"..bo kot ginie, gdy.." UFO W DOMU!!! gusiek1 - dziękuję !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 25, 2019 18:23 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

madrugada pisze:Czy jest możliwe, że Ufo próbuje wrócić do domu? Tak sobie głośno myślę.

Jest to opcja. Zwłaszcza, że to kot wychodzący. Ale to daleko bardzo .. i nie wiem jeżeli by próbowal to jaką droga i gdzie wieszac ogłoszenia? Jaką drogą może próbować wracać?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lip 25, 2019 18:24 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

gusiek1 pisze:
madrugada pisze:Czy jest możliwe, że Ufo próbuje wrócić do domu? Tak sobie głośno myślę.

Mamy na to nadzieję, że próbuje wrócić. Jak można mu pomóc?

Gusiek1 - siedzisz przed mapą? Przyszedł mi do głowy pomysł, aby wyznaczyć trasę od domu do dt i zobaczyć co nam google narysują... co o tym sądzisz?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw lip 25, 2019 18:26 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Rany, 13km...

Marzenia11

Post » Czw lip 25, 2019 18:28 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Zaraz, muszę coś zrobić w pracy i usiądę nad tym. Trzeba na satelicie obejrzeć teren i popatrzeć oczami kota jak moze iść..
Jakby ktoś chciał się pobawić z nami to poprosze o wrzucenie punktów: Warszawa Radość tesco - Otwock ul. Gałczyńskiego. Pomóżcie.

Marzenia11

Post » Czw lip 25, 2019 18:30 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Marzenia11 pisze:
gusiek1 pisze:

Mamy na to nadzieję, że próbuje wrócić. Jak można mu pomóc?

Gusiek1 - siedzisz przed mapą? Przyszedł mi do głowy pomysł, aby wyznaczyć trasę od domu do dt i zobaczyć co nam google narysują... co o tym sądzisz?

Wiemy, że Ufo przechodził przez tory. Google narysowały cuda na kiju :(
DT i jego miejsce zamieszkania są po dwóch stronach torów.
Nie wiem w jaki sposób wędrują koty :(
Nie mam pomysłów :(
Adam podrzucił ulotki, ogłoszenia - około 400. Dziś nie dam rady rozwieźć, bo jestem sama, to nawet się nie podejmę :(
Jutro -może chłopaki dadzą się namówić na rozłożenie wieczorem.

gusiek1

Od: Nie sie 28, 2016 14:24

Post » Czw lip 25, 2019 18:33 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Może lepiej od miejsca gdzie został zabrany, czyli Warszawa Radość Pizza w radości do otwock ul. Gałczyńskiego.
A koty chodzą, no własnie, szuka jedzenia i bezpiecznych miejsc do spania... on wychodzący więc pewnie też i poluje, teraz ma możliwość.

Marzenia11

Post » Czw lip 25, 2019 18:50 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Otwock:
Powinny być wywieszone u wetów na ul Staszica (sztuczna krowa stoi) Żbik. Tuż przy rondzie i wielkiej dziurze we wjeździe do Otwocka
Lecznica na Kołłątaja u Krawczyńskiego w Świdrze
Lecznica na Andriollego w drodze do cmentarza
Lecznica w Karczewie na ul. Bema (dużo ludzi z Morskiego Oka tam przychodzi)
To bardzo często odwiedzane lecznice.

Jest nowy sklep zoologiczny na ul. Karczewskiej. Przy ul. Zygmunta (przy szkole podst.nr 1) , gdzie obok niego jest ajencja PKO.Sopor osób się tam kręci
Bazar i Biedronka na Batorego. Wszyscy tam bywają i blisko Kresów.

Należy dać znać do schronu w Celestynowie. Może akuratnie.
Mają kontakt z DT kocimi.

Czy w lecznicy w Radości na Panny Wodnej wywieszone są ogłoszenia? Cała okolica tam bywa (od Otwocka do warszawy).
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lip 25, 2019 19:31 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

ASK@ pisze:Otwock:
Powinny być wywieszone u wetów na ul Staszica (sztuczna krowa stoi) Żbik. Tuż przy rondzie i wielkiej dziurze we wjeździe do Otwocka[/b[b]]
Lecznica na Kołłątaja u Krawczyńskiego w Świdrze

Lecznica na Andriollego w drodze do cmentarza
Lecznica w Karczewie na ul. Bema (dużo ludzi z Morskiego Oka tam przychodzi)
To bardzo często odwiedzane lecznice.

Jest nowy sklep zoologiczny na ul. Karczewskiej. Przy ul. Zygmunta (przy szkole podst.nr 1) , gdzie obok niego jest ajencja PKO.Sopor osób się tam kręci
Bazar i Biedronka na Batorego. Wszyscy tam bywają i blisko Kresów.

Należy dać znać do schronu w Celestynowie. Może akuratnie.
Mają kontakt z DT kocimi.

Czy w lecznicy w Radości na Panny Wodnej wywieszone są ogłoszenia? Cała okolica tam bywa (od Otwocka do warszawy).

DZIEEEEKI !!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Czw lip 25, 2019 20:30 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Ask@ - dzięki - wszystkie miejscówki wskazane przez Ciebie poleciały/lecą do Adama.
Lecznica na panny wodnej jest dość blisko Adama, z tego co wiem były tam wrzucane ogłoszenia, ale sprawdzimy i w razie czego dołożymy.
Celestynów - wysłany e-mail.

gusiek1

Post » Pt lip 26, 2019 0:37 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Siedzę sobie nad mapka, a co :wink:
Jakoś tak sobie dumam, że jednak trzeba obstawić szeroki promień dokoła miejsca wywiezienia, czyli dt , czyli ul. Gałczyńskiego w Otwocku.

