Królik w tragicznym stanie-Myksomatoza -umarła [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 14, 2014 13:14 Re: Królik w tragicznym stanie-Myksomatoza -umarła [']

Bardzo mi przykro :cry:

(*)
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto paź 14, 2014 13:39 Re: Królik w tragicznym stanie-Myksomatoza -umarła [']

Przykro mi bardzo.[*]

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Wto paź 14, 2014 13:58 Re: Królik w tragicznym stanie-Myksomatoza -umarła [']

:cry: Bardzo mi przykro.

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Wto paź 14, 2014 15:54 Re: Królik w tragicznym stanie-Myksomatoza -umarła [']

Dziękuję cioteczki za bycie z nami do końca.
Ja miałam nadzieję, ogromną nadzieję, że jednak Niunia da radę.
Miała taki apetyt, robiła wzorcowe bobeczki...doszły zmiany neurologiczne i koniec.
Nigdy nie zapomnę Jej krzyku w agonii jak i nie zapomnę o Niej samej.
Nie wiem, ale czy Ona czekała na mój ostatni dotyk? Bo gdy ją zaczęłam głaskać to uspokoiła się i za moment umarła.
Dla mnie zwierzęta umierają nie zdychają, zdychają to podli ludzie którzy doprowadzają zwierzęta do takiego stanu bądź znęcają się nad nimi.
Nie mogę sobie poradzić gdy o Niej myślę....same łzy lecą.....
Na dodatek nie mogłam Jej pochować w grobie razem z moimi kotkami, bo musiałam odwieźć do lecznicy do utylizacji. :cry:
Martwię się tylko o te pozostałe króliki z którymi mogła być i nie mogę nic dla nich zrobić. :cry:

Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt;
los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam.
W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt, bo wszystko jest marnością.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Obrazek

Kiedy umiera zwierzę, które było w szczególny sposób bliskie komuś tu na ziemi, wówczas odchodzi na Tęczowy Most.
Są tam łąki i wzgórza dla wszystkich naszych Wyjątkowych Przyjaciół więc mogą biegać i bawić się razem. Jest tam mnóstwo jedzenia, wody i słońca - nasi Przyjaciele żyją w cieple i dostatku.

Wszystkim zwierzętom, które były chore i starsze zostaje przywrócone zdrowie i wigor.
Ranne i okaleczone zostają uzdrowione i są znowu silne, tak jak wspominamy je w naszych snach z dni, które minęły.
Zwierzęta są tam szczęśliwe i zadowolone z wyjątkiem jednej, małej rzeczy: każde z nich tęskni za kimś wyjątkowym dla nich, kogo musieli pozostawić.

Wszystkie razem biegają i bawią się wspólnie, ale przychodzi taki dzień, kiedy jedno z nich nagle zatrzymuje się i spogląda w dal. Jego lśniące oczy patrzą uważnie a jego ciało zaczyna drżeć. Nagle oddziela się od innych, zaczyna biec przez zieloną trawę a jego nogi niosą go szybciej i szybciej.

Poznał Cię!
I kiedy Ty i Twój Przyjaciel wreszcie się spotkaliście, przytulacie się do siebie w radości ponownego połączenia - już nigdy nie będziecie rozdzieleni. Deszcz szczęśliwych pocałunków na Twojej twarzy, ręce znowu tulą ukochaną głowę, znów spoglądasz w ufne oczy Twojego Przyjaciela, które tak dawno odeszły z Twojego życia, ale nigdy nie zniknęły z Twojego serca.

Wtedy przechodzicie przez Tęczowy Most - razem
Paul C. Dahm
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto paź 14, 2014 18:49 Re: Królik w tragicznym stanie-Myksomatoza -umarła [']

:cry: Popłakałam się Aniu :cry: Przytulam mocno.
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Wto paź 14, 2014 22:41 Re: Królik w tragicznym stanie-Myksomatoza -umarła [']

Bardzo, bardzo mi przykro... :cry:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro paź 15, 2014 10:42 Re: Królik w tragicznym stanie-Myksomatoza -umarła [']

Królisiu[*] :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

yolaantaa

Od: Śro lis 14, 2012 14:10

Post » Śro paź 15, 2014 16:41 Re: Królik w tragicznym stanie-Myksomatoza -umarła [']

w końcu udało mi się wejśc na forum, Aniu jestem z Tobą, walczyłyście obie dzielnie, dzięki Tobie miała ciepło, bezpieczeństwo i opiekę

anetek100

Od: Sob lis 01, 2008 23:18

Post » Wto lis 01, 2016 16:14 Re: Królik w tragicznym stanie-Myksomatoza -umarła [']

Już 2 lata minęło a żal serce ściska moja Królisiu.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto lis 01, 2016 20:39 Re: Królik w tragicznym stanie-Myksomatoza -umarła [']

:(
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

[poprzednia]