12 letni kot nowotwór uszu -Abdul[']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 22, 2015 21:38 Re: 12 letni pers oddamy bo brudzi chorymi uszami.....

jest piękny, nerki w porządku,
a uszy do zrobienia
wielkie kciuki, musi być dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon lut 23, 2015 16:54 Re: 12 letni pers oddamy bo brudzi chorymi uszami.....

Biedaczysko :(
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pon lut 23, 2015 17:36 Re: 12 letni pers oddamy bo brudzi chorymi uszami.....

Kochani ,bardzo proszę o jeszcze chwilę cierpliwości ......jeszcze nie dostałam porządnych info.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon lut 23, 2015 22:44 Re: 12 letni pers oddamy bo brudzi chorymi uszami.....

Boje sie pomysleć co by sie działo z czescia starszych ludzi gdyby legalna była eutanazja , oddanie kota do uśpienia po 12 latach wspolnego życia bo jest chory nie różni sie wiele od oddania do eutanazji chorej babci :cry: ludzie serca nie maja
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon lut 23, 2015 23:25 Re: 12 letni pers oddamy bo brudzi chorymi uszami.....

Goyka pisze:Boje sie pomysleć co by sie działo z czescia starszych ludzi gdyby legalna była eutanazja , oddanie kota do uśpienia po 12 latach wspolnego życia bo jest chory nie różni sie wiele od oddania do eutanazji chorej babci :cry: ludzie serca nie maja

ależ on nie jest oddany z powodu choroby ,bo to jakoś bym tłumaczyła ,brak pieniędzy itp ,on został oddany bo brudził trzepiąc główką :twisted:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon lut 23, 2015 23:45 Re: 12 letni pers oddamy bo brudzi chorymi uszami.....

Życzę pani ospy wietrznej i grypy jelitowej - na do końca życia i o jeden dzień dłużej :evil: .Bo jak kogoś stać i nie leczy zwierzaka, a potem go jeszcze wywala, to to już jest k..estwo rzadkiej wody.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lut 25, 2015 8:42 Re: 12 letni pers oddamy bo brudzi chorymi uszami.....

Abdul najedzony i w miarę ogarnięty zrobił się bardziej przystępnym kotem ,jeszcze się okaże że to cudny miziak ,tylko bał się nowego ,ból i chyba z powodu choroby uszu jest głuchy :(
Wetka coś wspomniała o usuwaniu uszu :roll: udrażnianiu ,rozwiertach ,powiększaniu kanalików :strach: Ona od koni to pewnie tego nie będzie robiła.
Zadałam pytanie kiedy można by kota zabrać i czekam na konkrety.
Mam domek tymczasowo-stały ,ale na drugim końcu Polski taki który powiedział że jest ostatecznością .może jednak ktoś bliżej zechciał by kotu pomóc ?
Bardzo ,bardzo prosimy .
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lut 25, 2015 10:06 Re: 12 letni pers oddamy bo brudzi chorymi uszami.....

Trzymam :ok: za koteczka.

Szczerze mówiąc to myślałam aby zaproponować siebie na domek. Na te kilka lat co mu zostały. Wiem też daleko, ale nie tylko. Moje ostatnie dokocenie było trudne, :( nie jestem gotowa na powtórkę.
No i ewentualne leczenie- na moim zadupiu marne zaplecze wet, a nie byłoby mnie stać na leczenie kota poza Chojnicami.

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Śro lut 25, 2015 10:09 Re: 12 letni pers oddamy bo brudzi chorymi uszami.....

egwusia ,bardzo ,bardzo Ci dziękuję :1luvu:
ważne żebym miała jakieś zaplecze ,bo cóż że zabiorę jak nie mam gdzie :cry:
mam nadzieję że w tamtej lecznicy tak go podleczą że będzie ok.
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lut 25, 2015 15:09 Re: 12 letni pers oddamy bo brudzi chorymi uszami.....

dorcia44,
Napisz może (jeżeli masz już takie informacje), jakiej opieki wymaga kocur, jak reaguje na inne koty, czy ma zrobione badania na FIV i FeLV, czy i co je.
Łatwiej wtedy będzie zdecydować, czy się podoła. Jeżeli futrzak wymaga np. zabiegów co godzinę, a ktoś pracuje od 9 do 17, to jest to bardzo istotna informacja.

