17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto wrz 16, 2014 18:59 Re: 17 kotów-koci katar, brak schronienia! TCZEW

Kot i cała ferajna miały szybciej wydarzenie na FB niż temat na miau. :)
Zapraszamy tutaj:
https://www.facebook.com/events/4529788 ... 2/?fref=ts
Obrazek

pieprzowa

Od: Pon maja 28, 2012 14:03

Post » Śro wrz 17, 2014 5:58 Re: 17 kotów-koci katar, brak schronienia! TCZEW

podjadę tam i w końcu odzyskam dzis mój aparat :mrgreen:
więc będą zdjęcia całej ferajny. :ok:
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Czw wrz 18, 2014 19:35 Re: 17 kotów-koci katar, brak schronienia! TCZEW

Połamaniec już po operacji. Przeszedł ją dobrze, teraz w klatce będzie dochodził do siebie. Ma taką dużą klatkę wystawową, żeby ograniczyć jego skakanie na meble, bo jest kombinatorem. ;)
Obrazek

pieprzowa

Post » Pt wrz 19, 2014 21:32 Re: 17 kotów-koci katar, brak schronienia! TCZEW

no i w końcu Zdjęć troszkę.

To jest połamaniec:

Obrazek

Obrazek
koty szukające DT/DS
są to kociaki z miotów, które urodziły się w czerwcu 2014 r.

kotka:

Obrazek

kocury :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jest jeszcze jeden, który uciekł od fotki.

Kociak, który jutro idzie do DS:

Obrazek

Reszta kotów :

Szogun

Obrazek

Modelka- ta po sterylce

Obrazek

Jedna z Bliźniaczek- do sterylki

Obrazek

Miniaturka: ma małe, gdzieś schowane.

Obrazek

Koty z dachu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie wrz 21, 2014 9:45 przez inusia00111, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt wrz 19, 2014 22:05 Re: 17 kotów-koci katar, brak schronienia! TCZEW

@ Justyna - linki nie działają.

Ja z kolei mam fotkę rentgenu Połamańca sprzed operacji. Jak widać, główka kości jest naruszona, następnie kość jest podzielona wzdłuż na odłamki. Trzeba to było solidnie skleić, ale możliwie mało inwazyjnie, żeby nie uszkodzić chrząstek wzrostowych. Ich uszkodzenie byłoby jednoznaczne z zatrzymaniem wzrostu kończyny (a Połamaniec to rosnący jeszcze kociak). Trudne zadanie! Odebrałam kotka wczoraj z kliniki, przebywa w tej chwili w klatce ograniczającej jego ruch.

Obrazek

EDIT:
czy ktoś wie, jak mogę zmniejszyć to zdjęcie? Nie umiem, a wyszło ogromne :O
Obrazek

pieprzowa

Post » Pt wrz 19, 2014 22:37 Re: 17 kotów-koci katar, brak schronienia! TCZEW

pieprzowa pisze:@ Justyna - linki nie działają.

Ja z kolei mam fotkę rentgenu Połamańca sprzed operacji. Jak widać, główka kości jest naruszona, następnie kość jest podzielona wzdłuż na odłamki. Trzeba to było solidnie skleić, ale możliwie mało inwazyjnie, żeby nie uszkodzić chrząstek wzrostowych. Ich uszkodzenie byłoby jednoznaczne z zatrzymaniem wzrostu kończyny (a Połamaniec to rosnący jeszcze kociak). Trudne zadanie! Odebrałam kotka wczoraj z kliniki, przebywa w tej chwili w klatce ograniczającej jego ruch.

Obrazek

EDIT:
czy ktoś wie, jak mogę zmniejszyć to zdjęcie? Nie umiem, a wyszło ogromne :O

Obrazek :D
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob wrz 20, 2014 13:32 Re: 17 kotów-koci katar, brak schronienia! TCZEW

Kotika - wielkie dzięki!
Obrazek

pieprzowa

Post » Nie wrz 21, 2014 9:49 Re: 17 kotów-koci katar, brak schronienia! TCZEW

linki naprawione
nie wiem o co chodziło - ale odłączyłam opcje "Wyłącz BBCode" i się pokazały :kotek:

Tak jak mówiłam, jeden maluszek wczoraj został odebrany przez nowych właścicieli. Do towarzystwa ma labradora i kocią koleżankę :1luvu:
Na razie będzie w łazience- dostaje do jutra antybiotyk, i będzie powoli się poznawał z resztą towarzystwa.

