Akcja sterylizacji do konca marca,niektore lecznice.str 24.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 11, 2005 11:16

Mysza pisze:
carmella pisze:
ARKA pisze:Nie ma zadnych refundacji-to dobrowolne przystapienie lekarzy weterynarii do akcji. No taki ich czyn spoleczny-jeden dzien-widoczny czyn :wink:

szkoda, ze u mnie zaden nie chce zrobic tego za darmo :(

ale to nie jest za darmo. W zeszłym kotka kosztowała 70zł, kot 40- tyle onie dostają, tyle płaci pacjent. Zasada jest taka by tego dnia na tym nie zarabiali, by kastrowali po kosztach :!:

To ja chyba nie rozumiem tak do konca, ale jak sie ma powiedzmy 5 kotek pod opieka + tylez samo kocurkow to wtedy trzeba w alsnej kieszeni wydac te 500 zł, czy np wlanczaja sie do tego jakies organizacje, gminy czy cos?? Bo szczerze mowiac wlasnie stoje przed takim problemem.

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto sty 11, 2005 11:17

carmella pisze:
ARKA pisze:Nie ma zadnych refundacji-to dobrowolne przystapienie lekarzy weterynarii do akcji. No taki ich czyn spoleczny-jeden dzien-widoczny czyn :wink:

carmello, to nie jest za darmo-ceny sa w tym dniu obnizone-srodnio o polowe a tak jak w duzych miastach i nie ktorych lecznicach to nawet wiecej niz pol.

max. ceny proponowana na ten dzien: kastracja suki, 150zl, kotki 100zl, psa 120zl, kocur 60zl.
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Wto sty 11, 2005 11:23

carmella pisze:
Mysza pisze:
carmella pisze:

ale to nie jest za darmo. W zeszłym kotka kosztowała 70zł, kot 40- tyle onie dostają, tyle płaci pacjent. Zasada jest taka by tego dnia na tym nie zarabiali, by kastrowali po kosztach :!:

To ja chyba nie rozumiem tak do konca, ale jak sie ma powiedzmy 5 kotek pod opieka + tylez samo kocurkow to wtedy trzeba w alsnej kieszeni wydac te 500 zł, czy np wlanczaja sie do tego jakies organizacje, gminy czy cos?? Bo szczerze mowiac wlasnie stoje przed takim problemem.

carmello-no niestety. Akcja jest skierowana do opiekonow zwierzat w domach.

Kotami wolnozyjacymi teoretycznie powinna zajac sie gmina, schronisko-kastracja.
I tak ja w W-wie organizacje od UM dostaja dotacje na ten cel.

ARKA

Post » Wto sty 11, 2005 11:54

A czy ja mogę poprosić o listę warszawskich lecznic, które się włączyły w akcję?
Józia & Frytka Obrazek & Krecia Obrazek

Józia

Od: Czw sie 29, 2002 14:39

Post » Wto sty 11, 2005 11:56

i ja też poprosze o listę...

Yoasia

Od: Czw lut 05, 2004 0:30

Post » Wto sty 11, 2005 12:38

Józia pisze:A czy ja mogę poprosić o listę warszawskich lecznic, które się włączyły w akcję?

Kochani listy jeszcze nie ma bo kliniki jeszcze listow nie dostaly.
"Ogolnopolski dzien sterylizacji" odbedzie sie 19 MARCA, wiec jeszcze jest ponad 2 m-c czasu :)

Poza tym trudno mi bedzie wysylac listy klinik, kazdemu-spis bedzie na naszej stronie, aktualizowany.

Ale.......dzis zglosila sie, sama, pierwsza klinika ze SZCZECINA!!! Brawo Szczecin!!! :)

ARKA

Post » Wto sty 11, 2005 13:11

Arka, ja również zgłaszam sie do pomocy w Poznaniu. Mam dwoch wetów na oku, ktorzy moze zaangazują się w akcje. List wezmę od Ticki :wink:
"Nie chcę iść do raju, jeśli tam moje koty mnie nie przywitają"
"Stajesz sie odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś"
Obrazek
Inek i Kropek czyli Chłopaki

Corn

Od: Wto sie 31, 2004 13:45

Post » Wto sty 11, 2005 15:10

A w Trójmieście? Gdyby jakaś lecznica się zgłosiła - to ja poproszę o info :)
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Wto sty 11, 2005 15:50

Sin pisze:A w Trójmieście? Gdyby jakaś lecznica się zgłosiła - to ja poproszę o info :)

Sin- z trójmiastem z tego co pamiętam w zeszłym roku był problem. Nie chcieli brać udziału. Jeśli możesz to poproś ARKĘ o mateiały i przejdź się do znanych ci lecznic. osobista wizyta lepiej działa niż list, może się zgodzą :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto sty 11, 2005 15:54

Szkoda, że ta akcja tak późno jest.. teraz jest ciepło i napewno małe kotki pojawią się dużo wcześniej :( Koty już marcują..

Agusia

Od: Czw wrz 16, 2004 10:17

Post » Śro sty 12, 2005 7:31

Agusia pisze:Szkoda, że ta akcja tak późno jest.. teraz jest ciepło i napewno małe kotki pojawią się dużo wcześniej :( Koty już marcują..

no niestetey :(
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Śro sty 12, 2005 7:37

Mysza pisze:
Sin pisze:A w Trójmieście? Gdyby jakaś lecznica się zgłosiła - to ja poproszę o info :)

Sin- z trójmiastem z tego co pamiętam w zeszłym roku był problem. Nie chcieli brać udziału. Jeśli możesz to poproś ARKĘ o mateiały i przejdź się do znanych ci lecznic. osobista wizyta lepiej działa niż list, może się zgodzą :)

No właśnie 8O - w zeszłym roku w woj. pomorskim NIKT się nie zgłosił :( !!!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Śro sty 12, 2005 11:20

Tika pisze:
Mysza pisze:

No właśnie 8O - w zeszłym roku w woj. pomorskim NIKT się nie zgłosił :( !!!

a szkoda, mogę zrozumieć jakoś malutkie lecznice - ale jest tu kilka dużych 8O ...bu...dobrze, ARKO! prześlij mi materiały na maila (błagam nie w PDF - wudrukować i kserować mogę sama :wink: ), nie obiecuję, że oblęcę pół trójmiasta ale moze coś się uda zdziałać :wink:
mój mail: peccatrix@o2.pl
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Śro sty 12, 2005 11:36

Ja przepraszam, że jestem taka niecierpliwa, ale im szybciej, tym lepiej:
Kiedy będzie gotowe pismo do lecznic?

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Śro sty 12, 2005 11:52

Tika i Sin, juz list poszedl :)
Sin, bedziesz wielka jak ktoras gdanska klinike przekonasz. :)
Sporo osob z Gdanska dzwonilo w ubieglym roku-byli zawiedzieni, ze NIKT z gdanskich klinik nie zglosil sie-nie chcieli poprostu i juz :(

ARKA

[poprzednia][następna]