POTRZEBNA POMOC DLA NASIELSKA !!!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 10, 2005 11:33

W ubiegłym tygodniu udało mi się zawieźć tapczan dla kociaków. Załują, bardzo ze innych rzeczy nie byłam w stanie przewieźć.
Wiecie jakie było moje pierwsze wrażenie, gdy weszłam do domu, by obejrzeć koty?
One są tam szczęśliwe :)
Pani Kasia do każdego zwraca się po imieniu. Koty i psy są zadbane i baaardzo przyjazne.
Faktycznie dużym problemem jest brak transportu, bo meble zawsze się znajdą.

esperanza

Od: Śro mar 23, 2005 9:53

Post » Śro sie 10, 2005 11:44

ciekawa jestem ile kosztowałoby wynajęcie dużego samochodu żeby przewieźć meble, może udało by się zebrać na transport???, co o tym myślicie???

Wełna

Od: Pon lip 19, 2004 14:36

Post » Śro sie 10, 2005 12:04

Wełna, jeżeli masz chwilę może pogrzeb w internecie w poszukwaniu firm transportowych i ich ofert (ja mam komputer tylko w pracy, nie mogę długo buszowac w internecie).

Espearazo, dzieki za tapczan i takie miłe wiadomości.

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro sie 10, 2005 12:05

Wełna, jeżeli masz chwilę może pogrzeb w internecie w poszukwaniu firm transportowych i ich ofert (ja mam komputer tylko w pracy, nie mogę długo buszowac w internecie).

Esperanzo, dzieki za tapczan i takie miłe wiadomości.

Prakseda

Post » Śro sie 10, 2005 12:08

Ja teraz w pracy siedzę, ale przerwa się należy 8) no nie? zaraz pogrzebię w necie, tylko ja pomóc finansowo bedę mogła z nowym miesiącem :oops:

Wełna

Post » Śro sie 10, 2005 19:24

PODNOSZĘ, a żeby nie podnosić na goło, to dodam, że odezwała się jedna z dwóch firm transportowych do których wysłałam maila- koszt transportu Warszawa-Nasielsk 200 zł, kurcze troszkę kaski, ale jest nas tu sporo, może uda się coś zoorganizować... :roll:
Pozdrawiam

Wełna

Post » Czw sie 11, 2005 7:08

Cześć Wełna.
No ale zanim zaczniemy zbiórkę kasy, musimy ustalić i zgromadzić w jednym miejscu (może magazynie Canisa) to co jest do przewiezienia. Na razie nie ma żadnych deklaracji co do sprzętów.
Ariel ma kołdry. Ja też jakieś posłania. Ale to za mało.

Dzięki jednak za starania. Dobrze znać te firmy i ceny. Kiedyś to zrealizujemy, mam nadzieję.

Prakseda

Post » Czw sie 11, 2005 7:15

Cześć Prakseda, jak już mówiłam będę mogła pomóc we wrześniu, jakbyście wcześniej jechały i potrzebowały rąk do pracy to ja jestem chętna i w weekendy wolna :)

Wełna

Post » Pon sie 29, 2005 12:43

Wczoraj z Praksedą byłyśmy u Kasi w Nasielsku.
Pracy jest bardzo dużo.
Koty zostały wymiziane, wyprzytulane.
Moje serce podbiły w szczególności z węgrowskich kotów Zielonka i Kostek, Maciuś.
Z Kasi "kuchennych" rudy Tycjan, Lalka, Cosia, Sobótka, Lucek, Jasio, Marusia (wielu nie zdołałam jednorazowo spamiętać).

Za tydzień będą nowe zdjęcia.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon sie 29, 2005 13:15

mam stara kanapke taka malutka do oddania.
niestety kanapka sie nie wysuwa bo ma drewniany stelarz w ktorym cos peklo.
mozna na niej siedziec lub rozlozyc sam materac a na skrzyni spod materaca polozyc cos innego do siedzenia.
jest tez do oddania szafka metalowa na kluczyk lekarska mojej mamy z gabinetu.taka biala gablota na kluczyk.nadaje sie na leki i takie tam.
moze sie przyda ktoras z tych rzeczy?

jak daleko jest do nasielska z warszawy?
moze znajdzie siektos kto tylko za benzyne wezmie...wsrod znajomych z duzym samochodem transporterem?

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Pon sie 29, 2005 13:35

Gaguciu, na pewno się przyda.
Transport będzie we wrześniu, z tego, co wiem na początku miesiąca, więc jeśli rzeczy mogłyby jeszcze u Ciebie poleżeć, byłoby dobrze.

Do Nasielska jest 60 km.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon sie 29, 2005 13:47

Dziewczyny czytajcie co pisze Pani Ania z Canisa (na moje pw). To wielka sprawa, bo transport na terenie Warszawy to juz da się załatwić.

"dziewczyny- nie bijcie głową w otwarte drzwi.
Zajrzyjcie do wątku Tragedia.... tam czarno na białym napisałam jakie, jak i gdzie można zbierać rzeczy dla Kasi.
Jeśli ktoś nie ma transportu do samej Kasi - niech dowiezie do mag. CANIS, a ja potem załatwię transport do kasi (GRATIS).
Jak macie nadwyżkę pieniędzy, to na pewno najlepiej wpłacić Kasi na konto - ona ma nieustający remont i milion rzeczy do kupienia w związku z tym.
Macie fotki "remontowe" ??
dajcie jakby co na :
annawy@cezex.pl "

Prakseda

Post » Pon sie 29, 2005 13:55

ariel pisze:Gaguciu, na pewno się przyda.
Transport będzie we wrześniu, z tego, co wiem na początku miesiąca, więc jeśli rzeczy mogłyby jeszcze u Ciebie poleżeć, byłoby dobrze.

Do Nasielska jest 60 km.

ok leza juz troche czasu wiec niech leza dalej.
czy trzeba bedzie to jakos dowiezdz do canisu(gdzie dokladnie) bo ja musze wiedziec wczesniej zeby zoorganizowac transport.wrzesien tuz tuz;)

napiszcie jak to bedzie juuuz;)

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Pon sie 29, 2005 14:34

Magazyn CANIS mieści się przy ul. Modlińsiej 6 na Żeraniu (firma
Cezex) obok Auchau (wjazd od ul. Elektronowej) .
Zwózka możliwa tylko po uzgodnieniu z Panią Anią Wydrą mailem (annawy@cezex.pl) lub telefon. (835 64 38)

Prakseda

Post » Pon sie 29, 2005 17:38 Nasialsk

Ja za jakiś czas będe mogla zawiesc do Nasielska troche ubran meskich i damskich .
Czy się przydadza ?
No i troche gazet ?

Asia Ronda

Od: Pt lut 25, 2005 15:06

[poprzednia]