4 tyg. kocurki: Lolo i Brygida... Już za TM :(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 11, 2006 21:58

zulu pisze:Jakos nie mogę się z tym pogodzić :cry: Wciąż widzę je piękne i silne sprzed paru dni. I te ich oczka ufne wciaż na mnie patrzą... Co to za świństwo ta panleukopenia!!! Dlaczego nie ma surowicy???Dlaczego nic nie mozna było zaradzić :evil: Myślicie, że one są teraz szczęśliwe? Kto się nimi opiekuje? Ja je zawiodłam :cry:

Nie zawiodłaś ich, Gosiu. Przyjechałaś po nie do schroniska, opiekowałaś się nimi, byłaś przy nich cały czas. Dzięki Tobie czuły się kochane, a ludzki dotyk zapamiętały jako coś, co daje im poczucie bezpieczeństwa.

Kto się nimi teraz opiekuje? Myślę, że Opiekun Wszystkich Małych Zwierzątek...

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Pt sie 11, 2006 22:21

Mysia pisze: Dzięki Tobie czuły się kochane, a ludzki dotyk zapamiętały jako coś, co daje im poczucie bezpieczeństwa.

taaaaaa, szczególnie jak pchałam im jedzenie do pyszczków wbrew ich woli, jak targałam do weta i pozwalałam na torturowanie igłami. Skończmy prosze Monik ten temat, bo niestety mam wyrzuty sumienia. Może powinnam była więcej z nimi przebywac, więcej tulic, mówic do nich, szybciej zrobic im większy kojec. Może one nie mialy radości z życia, dlatego sie poddały ...

zulu

Od: Nie lip 02, 2006 13:18

Post » Pt sie 11, 2006 22:53

zulu pisze:
Mysia pisze: Dzięki Tobie czuły się kochane, a ludzki dotyk zapamiętały jako coś, co daje im poczucie bezpieczeństwa.

taaaaaa, szczególnie jak pchałam im jedzenie do pyszczków wbrew ich woli, jak targałam do weta i pozwalałam na torturowanie igłami. Skończmy prosze Monik ten temat, bo niestety mam wyrzuty sumienia. Może powinnam była więcej z nimi przebywac, więcej tulic, mówic do nich, szybciej zrobic im większy kojec. Może one nie mialy radości z życia, dlatego sie poddały ...

Słowo daję, zasługujesz na to, żebym Ci zrobiła awanturę :evil: . Widziałam, ile czułości wkładałaś w codzienną opiekę nad nimi i TO właśnie było dla nich najważniejsze. A gdybyś im na siłę nie pchała jedzenia do pyszczków, nie jeździła na zastrzyki, to poddałyby się o wiele wcześniej. Czy dziecka też byś nie leczyła wiedząc, że wiąże się to z codziennymi bolesnymi zastrzykami??? O jakich wyrzutach sumienia mówisz, dziewczyno??? Nawet najbardziej doświadczone osoby - a z jedną dziś rozmawiałyśmy (drugą jest nasz wet, który niejednego takiego kota widział) - są bezradne w obliczu tej choroby. O jakim większym kojcu mówisz, skoro dla tych maluszkow najważniejsze było poczucie bezpieczeństwa i ciepło, które dawał im właśnie nieduży karton z termoforem i ciepłymi kocykami. Gdyby były z mamą, też leżałyby blisko siebie, przytulone do niej, nie potrzebowałyby przestrzeni.
Dawałaś im to, co mogłaś im dać zastępując im matkę. A decyzja, którą dziś w gabinecie musiałaś podjąć była największym dowodem Twojej miłości do nich - pozwoliłaś im odejść, zanim zaczęły naprawdę cierpieć.

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Sob sie 12, 2006 6:32

Koty wiedzą kiedy ja kochamy. Nawet jeżeli boli.
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Sob sie 12, 2006 10:05

:(

monikita

Od: Wto cze 06, 2006 8:54

Post » Sob sie 12, 2006 10:07

:cry: ,jest mi bardzo przykro. Zrobiłaś wszystko co było mozna zrobić aby im pomóc.

monikita

Od: Wto cze 06, 2006 8:54

[poprzednia]