» Wto wrz 17, 2002 9:09
tylko pamiętajcie, uprzedzajcie ludzi, że syjam to nie tylko ładne futerko i piękne niebieskie oczy, ale bardzo trudny, wymagający charakter.
Mam swojego syjama 1,5 roku i chyba mogę doktorat pisać. Nie wolno ludziom oczu mydlić, że to wspaniały kotek, towarzyski i przymilny. To chodzący temperament i charakter.
Na grupie pl.rec tez jedna panienka najpierw narzekała, że jej syjamka przegina z gresją, a za miesiąc napisała, że odda sujamkę z powodu alergii. Napisała, że kotek kochany, przymilny i słodki. Wiem, kto wziął tego kota i teraz pewnie odda komuś innemu, bo kot wcale nie jest taki bardzo kochany, a zębów używa i generalnie ma napady agresji.
Zanim się weźmie syjama, trzeba coś wiedzieć o tej rasie. Ja, zanim wzięłam syjama, trochę się naczytałam. A i tak przerósł moje oczekiwania.
A odkąm mam Buraska, podpadł okropnie. Nie piszcie, że te koty kochają ludzi i inne zwierzęta. One kochają tylko SWOICH ludzi, a innych zwierząt praktycznie w ogóle, chyba że są z nimi od małego.
pozdrawiam
P.S. Ja niebawem oddam w dobre ręce Felka, wczoraj mu to powiedziałam. Bo chce zabić Burasa i robi to z zimną krwią.
Diabeł Ta-Sjamski

Nochalek

oraz Burasek