Bylismy dzisiaj u weterynarza z Armim (na bitwy oliwskiej, ale nie u dr Poplawskiego, bo go nie bylo, tylko u Dzieciola) Pierwsze to dokladne badanie Armiego - temperatura, zatoki, uszy...
Potem sprawdzil papiery Armiego. Okazalo sie, ze jak Armi na samym poczatku w lutym chorowal, to z wizyta domowa byl u nas wlasnie dr Dzieciol. Przepisal antybiotyk, ktory on uwaza za dobry, i nadal tak twierdzi. Okazalo sie po prostu, ze jak ja poszlam na kolejny zastrzyk tu u mnie na michalowskiego to pani dr Sontag-Patoka zmienila Armiemu antybiotyk na Betamox, ktory podobno nie do tego sluzy
Dr Dzieciol sie zdenerwowal z powodu tamtej zmiany, bo stwierdzil, ze katar nie zostal wyleczony, ale tylko zaleczony. Strasznie oburzylo go to, ze jeden wet zmienia leki wypisane przez dwoch "chyba nieglupich" (cytat) wetow (wybor antybiotykow dr Dzieciola, byl wtedy konsultowany z dr Poplawskim).
Armata przez min kolejne 5 dni ma byc na konkretnie wypisanych antybiotykach. Do tego bedzie dostawal rutinoscorbin, lakcid, biostymine. Dr Dzieciol dodal, ze scanomune, ktore Armi wczesniej przyjmowal jest dobre - ale dla psow, NIE KOTOW... ze biostymina jest lepsza dla kotow, a do tego tansza.
Szkoda, ze czlowiek taki glupi i nie dopilnowal w lutym, to moze kot bylby zdrowy teraz. Tylko jak wet mowi, ze zmienia leki na takie co maja takie same dzialanie, ale podaje sie co drugi dzien, to czlowiek nie zaprzecza, bo sie nie zna i nie bedzie sie wyklocal z wetem. Najwyrazniej czasem trzeba
Jednym slowem nie polecam gabinetu weterynaryjnego na Michalowskiego.
Prosze o kciuki w imieniu Armiego za jego zdrowko.
Aha, do tego ucho, ktore na Michalowskiego bylo leczone w czerwcu, znow jest chore i to niezle...bo dr Dzieciol powiedzial, ze najprawdopodobniej u niego to zapalenie ucha wiaze sie z katarem, i poki jest katar, ucha tez sie nie wyleczy, mozna jedynie zaleczyc. Wiec od jutra walczymy z uchem, dzisiaj juz z uchem nic nie robil, bo powiedzial, ze to ucho to wielka rana, i z tego powodu nie mogl podac masci.
Anka, dzieki za namiary i Twoja pozytywna opinie na temat bitwy oliwskiej. Mam nadzieje, ze uda nam sie wkoncu wyleczyc Armate.