:piwa:

Mam nadzieje, że w tym tygodniu uda się połapać Bliźniaczki na sterylizacje :twisted:
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Śro wrz 24, 2014 21:22 Re: 17 kotów-koci katar, brak schronienia! TCZEW

Eh... liczba kotów wzrosła do 22...
Tak jak pisałam Miniaturka miała ukryte maluchy, postanowiła je przyprowadzić. Piątka, ok 4 tygodniowych kociąt. Trochę nie ufne- syczą na ludzi. I co najgorsze maluchy są chore. Jeden kociak już jedno oczko miał całe w ropie Trzeba było zabrać je do lecznicy.Kocia mama o maluchy zadbała i je bardzo dobrze wykarmiła. Ważą po ok 500 gram. Potrzebują antybiotyku ... dziś dostały po zastrzyku, następny jutro i w sobotę. Maluchy są w piwnicy- szukamy im jakiegoś porządnego schronienia! Nie możemy pozwolić by mieszkały w piwnicy. One są chore... noce coraz zimniejsze. Potrzebują DT- człowieka o wielkim sercu, który da im ciepły kąt, i pokaże , że ludzi nie trzeba się bać. I to pilnie!!
Zostały dziś na sterylizacje złapane Bliźniaczki. Jedna kotka normalnie po sterylizacji, usunięto też przepuklinę- ale, druga okazała się chora. Ma mocno powiększone węzły chłonne. Nie mogła być poddana narkozy. Jest tez na antybiotyku. Jak wyzdrowieje będzie mogła iść na zabieg.
Cała siódemka- Bliźniaczki i maluchy są w piwnicy.
Potrzebujemy pomocy w opłaceniu weterynarza... Koszty tych kotów już nas przerastają a co dalej ?! Od dnia 5 września (kiedy dowiedzieliśmy się o kotach) wyleczyliśmy 2 maluchy na zastrzykach od weta, reszta kotów dostała antybiotyk w tabletce i krople do oczu i tez wyzdrowiały, wysterylizowaliśmy Modelkę i jedna z Bliźniaczek, trzeba było operować Połamańca, i teraz antybiotyki dla 5 kociaków na raz... faktura za wrzesień będzie na prawdę duża... Bardzo prosimy o pomoc!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt wrz 26, 2014 9:01 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

Podnoszę te biedy.
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Pt wrz 26, 2014 10:45 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

Skradnę ostatnie zdjęcie kotów z dachu dla Powszechnej Sterylizacji, bo mnie urzekło. Wygląda jak zrobione na południu Europy. I oczywiście koty są na liście PS.

Za kociaczki i Bliźniaczkę w lecznicy. :ok: :ok: :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt wrz 26, 2014 15:42 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

Chiara pisze:Skradnę ostatnie zdjęcie kotów z dachu dla Powszechnej Sterylizacji, bo mnie urzekło. Wygląda jak zrobione na południu Europy. I oczywiście koty są na liście PS.

ok nie ma sprawy- widziałam na fb - wygląda świetnie !!

Chiara pisze:Za kociaczki i Bliźniaczkę w lecznicy. :ok: :ok: :ok:

dziękujemy za kciuki... ale dla sprostowania: koteczka nie jest w lecznicy :( kuruje się w piwnicy ...
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt wrz 26, 2014 23:54 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

inusia00111 pisze:
Chiara pisze:Skradnę ostatnie zdjęcie kotów z dachu dla Powszechnej Sterylizacji, bo mnie urzekło. Wygląda jak zrobione na południu Europy. I oczywiście koty są na liście PS.

ok nie ma sprawy- widziałam na fb - wygląda świetnie !!

Chiara pisze:Za kociaczki i Bliźniaczkę w lecznicy. :ok: :ok: :ok:

dziękujemy za kciuki... ale dla sprostowania: koteczka nie jest w lecznicy :( kuruje się w piwnicy ...

To jeszcze mocniejsze :ok: :ok: :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Sob wrz 27, 2014 8:23 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

Jejciu,jakie biedy! :( A ten maluszek bez oczka? Przesyłam grosik,chociaż tyle mogę.

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Sob wrz 27, 2014 15:10 Re: 17kotów- 5 MALUSZKÓW Z KK ! DT PILNIE! TCZEW. str 3

asiek o pisze:Jejciu,jakie biedy! :( A ten maluszek bez oczka? Przesyłam grosik,chociaż tyle mogę.

bardzo dziękujemy za cegiełkę. :1luvu:

dziś dostałam wiadomość:

"koty w piwnicy się chowają jak się wchodzi , nic nie można przy nich zrobić ,a Miniaturka wchodzi i wychodzi ,inne się nie pokazują ale zjadają jedzenie . nie mam mozliwości zakrapianiu oczu i dawania antybiotyku , znowu wywieszono w klatce kartki o niedokarmianiu kotów"

martwi mnie ta sytuacja, bo jak tak będzie leczenie będzie do bani ... bez zakraplania oczek i nie teraz nie wiadomo, czy zabrali je w środę i dziś do weterynarza :roll: jak się nie dają złapać.
szkoda też , że nie słuchają rad- pokazywałam im jak maja łapać maluchy, by na spokojnie można byłoby im wlać krople w oczka.
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

[poprzednia][następna]