JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE- wszystkie w DS:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 01, 2016 10:21 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

Dziewczynkom szykuje się rokujący domek.Przysłał mi już zdjęcia swojego osiatkowanego balkonu i okien-pokazuje tylko dwa z kilku.
Myślę,że może być dobrze.

Obrazek
Obrazek

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pon sie 01, 2016 10:45 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

tabo10 pisze:Wszystkie pieknoty razem:
Obrazek

Wszystkie śliczne, ale niebieski chłopak naj naj naj :) Mam koteczkę w identycznym kolorze :mrgreen:
Obrazek

Kciuki za super domki dla maluszków! :ok: :ok: :ok:
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Pon sie 01, 2016 10:47 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

Zadziwiająco podobne :wink: :mrgreen:
No,no,no hodowlę czas mi założyć jak nic!

tabo10

Post » Pon sie 01, 2016 11:09 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

Domek nieźle przygotowany. Miał już koty czy to wszystko dla nowych? :D

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Pon sie 01, 2016 11:18 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

tabo10 pisze:Zadziwiająco podobne :wink: :mrgreen:
No,no,no hodowlę czas mi założyć jak nic!

Kolor identyczny ;) niebieski tygrysio pręgowany :D

To jako ciekawostka:
Zdarza się w ramach różnych legalnych crossbreedowych programów hodowlanych pod kontrolą Fife czy innej światowej organizacji felinologicznej, że dachowce są używane do poszerzenia puli genetycznej danej rasy.
Jakieś 6-7 lat temu grupa hodowli orientów wykorzystywała dachowce słowackie i włoskie.
Za to mój syjam Gofer ma w rodowodzie szwedzkie i duńskie koty domowe, ale bardzo bardzo daleko, kilkanaście pokoleń wstecz.
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Pon sie 01, 2016 11:30 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

Niebieski pręgowany to inaczej whiskasowy z reklam? Może zmienię ogłoszenia ;)

Arcana

Post » Pon sie 01, 2016 11:53 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

Arcana pisze:Niebieski pręgowany to inaczej whiskasowy z reklam? Może zmienię ogłoszenia ;)

Whiskasowy to raczej czarny srebrzysty pręgowany ;)
Koteczek tabo10 nie jest czarny ani srebrzysty. To niebieski pręgusek :D
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Pon sie 01, 2016 11:55 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

Domek miał koteczkę. Odeszła niedawno na nowotwór. Wg mnie to nie możliwe,żeby młody kot miał raka. Stawiam na zaniedbania i konowała weta :( (była na Ursynowie w MiauHau i w szpitalu na Gagarina). Odchodziła w domu,kochana,w łóżku. Pani się popłakała przez telefon. Wyrzuca sobie,że może coś przeoczyła,że może kotunia była samotna. Stąd decyzja o dwupaku teraz.
Karmili Purizonem,Aplawsem,Cosmą. Mieli już wszystko,siatki też.
Przemaglowałam na prawo i lewo.Omówiłam koszty sterylizacji dwóch pięknot -domek mówi,że to dla nich nie problem,ich koteczka była wysterylizowana,koszty znają. Zapraszali ,by obejrzeć mieszkanie przed adopcją. Ale nie mam na to czasu,poprosiłam o zdjęcia zatem. Chcą nas odebrać samochodem. Ale pojedziemy metrem i poprosimy o transport już z Kabat.
Na wszelki wypadek prosiłam o wyrzucenie miseczek i zabawek poprzedniej kotki i umycie całości Virkonem-choć na pp nic nie wskazywało,a tylko to może zarażać długo,tkwić w środowisku. Obejrzę jeszcze badania tamtej kotki jak pojadę.Ponoć codziennie miała badaną krew w szpitalu,miała USG.

Chłopczyk jest jak w reklamie whiskasa dla laika :)

tabo10

Post » Pon sie 01, 2016 12:13 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

milva b pisze:Whiskasowy to raczej czarny srebrzysty pręgowany ;)

No faktycznie, rzadko mi się takowe zdarzają, to pierwsze skojarzenie, że srebrny ;)
A umaszczenie bengalopodobnych? Klasycznie pręgowany?

Arcana

Post » Pon sie 01, 2016 12:15 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

Arcana pisze:
milva b pisze:Whiskasowy to raczej czarny srebrzysty pręgowany ;)

No faktycznie, rzadko mi się takowe zdarzają, to pierwsze skojarzenie, że srebrny ;)
A umaszczenie bengalopodobnych? Klasycznie pręgowany?

Tak :) Potocznie zwany marmurkowym od "marble" .
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Pon sie 01, 2016 12:29 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

milva b to Ty mi wypisz dziewczyno jak krowie na rowie :wink: jakie ja mam fachowo umaszczenia moich pięknot,cobym sobie w książeczki dobrze powpisywała,bo juz sie pogubiłam 8O :mrgreen:

tabo10

Post » Pon sie 01, 2016 12:33 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

tabo10 pisze:milva b to Ty mi wypisz dziewczyno jak krowie na rowie :wink: jakie ja mam fachowo umaszczenia moich pięknot,cobym sobie w książeczki dobrze powpisywała,bo juz sie pogubiłam 8O :mrgreen:

kodem EMS??? :lol: (żartuję)

kotka niebieska
kotka czarna pręgowana klasycznie
kocurek niebieski pręgowany tygrysio
kocurek czarny pręgowany klasycznie
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Pon sie 01, 2016 12:34 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

czarny pręgowany? 8O

tabo10

Post » Pon sie 01, 2016 12:36 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

tabo10 pisze:czarny pręgowany? 8O

no oczywiście :D A jakiego koloru są pręgi? Czarne, co nie? ;)
Wiem, wiem... potocznie na wszystkie czarne pręgusy: klasyki, trygrysy czy cętki mówią ludzie "bure". Ale nie ma takiego koloru w przyrodzie, te koty są czarne.

Moja koteczka czarna klasycznie pręgowana z białym dla porównania :D
http://divine-cats.eu/html/jayjay___yoshi_431.html
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Pon sie 01, 2016 12:50 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

tabo10 pisze:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

znaczy,że temu mam wpisać w książeczkę CZARNY 8O pręgowany i będzie ok? Serio?Serio?
Jak nie wpiszę bury pręgowany,to nie wiem czy nie posądzą mnie,że im jakąś lewą książeczkę wciskam :wink:

tabo10

[poprzednia][następna]