Maciuś Bohater - wyjątkowo zwykły kotek :).

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 21, 2006 18:29

Ja odsysalam nosek taka mala gruszka dla niemowlakow. Wtedy mogl spokojnie zjesc. Szeryf byl w takim wieku, ze tylko mleko pil. Takie dla kociakow, A potem zaczelam mu dawac NAN. Wiem, ze nie wszyscy to popieraja ale jemu akurat dobrze szlo.
Karmilam go najpierw strzykawka a potem mial butelke.

Inhalacje nic nie daly.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro cze 21, 2006 19:22

Trzymam kciuki mocno! Jakbyś czegoś potrzebowała, to pisz.

Jestem coraz bardziej zła, że nie możemy kupować w hurtowni wet. tyle rzeczy stamtąd by się przydało na forum, a tak to trzeba płacić ceny detaliczne u wetów :evil:

gosiak

Od: Nie kwi 03, 2005 13:25

Post » Śro cze 21, 2006 21:52

Bardzo dziękujemy wszystkim za kciuki i mnóstwo rad.
Odwiedziły nas forumowe ciotki - marinella i mircea z ogromnym zapasem gerberków i leków i odżywek i serca :D.
A mały czuje się naprawdę dobrze. Okazało się, że jego największym problemem była ta "maska" zatykająca nosek i sklejająca oczki. To ona uniemożliwiała mu i oddychanie i jedzenie. Kiedy ją z wetką odmoczyłyśmy - w małego wstąpiło życie. Pewnie zadziałały też leki, które dostał.
Dostaje teraz gęstego Convalescence w strzykawce, chętnie je. Gerberka nawet sam, chociaż nieudolnie, zlizywał z palca. Był już w kuwetce na siusiu.
Niestety bardzo kicha.
Poza tym, kiedy ściągałyśmy tę maskę, oderwałyśmy ją pod noskiem z kawałkiem skóry :( i to miejsce teraz krwawi, tam był taki mały wrzodzik, nie chce przyschnąć.
Ale będzie dobrze, mały z godziny na godzinę coraz lepszy.
A ciocia marinella zrobiła mu sesję zdjeciową.

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

Post » Śro cze 21, 2006 21:57

no to czekamy na zdjęcia :D dobrze, że Maciuś dobrze się czuje! mizzianki i kciuki od nas!
ObrazekObrazek

supermyfka

Od: Czw cze 23, 2005 0:49

Post » Śro cze 21, 2006 22:17

Olinko, te strupki z katarku schodzą niestety ze skórą. Tez krwawiło i nie chciało się z początku zagoić. Jednak z dwojga złego lepsza mała ranka, niż odparzenia pod skorupą gilów.
My smarowaliśmy Tofiniowi takie ranki (mial też dużą ranę koło oczka, po zerwaniu strupa z ropy) Atecortinem. Dawało naprawde dobre efekty.
Tofinio został zabrany ze schroniska z bardzo niską temperaturą (32 stopnie), ciężkim kk, zapaleniem płuc i oskrzeli, chalmydią. Dostawał oczywiście antybiotyki (zmieniany było podczas leczenie, gdyż nie przynosił efektów), dostał też 1 dawkę Baypamunu (nie zdążyliśy więcej :( ).
Karmiłam go Mixolem, gdy go zabieraliśmy z lecznicy po 5 dniach leczenia miał ok. 4 tygodni. Trzymałam na termoforze ze względu na niestabilną temperaturę. Do oczek dostawał Barunol, Tobrex, sztuczne łzy i coś jeszcze, nie pamiętam już.

Takie małe kociaki są bardzo kruche. Ich stan zmienia sie z dnia na dzień. Będę wam kibicować, mam nadzieję, że uda ci się odchować malca :) .
Kłólewna Inka i Księciunio Salutek

Kid

Od: Sob lis 01, 2003 0:29

Post » Śro cze 21, 2006 22:18

Olinko, te strupki z katarku schodzą niestety ze skórą. Tez krwawiło i nie chciało się z początku zagoić. Jednak z dwojga złego lepsza mała ranka, niż odparzenia pod skorupą gilów.
My smarowaliśmy Tofiniowi takie ranki (mial też dużą ranę koło oczka, po zerwaniu strupa z ropy) Atecortinem. Dawało naprawde dobre efekty.
Tofinio został zabrany ze schroniska z bardzo niską temperaturą (32 stopnie), ciężkim kk, zapaleniem płuc i oskrzeli, chalmydią. Dostawał oczywiście antybiotyki (zmieniany było podczas leczenie, gdyż nie przynosił efektów), dostał też 1 dawkę Baypamunu (nie zdążyliśy więcej :( ).
Karmiłam go Mixolem, gdy go zabieraliśmy z lecznicy po 5 dniach leczenia miał ok. 4 tygodni. Trzymałam na termoforze ze względu na niestabilną temperaturę. Do oczek dostawał Barunol, Tobrex, sztuczne łzy i Tropicamid.

Takie małe kociaki są bardzo kruche. Ich stan zmienia sie z dnia na dzień. Będę wam kibicować, mam nadzieję, że uda ci się odchować malca :) .
Kłólewna Inka i Księciunio Salutek

Kid

Od: Sob lis 01, 2003 0:29

Post » Śro cze 21, 2006 22:47

Mój mały to miał dziś temperaturę za wysoką.
Ale teraz, sądząc po jego humorku, jest ok.
Ja wiem, że jeszcze wszystko może się wydarzyć...
Dlatego jestem wdzięczna za wszystkie rady.
Atecortin dostałam od marinelli - posmaruję mu tego dzioba.

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

Post » Śro cze 21, 2006 23:21

wstawiam pierwsze zdjecia

niestety nie wyszły zbyt dobrze ( musze poczytac instrukcje aparatu :oops: ) ale widac maluszka, jest boski i mysle ze szybko dojdzie do siebie

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Śro cze 21, 2006 23:31

specjalnie dla Olinki

Obrazek
Obrazek
Obrazek
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Śro cze 21, 2006 23:34

I jeszcze bury bohater
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Śro cze 21, 2006 23:48

No to juz kawal chlopa jest:))
Na katarowy nos dobra tez jest taka masc homeopatyczna Homeoplasmine. Kosztuje ok 14 zl.
Oczka tez sa slicznie czyste:))

Dawalam tez przez dwa tygodnie rutinoscorbin.
teraz zawsze mam pod reka sol fizjologiczna i xylometazolin. bo Szeryfkowi zostalo to cos w nosie i nie chce sie leczyc. Ale jak sie nawilzy i on wykicha gluty to jest znow ok.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw cze 22, 2006 0:50

Czytając pierwsze posty myślałam, że Maciuś wygląda znacznie gorzej.
Śliczny z niego chłopczyk :love: zdrowiej malutki :ok:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Czw cze 22, 2006 1:27

Maciuś, Ty jesteś całkiem żwawy chłopczyk :D
Mamunia zrobiła z Ciebie kompletnego umarlaka :D
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw cze 22, 2006 2:27

Sliczne burasiątko! I jakie dzielne! Trzymamy za niego kciuki! :ok:

PS. Przypomniało mi się jeszcze, że witaminę C łatwo można podać w preparacie "Juvit" (jest w aptekach) - dodaje się po prostu lilka kropel do posiłku i gotowe.

ciocia drevni
Obrazek

drevni.kocur

Od: Czw lip 28, 2005 9:54

Post » Czw cze 22, 2006 7:04

wyglada cudnie !
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

[poprzednia][następna]