50 zł od Pani Ewy K.-M
40 zł od maAnia
50 zł od Tundra
50 zł od Gem
40 zł od Agnieszka M.
Zebralismy razem 230 zł. Zgodnie z umową 200 zł zapłaciłam Pani, która opiekuje się koteczką, także miesiąc mamy z głowy

Jutro wpłacę resztę pieniążków do lecznicy za odpchlenie, odrobaczenie i testy na białaczkę. Nawet nie wiem jaki rachunek wyszedł ale jutro wszystko napiszę

Pozostała jeszcze kwestia konsultacji łapki, jutro będę znała orientacyjnie cenę. Planujemy wizytę u dr Kabały w lecznicy "Cztery Łapy". Ten doktor już nie raz reanimował różne beznadziejne przypadki ortopedyczne itp w tym moją wieczną tymczaskę Muszkę, która była tak beznadziejnym przypadkiem, że doktor sam nie mógł uwierzyć, że ten pies chodzi. Podejrzewał nawet, że pies którego przywiezlismy na wizytę kontrolną to nie ten sam zwierz. Dopiero przeswietlenie kontrolne utwierdziło dr w przekonaniu, że to jednak jego pacjent

Jesli, ktos mógłby wesprzeć fantami na bazarek będę bardzo wdzięczna. Potrzebne będzie jeszcze troszkę pieniążków na konsultację łapki

Kropeczka generalnie super. Ma już za sobą pierwszą wycieczkę po mieszkaniu, która oczywiście skończyła się wciśnięciem pod meble. O ile w klatce jest super to na większej przestrzeni kicia jeszcze zachowuje się tak jakby mieszkała na ulicy. Stara się poruszać przebiegając z jednego schowanka do drugiego. Mruczy bez końca i szaleje z zabawkami jak na prawdziwego kociaka przystało

Po eksmisji robali jest trochę problemu z kupą ale na razie nie stresujemy się tym, ponieważ Kropeczka czuje się dobrze.
Siedzenie w klatce chyba wyszło koteczce na dobre. Łapka jakby mniej lata, czasem Kropeczce uda się stanąć na łapce normalnie, bez podwijania. Na moje oko ograniczenie ruchu i co za tym idzie odciążenie łapki mogło mieć bardzo pozytywny skutek.
Tak czy inaczej musimy koniecznie pokazać tą łapkę mądremu lekarzowi, bo może uda się choć w niewielkim stopniu ją usprawnić. O ile sztywność w łokciu nie jest jakimś dużym problemem to składająca się stopa stanowi zagrożenie. Jeśli nie uda się jakoś "naprawić" tego problemu to za chwilę na stopie otworzy się rana wtedy najgorsza opcja pozostanie czyli amputacja