczone miejsce, a korabiewickie koty są w coraz gorszym stanie chcemy spróbować zrobić zbiórkę na zakup porządnego baraku. Przynajmniej tyle...
quote]
cieszy mnie wiadomośc, że chociaz barak będzie, oby przed zimą dało się ...
druga dobra wiadomość, to dzieki Oldze jest lecznica przyjazna- ro bardzo ważne,a pieniazki na leczenie , znajdziemy , muysle,że nie tylko mnie bliska sprawa jest kotków z Korabiewic :)

alessandra

Post » Wto wrz 04, 2007 14:34

Podnoszę na pierwszą stronę
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Wto wrz 04, 2007 17:14

Bardzo proszę wszystkich o branie udziału w bazarkach na rzecz schroniska w Korabiewicach!!!

Ale chyba bardziej ode mnie proszą wszystkie tamtejsze kociaki... :roll: :(
Obrazek
Obrazek

goniek888

Od: Nie paź 08, 2006 21:18

Post » Wto wrz 04, 2007 19:02

Goniek masz rację - korabiewickie koty bardzo gorąco proszą o wsparcie. Nie nadążamy z pomocą :cry: Nie udało się uratować Pręgusa - buraska, o którym pisałam we wczorajszym poście :cry: Kolejny kot z Korabiewic odszedł za TM... [*]
Alessandro, sprawa baraku to świeży pomysł i na razie nie wiadomo czy i kiedy uda się go zrealizować. Na pewno nie będzie to przed zimą, a jeżeli Viva nie pomoże nam w zbiórce to wątpię czy w ogóle uda się go kupić. Na zakup baraku i dostosowanie go na potrzeby kotów potrzeba kilkanaście tysięcy złotych, zebranie takiej kwoty na bazarkach i Allegro jest po prostu nierealne. Olga w miniony weekend jak zwykle zbierała pieniądze na motobazarze, tym razem giełda była w Poznaniu. Przez dwa dni uzbierało się w puszce 7,50 zł :roll: We Wrocławiu nikt nie wrzucił nawet złotówki... Liczymy, że w Łodzi i w Warszawie będzie trochę lepiej. Pewnie udałoby się zebrać więcej gdyby ktoś pomógł Oldze w zbiórce - jeżeli ktoś miałby trochę czasu to bardzo prosimy o wsparcie. Najbliższy motobazar jest w Łodzi (7-8 września, stanowisko 503, stadion SKS Start), następny w Warszawie (16 września, stanowisko 201a, na Wyścigach).
Przy okazji motobazarów Olga chce również zorganizować zbiórkę rzeczy, które często w domu są już zbędne, a w schronisku mogą się jeszcze przydać. Jeżeli ktoś ma stare koce, kołdry, ręczniki, garnki bardzo prosimy o dostarczenie tych rzeczy na motogiełdę. Wstęp na teren bazaru jest płatny, więc jeżeli ktoś chciałby coś przekazać Olga wyjdzie po odbiór, wystarczy do Niej zadzwonić 0-509-201-218.
Bardzo prosimy - poszperajcie w szafach i na pawlaczach, może znajdziecie niepotrzebne rzeczy, które zwierzakom sprawią jeszcze wiele radości.
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Wto wrz 04, 2007 21:14

Lelek [*]
ObrazekLuna

kuchatka

Od: Czw paź 06, 2005 16:49

Post » Wto wrz 04, 2007 21:27

Trzeba pomóc korabiewskim kotom. Obiecuję poduszki, kocyki i małe co-nieco dla futrzaków. Tylko muszą poczekać do 16-ego.
Głaski dla wszystkich kotów...
i pozdrowienia dla dzielnych opiekunek... :)

Be

Od: Wto wrz 04, 2007 0:38

Post » Wto wrz 04, 2007 21:31

Ach, jeszcze jedno pytanie. Te garnki... to duże? Chodzi o przygotowanie strawy czy o mniejsze miseczki już do konsumpcji? Sorry, że może głupio pytam, ale poruszam się w realiach dwóch a ostatnio - niestety - już jednego kota w domu.

I w zasadzie jeszcze jedno pytanie... ;)
Co będzie jak wszystkie "drobiazgi" nie zmieszczą się w samochód Olgi? :?

Be

Od: Wto wrz 04, 2007 0:38

[poprzednia][następna]