nie wiem co ci doradzić; nie wiem czy w tych karmach jest problem - ludzie je chwalą, ale w czyms jest problem.
Spróbuj np wybrać takie, w których w składzie nie ma watroby/ albo jest tylko w niektórych puszkach.
I nadmiar wątroby i nadmiar szyi w jedzeniu kota nie jest dobry.
Może zamiast barfa, po prostu dodawac mu do puszek takie normalne mieso - raczej gotowane, Jak je puszki, to bym ich nie mieszała z surowym
; np trochę miesa uda z indyka, w kawałkack czy z medalionów indyka; nie wiem co by zjadł.
Na poczatku małe ilości/symboliczne, żeby przywykł. Czy kawałek nawet gotowanego kurczaka./bez kości.
albo wybrac inne puszki z polecanych i nimi karmic.
I zobaczyć czy będzie róznica.
a może po prostu do tych obecnych karm, które je -dolewac wody i poobserwowac czy będzie różnica. I może to wsytarczy.
postaw jedną miskę do wody taka dużą szklaną, jak sa szklane salaterki np Krosna.
Może Twoje miski do wody sa za małe lub stoją w złym miejscu, Spróbuj postawić inna miskę/większą , w innym miejscu.
Szklane są przezroczyste -może bardziej kota zachęcą. warto spróbowac.
Niektórzy maja fontanny do wody, ale ja nie mam -więc się nie znam. I to większy wydatek niż szklana salaterka.
a może troche ryby robionej na parze by zjadł/ bez ości oczywiście. Jesli jesz ryby - to możesz mu dac kawałek. I bez soli.
a może troche drożdzy / w sesnie płatków drożdowych nieaktywnych mu dodac do karmy / zawierają witaminy z grupy B -dobre dla sierści. Ale jak je masz i sama jesz, bo kupowanie całej paczki, zeby spróbować -to nie wiem czy ma sens. Zwierzaki zazwyczaj lubią smak takich drożdzy,. Niektółrzy kupują dla psa/kota tzw. drożdze browarnicze, ale płatki drożdzowe nieaktywne sa lepszej jakości/czystsze i dobre tez dla człowieka -tego typu
https://allegro.pl/oferta/platki-drozdz ... 2143180496serio trudno tak zgadnąć w ciemno.
można spróbować robić rosół, w senie wywar na gotowanym miesie -malutka ilość, bez przypraw/możeby zjadł.
Ale nie wiem czy jesz mieso, ani czy lubisz taką działaność jak gotowanie, ewentualnie blendowanie - to tylko jedna z wielu mozliwości.