I teraz tak - patrząc na mapę to idąc na południe od dt (w dół mapy) jest Karczew - a wcześniej bym mocno podziałała z ogłoszeniami: ul. Hallera, i prostopadłe do niej Generalska, Fieldorfa i jakas pomiędzy nimi bez nazwy
-kolejne to na prawo od gabinetu dr Grądziel, gdzie już byliście gusiek1, czyli Przewoska, Lema, Ługi (kwadrat), zwłąszcza ze Ługi jest jakaś mega pokręcona.. i mocno lesista
-kolejny to całą Przewoska do Batorego -to ciągle na prawo i w górę nieco od dt, dalej nie trzeba bo tam sa poinformowane karmicielki
-kolejna to w lewo od dt, czyli kwadrat wytyczony przez sale zabaw Madagaskar, ul. Kuklińskiego.. Zastanawiam się, czy mogł pojść do dwóch zakładow zwiazanych z przeróbką mięsa..
Potem są lasy, czy tam sa jakies miejsca do spacerów ludzi z psami? ale to i tak na kolejny raz, chyba...
Co o tym myślicie?
Oczywiście przede wszystkim punkty wskazane przez ASK.

Marzenia11

Post » Pt lip 26, 2019 5:27 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Kurcze blade, nie wiem :(
Nie ukrywam, że jest ciężko. Szlajam się porankami po różnych dziurach i okolicach gdzie były zgłoszenia.
Tam gdzie kiedyś się nagrał ten podobny pyszczek i gdzie była tyle nocy kamerka nie został nagrany ponownie :( więc nie wiadomo.
I tak naprawdę nie wiadomo czy i gdzie on może być.
Brak mi wyobraźni, doświadczenia z kotami,żeby próbować sobie wyobrazić, gdzie może być. Co zrobił, dokąd poszedł jeśli mógł iść?
I wiem,że kot ginie kiedy przestaje się go szukać......

Dodatkowo wcale nie jestem pewna, czy włożenie do.ogloszen zdjęcia tego charakterystycznego karku kota nie zmniejsza jego szans.
Nie miałam szansy widzieć żadnego kota w takiej pozycji,żeby powiedzieć jaki ma grzbiet. Albo koty siedziały, albo przebiegały, albo leżały.

gusiek1

Post » Pt lip 26, 2019 6:38 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

gusiek1 pisze:Ask@ - dzięki - wszystkie miejscówki wskazane przez Ciebie poleciały/lecą do Adama.
Lecznica na panny wodnej jest dość blisko Adama, z tego co wiem były tam wrzucane ogłoszenia, ale sprawdzimy i w razie czego dołożymy.
Celestynów - wysłany e-mail.

Jeszcze pisałam chyba na pw o cmentarzu w Otwocku. Przy głównym wejściu są sprzedawcy. Część bardzo przychylna kotom. Opiekowali się wyrzuconą ciężarną kotką. Potem nią i dziećmi. Szukali pomocy dla kociątek gdy matka zginęła (urządzili jej przyzwoity pochówek). Koty do mnie trafiły.
Z tyłu (jest też wejście) też sprzedają kwiaty i są kamieniarze. Niektórzy bardzo się kotami przejmują. Wyłapywałam im na kastrację kilka lat temu. Teraz jeden z nich szukał pomocy kolejnej podrzuconej biedzie. Warto tam powiesić i pogadać. każdy ma kontakt z nimi i zwróci uwagę.
Pisałam o kawiarence Sosenka przy Andriollego (park otwocki w drodze na Cmentarz i weta; blisko market-tam też trzeba rozwiesić). Jest tam plac zabaw dla dzieci. Dużo osób się kręci. Dalej tor rowerowy. A w głębi jakieś place dla deskarzy i "siłownia". Wprost Policji. Myślę ,że nie głupio by było i tam powiesić ogłoszenia. Idąc wzdłuż ulicy gdzie policja (do torów) jest pizzeria a dalej ogródek piwny i ZUS. Co niedziela/sobota jest tam zatrzęsienie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lip 26, 2019 7:41 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Gusiek, najpierw punkty wymienione przez Ask. To priorytet, a potem któryś z obszarów które wypisalam. W zależności od tego ile będzie ulotek i czasu i osób do działania.
Wypisać Ci je w smsie,zebys miała pod ręką?
Wczoraj wypisalam Adamowi z pytaniem gdzie już są ogloszenia,ale bez odpowiedzi. Nie będę już go i nic pytać, bo z jakiegoś sobie znanego powodu, nie chce ze mną kontajtu,kontaktuje się z Tobą. Ok, tak może być dla mnie.
Wydrukowalam w pracy 20 kartek małych ulotek, czyli jest ich 80. Dzisiaj wyślę do punktu xero.

Marzenia11

Post » Pt lip 26, 2019 7:49 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

Chętnie poproszę w SMS, a najchętniej to na mapie wszystkie punkty Ask, bo łatwiej będzie rozwieszac. Ja dziś cały dzień latam rodzinnie :( więc nie mam szans przygotować mapki :(

gusiek1

Post » Pt lip 26, 2019 8:12 Re: "..bo kot ginie, gdy.." NADAL SZUKAJMY UFO!!!

gusiek1 pisze:Chętnie poproszę w SMS, a najchętniej to na mapie wszystkie punkty Ask, bo łatwiej będzie rozwieszac. Ja dziś cały dzień latam rodzinnie :( więc nie mam szans przygotować mapki :(

A ja nie umiem robić takiej mapki... podpowiedź mi jak?

Marzenia11

[poprzednia][następna]