Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Sydney pisze:hmmm to wszystko co piszecie jest fajne, ale ja mam trzy koty które nie jedzą nic innego niż puszki, no od czasu do czasu jak trzeba to zjedzą gotowanego kurczaka ale z wielką łaską, gdybym miała ich karmić tylko np Miamorem 100g za 3,39 ktory nie dość że ma fajny skład a jeszcze do tego fajnie wygląda to miesięcznie musiałabym wydawać 6*3,39=20,34*30dni=610,20 chociaż wątpie, że starczyłoby im po dwie małe puszeczki dziennie... jestem mocno ciekawa kogo stać na takie karmienie...bo przecież trzeba do tego dodać suche na dwa pozostałe koty i żwirek... hmmm czy z tego powodu powinnam nie mieć kotów i oddać je do schroniska?
rokko pisze:Sydney pisze:hmmm to wszystko co piszecie jest fajne, ale ja mam trzy koty które nie jedzą nic innego niż puszki, no od czasu do czasu jak trzeba to zjedzą gotowanego kurczaka ale z wielką łaską, gdybym miała ich karmić tylko np Miamorem 100g za 3,39 ktory nie dość że ma fajny skład a jeszcze do tego fajnie wygląda to miesięcznie musiałabym wydawać 6*3,39=20,34*30dni=610,20 chociaż wątpie, że starczyłoby im po dwie małe puszeczki dziennie... jestem mocno ciekawa kogo stać na takie karmienie...bo przecież trzeba do tego dodać suche na dwa pozostałe koty i żwirek... hmmm czy z tego powodu powinnam nie mieć kotów i oddać je do schroniska?
IMO:
- z kotami jest jak z dziećmi - można mieć tyle na ile jest człowieka stać....
- tzw. saszetki są wyjątkowym żywieniem, na pewno nie karmą bytową (codzienną); ja moim kupuję Animondę w saszetkach ale daję im wtedy jak chcę zobaczyć jak koty się oblizują
Sydney pisze: czyli albo karmię je super karmą albo nie mam wcale... paranoja... i nic więcej... tak samo z dziećmi, albo dam im tylko to co najdroższe albo nie powinnam mieć ich wcale... hmmm w takim razie myślę, że w Polsce niewiele dzieci miałoby szansę przyjść na ten świat...
Zuza-Figa pisze:Hm...
Tylko, żę chciałabym, aby moja kicia była zdrowa.
Ale karma którą ją karmię w puszkach 400gr nie może przekraczać 3 złotych.
A chrupeczki 400gr maksymalnie do 4 zł.
Więc co jest zdrowe i tyle kosztuje?
galla pisze:Jednak do wielu puszek dla alergików dodawana jest własnie wpieprzowina - jako dająca najmniej reakcji alergicznych.
Sydney pisze: musiałabym wydawać 6*3,39=20,34*30dni=610,20 chociaż wątpie, że starczyłoby im po dwie małe puszeczki dziennie... jestem mocno ciekawa kogo stać na takie karmienie...bo przecież trzeba do tego dodać suche na dwa pozostałe koty i żwirek... hmmm czy z tego powodu powinnam nie mieć kotów i oddać je do schroniska?
wojwar pisze:[
za 14 zł można kupić 1 KG Acany - za kilogram wychodzi 5,6 zł ! to tylko o 1 zł 60 gr drożej niż KiteKat czy Whiskas
KITA pisze:wojwar pisze:[
za 14 zł można kupić 1 KG Acany - za kilogram wychodzi 5,6 zł ! to tylko o 1 zł 60 gr drożej niż KiteKat czy Whiskas
![]()
![]()
chyba miało być 2kg za 14 zł,
ale ja nie spotkałam się jeszcze z taką ceną Acany
paulinatob pisze:galla pisze:Jednak do wielu puszek dla alergików dodawana jest własnie wpieprzowina - jako dająca najmniej reakcji alergicznych.
Mięso które nie wywołuje reakcji alergicznych, albo wywołuje je tylko w niewielkim zakresie to jagnięcina. Wieprzowina z moich informacji jest właśnie wysoko alergizująca. Poza tym wieprzowe mięso jest bardzio tłuste i ma niefajny stosunek wapnia do fosforu ale go teraz z pamięci nie przytoczę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 77 gości