SIB Dudus w swoim domku :) FOTY!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 10, 2007 11:44

fotki śliczne :D

To że kotuch jeszcze nieśmiały i jakby przymulony to normalne, w końcu ostatni okres jego życia nie był najlepszy :( . Musiał się sporo włóczyć, skoro miał wiele kleszczy i brzydkie, matowe futerko. Potem te parę dni schroniska - klateczka, nie za dużo towarzystwa człowieka. Teraz trudno mu jeszcze uwierzyć, że wszystko się zmieniło już na stałe. Może boi się, że to tylko na chwilę.
Oczko obserwujcie. Tak jak Wam mówiłam - on w schronisku był bardzo krótko, może być np. zarażony kocim katarem, tylko u nas nie zdążyło to wyjść. Gdyby zaczął kichać albo oczko zaczęło ropieć - to niestety mimo wszystko do weta.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Czw maja 10, 2007 22:41

Wszystko idzie ku dobremu :D dziś kocio w dużo lepszym nastroju. nadal dość dużo śpi (w sumie, jak to kot! ), ale w przerwach idzie się najeść i zabawić. Pięknie dziś gonił piłeczkę, skakał jak sprężynka i zaczął ćwiczyć zapasy z naszymi biednymi łapkami :twisted: a więc, robi się z niego wesoły kociak :lol: nawet dziś Kaję (4 lata) złapał za nogę! :twisted: jedyna mu odpowiada rozmiarem :lol:
W trakcie zabawy ma oczy tak duże, że żadnej infekcji nie widać :D w ogóle dziś nie widziałam ropki, Iwona tylko mówiła, że rano była, więc nadal mu przemywa oczka. Mam jednak nadzieję, że i to idzie w dobrą stronę. Uszka daje sobie czyścić bardzo ładnie. Wczoraj wręcz jakby mu to sprawiało przyjemność... 8) dziś się troszkę boczył, ale nie panikuje jak u weta :lol:
W nocy się nawet położył obok Iwony, a potem wlazł im pod kołdrę. chyba się zaprzyjaźnili :D nic dziwnego, bo jest cudny!!! tylko taki szkielecik.. ale z tym sobie poradzimy :)
Pozdrowienia od Dudusia dla ulubionych opiekunek!!!
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Czw maja 10, 2007 23:40

Czy Dudus ma na imie Dudus? :lol:
Mizianki dla niego przeogromne :)

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Sob maja 12, 2007 22:30

Izabela pisze:Czy Dudus ma na imie Dudus? :lol:

hmm.. na razie ma, a czy tak zostanie, to dobre pytanie :) mi się osobiście podoba, ale to nie mój kociak.. decyzja zapadnie niedługo :wink:

z nowych wieści, to Duduś już śpi w łóżku. Grzeczny jest niesamowicie, całe noce przesypia, tylko nad rankiem ciągnie Iwonę za włosy :twisted:
Niestety jego oczka nadal ropieją, więc dziś Duduś znów wylądował u weta :( Ten natomiast obejrzał je dokładnie ze wszystkich stron i orzekł, że kotek ma zapalenie spojówek i trzeciej powieki i na dodatek podejrzewa zapchany kanalik łzowy! Dostał jakieś kropelki i mam nadzieję, że te pomogą... totalnie nie mam doświadczenia w problemach oczkowych.. :( kociak jest bardzo cierpliwy przy zabiegach, tylko u weta trochę pofikał, ale Iwonie daje ze sobą zrobić niemal wszystko :D taki koffany jest ... :1luvu:
Obrazek

catawba

Post » Śro maja 16, 2007 21:11

hmm.... zapomniały o kotku?? :wink:

Duduś jeszcze Duduś, bo imię coś się długo tworzy :P ktoś ma pomysł??
jak wygląda, widać na zdjęciach. Jest niebywale odważny, na zabawę - dość leniwy - trzeba kulać, bo sam łapę tylko wyciąga :twisted: (choć to zależy od stopnia rozbudzenia i pory dnia/nocy). To takie prawdziwe ciekawskie jajooo... z którym niemalże wszystko można zrobić.
Może problem polega na tym, że za dużo osób nad tym myśli.. trudno wszystkich zadowolić :lol:

Z oczkami już dużo lepiej, żeby nie powiedzieć, że wyleczone .. uszka w trakcie leczenia, we wtorek kontrola. Poza tym, raczej ok. Je chętnie i powoli prawdopodobnie nabiera ciała, choć ja jeszcze czuję strach że go połamię..
mizianki ma takie, że ktoś inny się czuje zazdrosny.. :twisted:
Śpi pomiędzy Dużymi, a nad ranem słodko budzi ciągnięciem za włoski...
Już trochę mniej śpi, w przerwach się bawi albo zwiedza.. bardzo się skupia na pielęgnacji futerka, które póki co nie wygląda najświeżej przez te wszystkie medykamenty stosowane przy uszach.. ale to się naprawi.. :)
odkrył jak fajnie siedzieć na parapecie, ogląda świat przez okienka z wielkim zainteresowaniem.. i włazi gdzie tylko może - na jego nieszczęście, wielkich szaf w tym domu nie uświadczysz. Ale taki wyjechany drapak już niemal w drodze 8)
dziś oszalał na punkcie myszki na monitorze :smiech3:
Obrazek

