O Armacie... Walczymy z katarem i zapaleniem ucha...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 26, 2007 19:59

Ech, Armi zostal wymiziany za wszystkie czasy hehe...

Puss, narazie wpadlo troche gotowki luznej, wiec sobie radzimy, sprobuje mu zrobic podstawowe badania i zobaczymy. Moze nie bedzie musial przechodzic na diete... narazie jest dobrze, z kupami nie ma problemu, sama sprawdzilam, wygladaja dobrze. Tak sie ciesze :lol:

Millarca, ciesze sie, ze banerek sie podoba

Marcik

Od: Wto lut 06, 2007 20:31

Post » Pon sie 27, 2007 8:19

Marcik pisze: z kupami nie ma problemu, sama sprawdzilam, wygladaja dobrze. Tak sie ciesze :lol:

oj, tak - takie drobne radości kociarza :lol:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Śro sie 29, 2007 22:11

oj, tak - takie drobne radości kociarza

też to znam :lol:

millarca

Od: Pt wrz 29, 2006 22:43

Post » Śro wrz 05, 2007 20:45

Bylismy dzisiaj u weterynarza z Armim (na bitwy oliwskiej, ale nie u dr Poplawskiego, bo go nie bylo, tylko u Dzieciola) Pierwsze to dokladne badanie Armiego - temperatura, zatoki, uszy...
Potem sprawdzil papiery Armiego. Okazalo sie, ze jak Armi na samym poczatku w lutym chorowal, to z wizyta domowa byl u nas wlasnie dr Dzieciol. Przepisal antybiotyk, ktory on uwaza za dobry, i nadal tak twierdzi. Okazalo sie po prostu, ze jak ja poszlam na kolejny zastrzyk tu u mnie na michalowskiego to pani dr Sontag-Patoka zmienila Armiemu antybiotyk na Betamox, ktory podobno nie do tego sluzy :!: 8O
Dr Dzieciol sie zdenerwowal z powodu tamtej zmiany, bo stwierdzil, ze katar nie zostal wyleczony, ale tylko zaleczony. Strasznie oburzylo go to, ze jeden wet zmienia leki wypisane przez dwoch "chyba nieglupich" (cytat) wetow (wybor antybiotykow dr Dzieciola, byl wtedy konsultowany z dr Poplawskim).
Armata przez min kolejne 5 dni ma byc na konkretnie wypisanych antybiotykach. Do tego bedzie dostawal rutinoscorbin, lakcid, biostymine. Dr Dzieciol dodal, ze scanomune, ktore Armi wczesniej przyjmowal jest dobre - ale dla psow, NIE KOTOW... ze biostymina jest lepsza dla kotow, a do tego tansza.
Szkoda, ze czlowiek taki glupi i nie dopilnowal w lutym, to moze kot bylby zdrowy teraz. Tylko jak wet mowi, ze zmienia leki na takie co maja takie same dzialanie, ale podaje sie co drugi dzien, to czlowiek nie zaprzecza, bo sie nie zna i nie bedzie sie wyklocal z wetem. Najwyrazniej czasem trzeba :roll:
Jednym slowem nie polecam gabinetu weterynaryjnego na Michalowskiego.
Prosze o kciuki w imieniu Armiego za jego zdrowko.

Aha, do tego ucho, ktore na Michalowskiego bylo leczone w czerwcu, znow jest chore i to niezle...bo dr Dzieciol powiedzial, ze najprawdopodobniej u niego to zapalenie ucha wiaze sie z katarem, i poki jest katar, ucha tez sie nie wyleczy, mozna jedynie zaleczyc. Wiec od jutra walczymy z uchem, dzisiaj juz z uchem nic nie robil, bo powiedzial, ze to ucho to wielka rana, i z tego powodu nie mogl podac masci.

Anka, dzieki za namiary i Twoja pozytywna opinie na temat bitwy oliwskiej. Mam nadzieje, ze uda nam sie wkoncu wyleczyc Armate.

