Dobrze ze wreszcie antybiotyk dostał!jaki?
A czy udało się na posiew mocz oddac? A co lekarze z renomowanej kliniki mówią?
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kasia.G pisze:w biegunie tylno-grzbietowym nerki prawej widoczna zmiana o śr. 12 mm, hypoechogenna
Beliowen pisze:Kasiu, co weci mówią na to?
Czy poza kontrolnym usg za 4 tygodnie cokolwiek zalecono?
Beliowen pisze:Biorąc pod uwagę obecność erytrocytów i barwników krwi w moczu, jest prawdopodobne że to guz
Nerki są ze śladem przewlekłego stanu zapalnego - hyperechogeniczne, z nieregularnymi brzegami będącymi prawdopodobnie zrostami pozapalnymi.
Stąd pewnie niewydolność.
Trudno powiedzieć, jaki to guz i co tam się dzieje.
Na Białobrzeskiej onkologiem jest dr Jagielski i myślę że on powiedziałby Ci najwięcej.
Beliowen pisze:Biorąc pod uwagę obecność erytrocytów i barwników krwi w moczu, jest prawdopodobne że to guz
Nerki są ze śladem przewlekłego stanu zapalnego - hyperechogeniczne, z nieregularnymi brzegami będącymi prawdopodobnie zrostami pozapalnymi.
Na Białobrzeskiej onkologiem jest dr Jagielski i myślę że on powiedziałby Ci najwięcej.
Kasia.G pisze:Beliowen pisze:Biorąc pod uwagę obecność erytrocytów i barwników krwi w moczu, jest prawdopodobne że to guz
Dziękuję. Zapiszę się dzisiaj. Szkoda, że w takiej kolejce trzeba czekać. No i wielka szkoda, że to wyszło dopiero teraz................
Jana pisze:Kasiu, zapisz się, ale próbuj też bez zapisu. Idź do Jagielskiej i poproś o konsultację. Tylko trzeba być w czasie dyżuru Jagielskiego.
Jana pisze:Kasiu, może pożyczyć Ci transporter? Ten, który oddałaś na dziczki. Mogę nawet zwrócić, jeśli Ci się przyda.
Antybiotyk to baytril, swojego czasu bardzo pomógł Myszy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 67 gości