catawba

Post » Śro maja 16, 2007 21:17

Cieszę się strasznie tym co piszesz. Wygłaszczcie go ode mnie z całego serca :D

Anka

Post » Śro maja 16, 2007 21:24

Anka pisze:Wygłaszczcie go ode mnie z całego serca :D

Jaaaasne :D jutro go odwiedzę.
Plizzz odzywajcie się tutaj czasem, bo nie wiem ile osób to czyta, ale nikt nie pisze, a do siebie gadać to ja nie lubię.. :oops:
Obrazek

catawba

Post » Czw maja 17, 2007 18:16

Ujawniam sie, ze podczytuje Dudusiowe poczynania w domku :)
Caluski w zimny nochalek dla Duduska :lol:

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Czw maja 17, 2007 18:28

Ja też czytam. :wink:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Czw maja 17, 2007 20:36

I ja czytam . :D

ania_36

Od: Nie lis 13, 2005 12:47

Post » Sob maja 19, 2007 17:10

no to suuuuper!!! ale mamy audytorium :D ho ho..
tylko jeszcze proszę aktywnie, aktywnie dziewczyny :P to co z tym imieniem?? ...
Wyjechałam z Bydgoszczy i na razie siedzę w Poznaniu, ale przed wyjazdem mocno wymiziałam kotulka i się z nim wybawiłam za wsze czasy :D newsy jednak będę dokładać, bo kontakt z domkiem jest.
Okazało się, że kotek bardzo lubi oglądać telewizję.. siedział z Kają (4 latka) i podobnie jak ona, z przejęciem oglądał bajkę 8) może przy nim miałyby sens te filmy z ptaszkami dla kotów :) mojego Urwisa to nie rusza, ale on chyba byłby szczęśliwy.
Ale i tak hitem nr.1 stała się myszka na monitorze. Może siedzieć godzinami i za nią wodzić wzrokiem.. :roll:
poza tym, przybiega pędem ilekroć usłyszy jakiś szelest papierka.. nie wiem czym on był kiedyś karmiony, ale szaleje na punkcie talerzy, szelestów czy nawet filiżanek. siedzi wpatrzony i czeka... podobnie, jak Iwona kroi coś dla niego.. czeka.. a jak mu rzuci to leci pędem.. natomiast w misce już takie interesujące nie jest.. :twisted:

w poniedziałek kotek idzie do kontroli z uszkami i oczkami. Jeśli będzie dobrze, to przejdzie przymusową kąpiel, bo wygląda jak.. :)

a korzystając z okazji, chciałam się pochwalić, że mój osobisty kotuś kończy dziś 13 latek!!! Dziadzio Urwisek przeżywa drugą młodość odkąd zgubił nadwagę, więc strasznie mnie to cieszy. Jak miło patrzeć, jak się znów bawi i zaczepia inne koty na działce :D
Wisiaczku - 100 lat !!! :birthday: :torte:
Obrazek

catawba

Post » Wto maja 22, 2007 11:13

Na początku chciałam zakomunikować, że kotek ma nowe imię - Igorek.. ktoś ma pomysły skąd to?? :) Wy mówcie do niego jak chcecie, ja się jeszcze przyzwyczajam 8)

No więc, Igorek (Igi/ Iguś?) zmienia ząbki.. obecnie ma podwójne kły u góry, jeden obok drugiego. musi zabawnie wyglądać.. :smiech3:
pytanie - czy mleczne mu same wypadną, jak je nowe nie wypchnęły?

Dziś idą do weta z uszkami i oczkami, więc pewnie i o to zapytają.
Rośnie dobrze, wyraźnie przybrał na wadze i w oczach, futerko na uszkach już odrasta, więc niedługo będzie przystojniak jakich mało :lol:
Obrazek

catawba

Post » Wto maja 22, 2007 11:20

oj, zapóźniona w wątku jestem :oops:

No to najpierw super życzenia dla 13-letniego Jubilata Urwiska
:balony: :birthday: :balony:

A zaraz potem równie gorące dla Igorka z okazji "ochrzczenia" nowym imieniem
:dance: :torte: :dance2:

Kotuchy, żyjcie zdrowo i szczęśliwie wiele, wiele lat :D :D :D

catawba, czy zauważyłaś w dziale spotkań spotkanie czerwcowe w Sopocie? Może udałoby Ci się przybyć?

Anka

Post » Wto maja 22, 2007 11:32

Anka pisze:catawba, czy zauważyłaś w dziale spotkań spotkanie czerwcowe w Sopocie? Może udałoby Ci się przybyć?

Widziałam, widziałam i cały czas o tym myślę. Jeszcze nic pewnego, ale spróbuję przybyć :D
Obrazek

catawba

Post » Wto maja 22, 2007 11:32

Igorek jest słodkiiiiiiiiiii :love: :love: :love:

Fajnie, że już prawie wrócił do zdrowia.. Trzymam bardzo mocno kciuki za zdrówko !! :ok:
Napisz, jak wizyta u weta wypadła :)
Powiedz.. co za super drapak ma przyjechać ?? Może ja na taki też się skuszę ?? :)
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

[poprzednia][następna]