Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 08, 2016 16:49 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

bo FB pokazuje, co chce :?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt sty 08, 2016 17:09 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

KotkaWodna pisze:zgroza :evil:
wiecie co, mam takie koszmarne przeczucie, że zrobiło to jakieś ludzkie ścierwo, które chciało "kotka dla dziecka" - żeby kociaczek nie podrapał smarkacza...

no to ten ktoś musiałby być skrajnie upośledzony psychicznie, przecież już po pierwszym cięciu nie dość że kot wpadłby w szał, to jeszcze lałaby się krew strumieniami...
to 18 razy tak ciachał ? niewyobrażalne po prostu...!!!
kot też człowiek...
04.06.2018 Myszunia [*]
13.08.2013 Lesio [*]

color1

Od: Czw cze 27, 2013 11:52

Post » Pt sty 08, 2016 17:13 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

naprawdę jeszcze sądzisz, że nie ma ludzi, którym fakt wycia z bólu takiego kociaczka wisi obojętnym kalafiorem?
naprawdę sądzisz, że dorosły człowiek nie dałby rady siłowo takiej maliźnie?...
ja niestety obawiam się, że dokładnie ktoś taki właśnie tak zrobił...

KotkaWodna

Od: Pon kwi 07, 2014 21:26

Post » Pt sty 08, 2016 18:09 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

Naczytał się jakiś debil/ka ze w Ameryce kotom pazury usuwają.
Obrazek

Kalai

Od: Wto cze 30, 2015 1:21

Post » Pt sty 08, 2016 18:26 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

Sugerowała bym użycie żelowych opatrunków są dość elastyczne dopasowują się do kształtu łapki ,
zbierają wydzielinę z rany ,nie przywierają do niej ,mam takich sporo ,
oprysk do dezynfekcji ,przyśpieszenia gojenia też ,stertę jałowych opatrunków i km plastrów .
Nie komentuję okrucieństwa bo słowa to mało.
Asiu jeśli weci pozwolą używać takich opatrunków w tym wypadku dostarczę w niedzielę ,
wymienia je się co 48 godzin .
Asiu a kosteczki paluszków są całe ?
:ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt sty 08, 2016 18:37 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

Sądzę podobnie jak KotkaWodna, z tym, że moim zdaniem mogło być tak, że kotka podrapała dziecko i ktoś zrobił to za karę. Dlatego pewnie nie zrobiło to na nikim wrażenia, że kot wrzeszczał i się wyrywał. Uważam, że ktoś chciał ukarać obcinając pazurki i wywalając ją na mróz. Żeby szlag trafił tego zwyrodnialca.
Zbiórka na utrzymanie bezdomnych kotów z działek w Chylicach
https://pomagam.pl/kotychylice

rudalia

Od: Nie maja 12, 2013 19:25

Post » Pt sty 08, 2016 18:49 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

Iwona - na razie nie stosujemy hydrożelu, rozmawiałam o tym z wetami. ale dzięki za propozycję, będę o niej pamiętać jakby zmienili zdanie.

co do kości - nie oglądaliśmy ich bardzo dokładnie, bo na obecnym etapie nie ma to większego znaczenia, i tak nie ma opcji usypiania małej do jakiejkolwiek operacji. A nawet na lekkim znieczuleniu wyraźnie ją bolały wszelkie manewry, więc nie chcieliśmy jej męczyć bardziej niż to potrzebne. zobaczymy za jakiś czas jak się trochę podgoi.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt sty 08, 2016 20:16 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

s.......,po.........,k...., itp., itd.
Przesyłam malutki grosik i udostępniam na fb.
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Sob sty 09, 2016 9:22 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

Biedna kocinka :(
Nawet nie mam słów by opisać takie okrucieństwo :(
Dla mnie to jest nie do ogarnięcia :(
Chyba że jakiś kretyn zrobił to bez złej woli szczególnej, ale nieumiejętnie, poczytał że kotom pazurki się obcina więc obciął, tyle że u nasady, za mocno, jak u człowieka. A Malutkiej się to rozbabrało :(

Powiedz - nie ma ryzyka że Malutka ma jakąś wadę genetyczną która objawiła się patologicznym rozwojem paluszków i pazurków? Albo ich obumarciem?
I stąd ta cała zgnilizna i cierpienie?

Nie mogę przestać o niej myśleć :(

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Sob sty 09, 2016 10:19 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

chirurg ocenił że to są cięcia.

jesteśmy świeżo po zmianie opatrunku. pierwszą wersję zdjęła sobie z łapy 2 sekundy po wypuszczeniu :evil:
no nic, dojdę w końcu do wprawy w bandażowaniu obiektów miniaturowych :roll:

pięknie chodzi do kuwety. i pięknie je, na razie głównie tacki animonda babypate
Obrazek

jopop

Post » Sob sty 09, 2016 10:22 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

Ona chodzi na tych kukiełkach? 8O
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob sty 09, 2016 10:50 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

no trochę chodzi. niespecjalnie jej łatwo, ale do kuwety dochodzi.
Obrazek

jopop

Post » Sob sty 09, 2016 10:58 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

Może przewiązuj końcówki bandaża przez tyłów, najlepiej na krzyż.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob sty 09, 2016 11:13 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

A nie lepiej byłoby dla niej gdyby nie miała opatrunków a tylko kołnierz?
Ropa mogłaby swobodnie wypływać, rany byłyby natlenione, myślę że i dla kotki byłby to mniejszy dyskomfort.
Nie lubię tak owijać tak zropiałych ran.
Acz to tylko sugestia.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Sob sty 09, 2016 11:30 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

nie, omawiałam to z chirurgiem, ufam mu.
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]