czworka do brydza ze S.Kat-Pirat-czy ktos wygral z FIPem?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 07, 2007 17:46

i jak tam dzis kociaczki?

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto sie 07, 2007 22:38

mozna powiedziec - niezle:))
Bidus wazy juz 95 dkg!!! A pirat 1,20kg.
No i dzis juz nie bylo tego okropnego zapachu.
Za to rano, po glodowce myslalam, ze zjedza mnie razem z jedzeniem. Znow zobaczylam to co w schronisku - Bidus na scianach klatki. Przerazliwie gwaltowny. Ile w tym malenkim chudzienkim cialku checi zycia to az wierzyc sie nie chce.
U weta musialysmy chwilke poczekac i Bidus zaczal plakac. Otworzylam klatke i od razu mialam go na rekach, takiego smierdziuszka. No ale co bylo robic, on tak pieknie sie przytula. W kuwecie juz to co zostawiaja jest gestawe. Mysle, ze ich zywotnosc pozwoli im sie pozbierac juz teraz w krotkim czasie.
Musze tylko jutro postarac sie te kapiel jakos zorganizowac.
Tak, ze wyglada na to, ze pomalutku wychodzimy na prosta, ze juz bedzie lepiej.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro sie 08, 2007 6:18

uffff, ciesze się,ze lepiej
i kciuki na miejscu :ok:

Mała1

Post » Śro sie 08, 2007 20:51

Szarusia i Plamka odrobaczone :)
uszy wyczyszczone :)
grzeczne dziewczyny były podczas zabiegów pielęgnacyjnych i w nagrode dostały dobre jedzonko
tylko domków brak :(
chłopaki "wyprane" przez Lidkę :wink: pachące
jutro kolejny raz jedziemy do weta
Obrazek

anemonn

Od: Pon sty 23, 2006 17:04

Post » Śro sie 08, 2007 21:20

Chlopaki nie tylko wyprane ale caly dzien spedzily na pokojach.
Po tym praniu sama czulam sie wyprana. Przygotowalam zmiane odziezy i trzeba bylo:)) Bylo to bardzo emocjonujace wydarzenie. Spiskujemy z biedna anemonn:)) Chuyba niedlugo mi powie - daj mi swiety spokoj. No ale poki co spokoju nie ma i bardzo szukamy domu, dobrego, cieplego, bo te przytulasy zasluguja na taki. i dobrze byloby, zeby byly razem. Mialy jeszcze jakies pchelki, nie wiem tylko, czy to byly pozostalosci cznowy nabytek od rudego. Jutro spytamy czy mozna dac stronghold.
W kazdym razie juz teraz zazdroszcze przyszlem opiekunowi.

Pokoj wolny dzis sie wyrobil, zobaczymy moze jutro tez sie uda. Chlopaki szczesliwe biegaly. Im bardzo potrzeba normalnego domu i normalnymi ludzmi.
Bidus za kazdym razem jak sie do niego wchodzilo to biegl do reki a potem do miski. Zrobil jeszcze kupe taka troche nie tego. Ale juz nie ma takiego zapadnietego brzuszka. Juz widac, ze cos tam ma.
Ze wzgledu na wzglad musialy niestety wrocic na noc do klatki ale nie rozpaczaly za bardzo. Pomieszczenie wietrzylo sie caly dzien i bylo calkiem przyjemnie.
Pirat ladnie bawil sie kulka z papieru. No i koniecznie chca na raczki:))

Lidka

Post » Czw sie 09, 2007 7:01

bardzo sie cieszę,ze u towarzystwa lepiej :D
Ciągle i wszędzie pytam o domki-i kicha :(
Adopcje ruszą po wakacjach mam nadzieję.
Może poprosimy Moniska i w przyszłym tygodniu wystawimy kotki na allegro? Dziewczyny chyba zdrowe są.

Mała1

Post » Czw sie 09, 2007 20:38

Zdrowe i bardzo pilnie szukamy dla nich domków tymczasowych :cry: a tu cisza
Obrazek

anemonn

Post » Pt sie 10, 2007 7:06

podrzuce
2 kotki i 2 kocurki szukaja tymczasów w normalnych warunkach.
Teraz biedaki siedza w klatce :(

Mała1

Post » Pt sie 10, 2007 22:56

Może ktoś mógłby zrobić dla kotków ogłoszenie na allegro?
Obrazek

anemonn

Post » Sob sie 11, 2007 10:58

anemonn a mogłabym cie prosic ,zebys napisała tu o kazdym z kotków z 3 zdania.
Napiszę do Monisek pw, ale fajnie by było zeby miała tu podane dane jak na tacy :wink: , albo mogłabys przesłać jej to na pw.

imię, ze sterylki w piatek ,ze miziaste itd...jakie podac numer telefonów-

a jak sie maja chłopaki?

Mała1

Post » Sob sie 11, 2007 11:49

Kocurki maja na dwa tygodnie fantastyczny dom tymczasowy.
Full serwis:))
Cudownie byloby gdyby obydwa znalazly staly dom razem. Sa bardzo zaprzyjaznione. No ale....
Wymagaja jeszcze troche podleczenia ale nie jest juz zle.