Przy okazji możesz doliczyć do listy "ostateczności" nieznany nikomu, niedoświadczony (pierwsze miauczące futro od dwóch miesięcy), mieszkający w kawalerce domek, któremu nie na rękę jest branie pod opiekę drugiego kota, który pracuje od 9 do 17, ale który zgrzyta zębami na myśl o eks-właścicielce.
Domek oferuje się jako wariant "tymczas-ostateczność", jest z Warszawy.

Kota nie można tak zostawić samemu sobie, więc domek założył wreszcie konto, zamiast dalej po cichu podczytywać forum. Jakby była konieczność skorzystania z tej opcji, wal na prv, dam Ci numer telefonu.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za Abdula.

Żarłoczny Babon

Od: Śro lut 25, 2015 14:40

Post » Śro lut 25, 2015 15:50 Re: 12 letni pers oddamy bo brudzi chorymi uszami.....

:ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Śro lut 25, 2015 16:54 Re: 12 letni pers oddamy bo brudzi chorymi uszami.....

Żarłoczny Babon pisze:dorcia44,
Napisz może (jeżeli masz już takie informacje), jakiej opieki wymaga kocur, jak reaguje na inne koty, czy ma zrobione badania na FIV i FeLV, czy i co je.
Łatwiej wtedy będzie zdecydować, czy się podoła. Jeżeli futrzak wymaga np. zabiegów co godzinę, a ktoś pracuje od 9 do 17, to jest to bardzo istotna informacja.

Przy okazji możesz doliczyć do listy "ostateczności" nieznany nikomu, niedoświadczony (pierwsze miauczące futro od dwóch miesięcy), mieszkający w kawalerce domek, któremu nie na rękę jest branie pod opiekę drugiego kota, który pracuje od 9 do 17, ale który zgrzyta zębami na myśl o eks-właścicielce.
Domek oferuje się jako wariant "tymczas-ostateczność", jest z Warszawy.

Kota nie można tak zostawić samemu sobie, więc domek założył wreszcie konto, zamiast dalej po cichu podczytywać forum. Jakby była konieczność skorzystania z tej opcji, wal na prv, dam Ci numer telefonu.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za Abdula.
\
no to żeś mnie rozłożył Żarłoczny Babonie na łopatki :1luvu:

najgorsze w tym jest że tak mi kuźwa (przepraszam ) cykają wiadomości :twisted:
Kot siedzi w klatce ,więc nie wiadomo jak reaguje na inne futra .
Na pewno wymaga cierpliwości ,spokoju ,nie dostaje nic takiego co by kazało rzucić pracę :wink:
zaraz dopytam o testy .
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lut 25, 2015 16:58 Re: 12 letni pers oddamy bo brudzi chorymi uszami.....

Super,że jest tyle propozycji domkowych, chyba los się uśmiechnął do Rudzielca :) Oby tylko uszka dały się jako tako ogarnąć...
A poprzedniej właścicielce życzę tego co wszyscy tylko razy 100!
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Śro lut 25, 2015 23:27 Re: 12 letni pers oddamy bo brudzi chorymi uszami.....

Jutro Abdul opuści lecznicę ,jeżeli z wawki nikt się nie zdecyduje pojedzie do Fundacji na drugi koniec Polski .
Żarłoczny Babon zaoferował zabranie kota z Kampinosu ,przetrzymanie i zawiezienie weekend do miejsca docelowego.
Wielkie ,wielkie dzięki :1luvu: :201494
Obrazek

dorcia44

Post » Śro lut 25, 2015 23:52 Re: 12 letni pers oddamy bo brudzi chorymi uszami.....

ehhh
ale fundacja to tez żaden szał dla tego kota ...
cudny jest <3może jednak ktoś, jakąś konkretna deklarację
w kosztach leczenia przecież można pomóc prawda?

Chojnice np. to też nie taki koniec świata ;)
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

[poprzednia][następna]