Koci katar? Problem z zębami i łysieniem

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 04, 2025 16:52 Re: Koci katar? Problem z zębami i łysieniem

Wpadam dosłownie na szybko bo dawno mnie tu nie było, żeby trochę zaktualizować sytuacje z Dyziem... :)

Dyziu na dzien dzisiejszy ma sie dośc naprawdę dobrze :P . Wszystkie placki już u obrosły sierścią, a łupież cudownie niemal zniknął jak tylko zdjęłam mu sweterek :lol:
Co ciekawe - dalej nie wiadomo co było/jest przyczyną i jaka finalnie jest diagnoza. Miał robione RTG by sprawdzić czy nie ma przerzutów, czy to nie nowotwór - i nic nie było.
FIPa względnie wykluczono, nie było żadnych płynów w brzuchu, węzły chłonne w porządku ,temperatura też. Tylko te albuminy dawały taki trop ale to też ponoć może byc zasługa tego że z jakiegoś powodu ma te biegunki. W badaniach kału znaleziono jedynie cysty pasożytów na co dostał procox. Po wszystkich tych badaniach poza witaminami i probiotykami, miał dalej przepisany doxybactin (w kapsuleczkach), megace co trzeci dzień i peritol. Dalej miałam obserwować co się dzieje, bo jak po doksycyklinie dalej nie bedzie rezultatu i ta skóra dalej będzie w łupiezu tak wyglądać to tylko zostaje wsiąść wycinek do badania czy to nowotwór.
I przez następny tydzien/dwa Dyziowi samoistnie sie coś polepszało. Jak już megace i peritol weszły konkretnie w obieg tak Dyziek w jeden tydzien naprawde dużo jadł. Co prawda dalej tylko whiskasa ale sie cieszyłam że ma taki apetyt że mu brzuszek odrazu urósł. :) Dużo nie utył ale zawsze coś
Teraz Dyziu ma spadki apetytu, wciąz je ale już nie tak dużo i kaprysi co nieco. Tydzien był bez biegunki i znowu ma nawrót :strach: Poza tym od strony dermatologicznej wygląda w porządku i zastanawiam się czy purina go podrazniła czy coś innego :? W kazdym razie stoimy narazie w takim punkcie i to wszystko. Nie wiem czy pasuje jeszcze gdzieś grzebać, nic więcej nie zalecają póki jest poprawa.

erinn26

Od: Sob lut 03, 2024 19:55

[poprzednia]