Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
koszka pisze:U nas było trochę podobnie . Kotka nagle zaczęła się przewracać. 16letnia lub 15letnia wtedy. Wstała po śnie i zaczęła chodzić jak pijana . Identycznie jak po narkozie. Kotka z przewlekłą niewydolnością nerek i ibd. Wetka obstawiała,że udar albo guz mózgu. Zrobiliśmy rezonans bo tylko tak można było się dowiedzieć o co biega . Też bardzo sie balam narkozy,ze potem nerki polecą. Przed rezonansem badanie krwi ,biochemia i echo serca . Wtedy jeszcze kotka przyjmowała lek na nadciśnienie. Wszystkie badania wyszły ok ,więc rezonans. Rezonans wykazał zapalenie ucha środkowego obustronne i wewnętrznego jednostronne. Antybiotyk synulox na chyba 3 miesiące albo na 6 tygodni ,nie pamiętam już (na uszy musi być długo bo antybiotyki słabo penetrują błonę bębenkową). Do tego betaserc . Po antybiotyku bardzo się poprawiło. A nerki wcale nie poleciały. Kotka przestała się przewracać,została tylko lekko przekrzywiona głową w prawą stronę. Zdecydowałam się na nakluwanie błony bębenkowej jeszcze żeby ściągnąć płyn i dać do badania. Też pod narkozą. Po tym zabiegu głową wróciła na miejsce i wszystkie właściwie objawy zniknęły. Jeśli Kotka ma dobre wyniki badań biochemia ,morfologia i echo serca to zdecydowałabym się na rezonans. Uspienie do niego nie trwa długo ,co zmniejsza ryzyko powikłań. U nas po 2 latach znów robiłam rezonans (w wieku 17 lat kotki ) z uwagi na jednostronny wyciek z nosa I znów wyszło nam zapalenie uszu ,więc stan wrócił ,jednak nie było już problemów z równowagą albo jeszcze enie bylo . Znów sybulox i nakluwanie błony bębenkowej i jest poko co ok. Nerki się nie pogorszyły.
jolabuk5 pisze:Czytałam w kilku wątkach na forum, że po Flora Balance często pojawia sie biegunka.
Chikita pisze:Nie odstawiaj całkowicie, a daj połowę. Kotka potrzebuje wspomagaczy. Nie słyszałam o biegunkach po Flora Balance więc to równie dobrze mogą być leki. Jaką dawkę dostałaś i ile podajesz ? Przy zbyt dużej dawce biegunki się zdarzają w zależności od organizmu, przy zbyt niskiej- nie działa w ogóle. Czasem trzeba kombinować pod swojego kota, a nie stosować się do ulotki i zaleceń.
anka1515 pisze:Flora balance - sprawdź dawkę bo są różne wielkości
Nie pamietam ile ale na początku miałam ta mała a później kupowałam duża i dzieliłam
Tak było taniej dla n mnie
A miałam w jednym czasie psa i kota z pnn
Pies tak miał rozluźnienie a kot staruszek nie
I każdy organizm reaguje inaczej , przyjrzyj się
Bo to może być i inny lek
Glaski dla kociuni
aniamis91 pisze:Chikita pisze:Nie odstawiaj całkowicie, a daj połowę. Kotka potrzebuje wspomagaczy. Nie słyszałam o biegunkach po Flora Balance więc to równie dobrze mogą być leki. Jaką dawkę dostałaś i ile podajesz ? Przy zbyt dużej dawce biegunki się zdarzają w zależności od organizmu, przy zbyt niskiej- nie działa w ogóle. Czasem trzeba kombinować pod swojego kota, a nie stosować się do ulotki i zaleceń.
https://zapodaj.net/plik-rqffVIwNJk kapsułki są duże, tak wyglądają. Niestety dostałam tylko jeden listek i nie wiem jakie to dokładnie :/ mam podawać 1/3 takiej kapsułki raz dziennie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 64 gości