Marcik

Post » Czw wrz 06, 2007 8:55

Armi, ściskam mocno i miziam i trzymam kciuki za zdrówko :ok:

puss

Post » Wto wrz 11, 2007 12:22

Armi w niedziele przyjal ostatnia dawke antybiotykow w zastrzykach. Od wczoraj dostaje antybiotyk w tabletkach i taka kuracja bedzie trwala az do piatku.
Nie chce zapeszac ani chwalic dnia przed zachodem, ale jest lepiej. Armi nie kicha, sciany i kanapa od kilku dni jest czysta. Do tego ucho tez juz jest czysciutkie, choc mamy mu jeszcze taka mascia smarowac co 2-3 dni. Ale widac poprawe :)
Obawiam sie tylko ze w momencie zaprzestania kuracji antybiotykowej, bedzie nawrot wszystkich chorobsk...ale narazie staram sie myslec pozytywnie i mam nadzieje, ze bedzie dobrze.

Zaczelismy szukac mieszkanka :D

Marcik

Post » Wto wrz 11, 2007 13:09

Marcik - cudownie :D
chciałam dzisiaj napisać w tym wątku co się z Wami dzieje, a tutaj takie dobre wiadomości :D
trzymam kciuki i pisz jakbys czegoś potrzebowała :ok:

puss

Post » Wto wrz 11, 2007 14:27

Puss milo ze nas 'podgladasz' :wink:

A dla wszystkich, ktorzy razem z Puss nas podgladaja mam wielka niespodzianke:

Oto jak moj Armi wkradl sie do Duzego na kolderke, i tak wlasnie sobie spali w weekendowy dlugi poranek...
Obrazek Obrazek

Wielka stopa - czyli jak Armata probuje sie upodobnic do Duzego :lol:
Obrazek

A tak wyglada niezakatarzony i calkiem zadowolony z zycia (a przynajmniej kolderki w niedzielny poranek) Armi:
Obrazek

Marcik

Post » Wto wrz 11, 2007 14:34

piękny :1luvu:

może wyślesz jego zdjęcie do kalendarza? można podsyłać tylko do jutra
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=65 ... sc&start=0

puss

Post » Wto wrz 11, 2007 15:06

Dzieki Puss. Wlasnie go zglosilam do konkursu :D

Marcik

Post » Wto wrz 11, 2007 15:34

To ja trzymam kciuki za Armatę w kalendarzu!

millarca

Od: Pt wrz 29, 2006 22:43

Post » Wto wrz 11, 2007 22:54

Marcik, tydzień byłam poza domem i netem, teraz cieszę się dobrymi wiadomościami :D .
Co do scanomune, biostyminy i innych leków uodparniających to co wet to inne zdanie. Dr Dzięcioł faktycznie, zawsze propaguje biostyminę (czasem trafiam do niego na dyżur w nagłych przypadkach). Dr Popławski popiera podawanie scanomune (ew. "ludzkiego", tańszego betaglukanu), ale teraz, gdy Jerzykowi katar paprze się i paprze (tzn. niby słaby, bez glutów, ledwo zauważalny, ale ma nagłe nawroty z gorączką) to mamy mu podać w najbliższym czasie zylexis.

A tak z ciekawości - jaki antybiotyk dostaje Armi?

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Śro wrz 12, 2007 14:28

Teraz dostaje Marbocyl w tabletkach.
Co bylo w zastrzykach ciezko rozczytac, wiec nie wiem czy dobrze przepisuje...dexamethason,tolphedyna,linospectin i wit B1, B12 i C.

Armata mial sprawdzana temperature, i za kazdym razem byla w normie.

Marcik

Post » Czw wrz 27, 2007 14:31

No i dooopa.... Armata znow kicha, a do tego znow zaczyna sie pojawiac krew z nosa... a dopiero tydzien temu skonczylismy leczenie :roll: Na razie nie wiem co dalej...do konca miesiaca nie mam juz finansow, wiec narazie nic nawet nie moge zrobic. Szkoda mi tego kota

Marcik

Post » Czw wrz 27, 2007 14:46

oj, Armata - malutki, co się z Tobą dzieje? :(
Marcik, jeśli mogę wesprzeć mojego chrześniaka to daj znać.

puss

[poprzednia][następna]