Pewnie nikt, ale może jednak.. kicia już u koty7 [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 12, 2006 7:50

Czy kicia już pojechała?

Ikotipies

Od: Wto maja 30, 2006 20:22

Post » Śro lip 12, 2006 9:32

iwcia pisze:Mam dla kici domek tymczasowy w Bydgoszczy jeśli transport się znajdzie, tak więc PILNIE SZUKAM TRANSPORTU DO BYDGOSZCZY, nie pozwólmy jej zostać w schronie. :(

Ja za dwatygodnie moge ja przewieżć pociągiem na trasie Łodź-Toruń.Będe prawdopodobnie jechać ztransportówka, bo zanosi sie, że będę wiozła coś w druga stronę.
Zadanie jest z rodzaju "mission impossible", bo ktoś musiałby mi ją donieść do pociągu, którym będę jechała przez Łodź Jak nic wcześniej sie nie znajdzie, to ja sie podejmę (to bęioie weekend).

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro lip 12, 2006 21:07

Kicia ciągle szuka?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro lip 12, 2006 21:09

Iwci najwyraźniej nie ma w necie, więc ja odpowiem. Kicia najprawdopodobniej jedzie na leczenie do mnie. Trochę się boję, bo moja Ruda może źle zareagować, ale mam nadzieję, że będzie dobrze.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Czw lip 13, 2006 8:58

Tak jak kota napisała kicia jedzie do Niej za co bardzo dziękuje :1luvu:
Jak wszystko sie uda to już w niedzielę kicia bedzie w Bydgoszczy :)
W sobotę zabieram ją ze schroniska, na szczęście jest izolowana od innych kotów i idziemy na przegląd do dr Ewy w niedzielę rano rusza w drodę i rozpoczyna nowe lepsze życie :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw lip 13, 2006 9:00

Kota7 Ty to jesteś :aniolek: :1luvu:
Zmieńcie temat wątku, żeby każdy wiedział o tej super nowinie!! :dance: :balony: :dance2:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw lip 13, 2006 13:12

Do niedzieli to mogłabym kicię przechować - Iwcia pisałaś że u Ciebie nie ma już miejsca. Mogę ją zabrać już dzisiaj.

Ikotipies

Post » Czw lip 13, 2006 13:18

Ale sie ciesze:)))

A pamietasz Iwciu co napisalas na poczatek
"Pewnie nikt ale moze jednak"
No i super, ze to "jednak" sie zdarzylo

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw lip 13, 2006 13:42

Kota7 czekam na pw, wysłałam Ci namiary!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Sob lip 15, 2006 19:14

Koteczka poczeka na transport u mnie – pozwiedzała już łazienkę i powycierała kurze (nawet nie wiem gdzie, bo z tej okazji nawet posprzątałam :wink: ). Jest spokojniutka i przekochana – kiedy do niej wchodzę cały czas mruczy i garnie się do pieszczot. Jest rozczulająca, szczególnie jak się pomyśli, czego doznała od ludzi. Na początku pies trochę węszył po drzwiami łazienki, a kota na niego z drugiej strony warczała, ale teraz nie zwracają na siebie uwagi. Na razie jednak wolę, żeby były odizolowane, niech się mała oswoi z sytuacją. Fido nie goni kotów, raczej jest nimi zaciekawiony. Nie chciałabym jednak narażać kici na stres... Macie jakiś patent na w miarę bezkolizyjne zapoznanie (może jutro?). Przydałoby się kici jakieś imię, chociaż jako ciotka 2,5-dniowa nie czuję się specjalnie upoważniona :oops: No chyba że coś wymyślę i poddam pod glosowanie :wink:

Ikotipies

Post » Sob lip 15, 2006 20:38

Zawsze trzeba mieć nadzieję... :)
Mocne kciuki za transport, zdrówko i domek! :ok:
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Sob lip 15, 2006 22:05

A jak stan zdrowia kiciuni?
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Sob lip 15, 2006 22:29

Dostaje groprinosin, podobno ma trochę kataru. Przed chwilą zwymiotowała i zrobiła luźną kupę :? Ale ogólnie czuje się chyba nienajgorzej, myślę że to może po schroniskowym wikcie. Dałam jej (wcześniej) suchego RC sensitive i trochę mokrego (animondy). Zjadła chętnie, ale chyba wszystko oddała...
Zobaczymy jutro, jakby co to dostanie kurczaka z ryżem i tyle.

Ikotipies

Post » Nie lip 16, 2006 20:19

Nazwałam kicię roboczo Amelią (od filmowej Amelii :wink: ). Amelka dzisiaj zwymiotowała raz (rano), poza tym już nie, ale za to nie chce jeść. Ani kurczaczka, ani nic. Po pogłębionej obserwacji (godzina przed wanną z kicią na kolanach) stwierdziłam, że chyba to zapchany nosek przeszkadza małej najbardziej. Bo ogólnie jest w niezłej formie, gorączki nie ma i nic poza brakiem apetytu się nie dzieje. Kiedy do niej wchodzę od razu uruchamia traktorek i wywala brzuszek do miziania. Ale postanowiłam zrezygnować z zapoznawania jej z psem, niech ma jak najwięcej spokoju. Picie daję jej strzykawką, a jedzonko max. rozdrobnione, z sosem z tacki Animondy sensitive (bez sosu chyba nic nie czuje i nie chce) w małych porcjach i często. Na razie nie na siłę, tylko perswazją (fakt, długo to trwa...)

Ikotipies

Post » Nie lip 16, 2006 20:31

A skąd zalecenie z tym groprinosinem? I czy maleńka nie pije? bo piszesz, że wodę strzykawką podajesz.
No zmartwiłam się i zaniepokoiłam :(
Czy byłaby możliwość podejścia do weta z nią jutro? Bo ona chyba powinna jak najszybciej dostać antybiotyk.

A imię śliczne :D
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

[poprzednia][następna]