W lepszym stanie jest Pirat. To ten z czarna latka na oku. Juz nie boje sie jak biore go na rece. Skory do zabawy. Na pokojach uganial sie za papierkiem. Wziety na rece wystawia brzuszek i przytula sie fantastycznie. Wlasciwie moze pojsc od zaraz. W poniedzialek jeszcze ida do weta i mysle, ze u niego bedzie to juz koniec leczenia.

Witus - najpierw byl Bidus, wet uslyszal Widus a my przerobilysmy na Witusia. No wiec Witus jest absolutnie nadzwyczajny. Do tego stopnia, ze ja np nie czuje niemal jego zapachu a bywa momentami porazajacy:)) Przytulalam go bez wzgledu na to, ze do konca pracy czulam potem jego zapach. Bo on pieknie sie przytula:))
Kuperek mozna mu myc bez problemu. I on bardzo sie stara nadrobic zaraz swoje niedobory w brzuszku. Je bardzo chetnie. No i prawde mowiac coraz wiecej udaje mu sie utrzymac, bo waga mu wzrasta. To prawda, ze dalej jest taka kruszynka, ze strach go wziac, ze sie te kosteczki poprzestawia. ALe Witus bardzo potrzebuje przytulenia, wiec strach na bok i .... i wtedy przytula sie do szyi i zamiera. Cos w rodzaju - chwilo trwaj:)) Nawet wtedy kiedy Pirat ogon mu podgryza to tez tylko sie cicho poskarzy:))
Wiozlam go wczoraj wlasnie tak przytulonego (nie bylam oczywiscie kierowca). I tak pieknie w oczy patrzy i gada.
Jak byly "na pokojach" to nie moglam nic mowic kiedy wchodzilam do pokoju obok, zwlaszcza wtedy kiedy ktos niezorienowany byl w pokoju. Bo gadula od razu chcial sie przywitac i pogadac.
On narazie wyglada zupelnie nieadopcyjnie bo jest dalej bardzo chudy. Wyglada jak gacek ale na niego trzeba patrzec sercem. A wtedy za jakis czas bedzie sie mozna nim pochwalic.
Zwyczajnie jest fantastyczny:))

Biala Latka jest dorosla stateczna koteczka. Jest ociupinke wycofana ale tylko do momentu pierwszego dotyku. Potem juz mieknie. Lubi sie przytulac mimo wszystko. Mozna powiedziec, ze jest zdrowa. bo gdyby cos bylo nie tak to juz by dawno wyszlo.
Jesli ktos chce miec stateczna, spokojna koteczke to ona jest bardzo dobra kandydatka.

Szarusia natomiast jest bardzo zaborcza. Potrafi Latce przylozyc kiedy czuje, ze moze nie miec rak na wylacznosc. Na rekach roztkliwiona mruczy cichutko i stara sie pobawic. Wymaga jeszcze troche leczenia, bo jek qpy nie sa doskonałe:)) Ale tez po sterylce moze pojsc do domu

Myslalam, ze dzis zrobi im aktualne zdjecia w swietle dziennym ale w sumie wazniejsze bylo wywiezienie ich do normalnego domu.
ALe to nic straconego zdjecia da sie zrobic.

Moze anemonn dopisze jeszcze jakies swoje uwagi. Napewno dopisze o Szarusi bo to jej ulubienica:)) Patrzac na opisy moj ulubieniec to sraluszek Witus i to prawda, choc wazne i kochane sa wszystkie.

Nie jestem w stanie zrobic nic wiecej dla tych kotow, bo zaczynam u siebie miec problemy.
Szeryf podlugim leczeniu antybiotykowo-lydiowo-cykloferonowym znow ma jakis nawrot. I znow ciezko oddych, nos ma zajety.
No i zaczely chorowac piwniczne. Mysle, ze to niezalezny od niczego przypadek, pewnie ktorys cos przywlokl. Zaczelo sie od lzawienia oczu. Teraz slysze, ze jedna gorzej oddycha i dwa kocurki tez. I te oczy wciaz lzawia mimo kropli. Wczoraj dostaly antybiotyk i krople. Mam nadzieje, ze uda mi sie to opanowac.
Ale dlatego nie moge zadnego wziac. Dla wszystkich nie byloby to dobre rozwiazanie.

Dlatego szukamy domow stalych. Dobrych, bo to wyjatkowe koty:))

Lidka

Post » Sob sie 11, 2007 12:08

oo,Lidko jak sie cieszę,ze u kotków lepiej :D
Tylko teraz domki, domki ,gdzie jesteście

Mała1

Post » Nie sie 12, 2007 15:26

zareklamowałam dziewczynki tutaj
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=64263&highlight=

zrobiłam to bez Waszej wiedzy i zgody 8) -mam nadzieje,ze mi wybaczycie

Mała1

Post » Nie sie 12, 2007 19:29

Zrobiłam ogłoszenia dla kociaków:

Łatka: http://allegro.pl/item225370526_kot_spo ... _domu.html

Szarusia:
http://allegro.pl/item225373467_kot_bur ... _domu.html

Witek:
http://allegro.pl/item225379555_kot_wit ... _domu.html

Pirat:
http://allegro.pl/item225385463_kot_pir ... _domu.html

Lidka, w ogłoszeniach jest nr Iwony. Prześlij mi na pw swoje dane kontaktowe, ok?

Mam też wielką prośbę - jeśli któryś kotek znajdzie dom, daj mi znać na pw. Wtedy zdejmę go z allegro.
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Pon sie 13, 2007 8:23

Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

[poprzednia][następna]