Tak, to nie było wydarzenie tylko post na stronie
Tak, Mała ma rację - co z tego, że będzie utworzone wydarzenie, historia, opis problemu skoro nie będzie aktualizacji??
Jeśli np wydarzenie dotyczy m in nie szukania domku a zbierania pieniążków to osoby wpłacające chcą wiedzieć co się dzieje z ich pieniążkami
chcą wiedzieć i widzieć postępy, kolejne nowe zdjęcia, jak się czuje ''bohater wydarzenia''
aktualizacja przynajmniej raz dziennie
nie jest to wcale łatwe bo znajdują się często osoby na takim wydarzeniu (kto prowadził ten wie) mające pretensje, że to i tamto
one by tak to zrobiły, że dadzą dom np a mieszkają nad morzem.. i ze 15 kotów mają..
rozumiecie.. każdy chce pomóc ale nie każdy patrzy na hm w szerszej perspektywie
wydarzenie takie powinna prowadzić osoba, która ma wgląd, stały kontakt z chorym/potrzebującym
nie ktoś całkiem z zewnątrz co zaledwie po jednym, dwu postach stara się ogarnąć i zrozumieć temat
łatwiej uwierzcie mi zrobić wydarzenie na fb jako osoba prywatna niż jako np schronisko czy tam jakaś fundacja
każdy kto ma konto na fb bez problemu może coś takiego utworzyć, kontrolować, pisać, uaktualniać, edytować np tytuł wydarzenia jak jest lepiej, gorzej, znalazły się pieniążki etc
Z mojej strony nie jestem w stanie prowadzić wydarzenia, zwyczajnie nie mam na to czasu
siedzenie na kompie w ciągu dnia powyżej 3h jest nadal dla mnie wyzwaniem z wiadomych względów najbliższym tutaj mi na miau
mogę podać instrukcję jak samemu zrobić wydarzenie.
Sama mam z tym czasami problem gdyż fb co chwilę coś ulepsza, coraz to nowsze opcję, które jak ktoś jest na fb np. raz na tydzień może nie nadążać

Na szybko instrukcja jak zrobić wydarzenie na fb jako osoba prywatna:
1. Jeśli masz konto. Klikasz na stronę główną. Tam pojawia się tablica ogólna - taki zlepek wszystkich postów od znajomych, rodziny, każdego kto jest wśród twoich znajomych.
2. Po lewej stronie po kolei jest napisane:
-imię nazwisko (u mnie Tania Tichy)
-edytuj profil
ciut niżej nadal po lewej stronie:
-aktualności

)
3. Klikamy na napis wydarzenia i wtedy pojawiają się wszystkie wydarzenia na przestrzeni wielu miesięcy
Oczywiście te wydarzenia się pojawiają jeśli ktoś wysłał ci zaproszenie nawet jak nadal go nie przyjęłaś
4. Nad wydarzeniami w niebieskiej ramce jest polecenie: ''utwórz''
5. Klikasz na ten napis i wtedy możesz rozpocząć tworzyć wydarzenie
6. Utwórz nowe wydarzenie; podajesz:
-Nazwa np. przyjęcie urodzinowe
-Szczegóły czyli Dodaj więcej informacji
-Gdzie
-Kiedy
Prywatność czyli Goście i znajomi - (Kto może zobaczyć to wydarzenie i wziąć w nim udział?) Ty decydujesz czy ma to być wydarzenie publiczne wśród wszystkich
i tam sobie wyszczególniasz
i to już właściwie wszystko..
..Wydarzenie jest utworzone