Umierają koty w gdańsku na ul. szerokiej - błagam o pomóc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 09, 2014 18:24 Re: Umierają koty w gdańsku na ul. szerokiej - błagam o pomó

I stówka ode mnie poszła

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Wto wrz 09, 2014 18:47 Re: Umierają koty w gdańsku na ul. szerokiej - błagam o pomó

Iza5, serdeczne dzięki w imieniu chorych kotów. Ja jeszcze załatwiłam 30 kg karmy Eukanuba z krakowskiej fundacji Stawiamy na łapy, w której jestem wolontariuszką. Karma jeszcze w tym tygodniu pojedzie kurierem do Gdańska. Nie ma niestety żadnych wolnych leków, a miałam nadzieję, że będą krople tobrexan lub antybiotyk synulox. Tutaj jednak koty także bardzo chorowały (zgłoszenia z działek, stado zasmarkanych maluchów bez oczu) i leki poszły.

joanna77

Od: Wto wrz 08, 2009 19:05

Post » Nie wrz 14, 2014 13:00 Re: Umierają koty w gdańsku na ul. szerokiej - błagam o pomó

Witam :) Od stycznia 2013 roku zajmuję się dwoma stadami kotów wolno bytujących w Gdańsku przy ul. Koziej i Szerokiej. Nie jestem z fundacji. Wszystkie kotki są wysterylizowane, część kocurów jest wykastrowana. Karmię koty codziennie. Niestety, brakuje pieniędzy na ich leczenie - w tej chwili mam 1000 zł długu w lecznicy w Gdyni za leczenie tam dwóch kocurków z ul. Koziej. Wcześniej w tej samej lecznicy w Gdyni były leczone dwa inne kocurki z ul. Szerokiej za taką samą kwotę. Leczenie finansowałam sama, pomogła fundacja KOTangens, bez której pomocy we trzy - stadem zajmuje się jeszcze jedna dziewczyna i pani, która też je karmi - i do tego żadna bez samochodu nie dałybyśmy rady. Z karmą dajemy radę, ale gorzej jest z leczeniem. Przyda się każda złotówka, bo kotów w potrzebie tam nie brakuje i ciągle przybywa. Prosimy o pomoc w imieniu swoim i kotów - takich wspaniałych, a jednocześnie pokrzywdzonych przez los i ludzi zwierząt jak tam jeszcze nie spotkałam. Za pomoc i zainteresowanie BARDZO DZIĘKUJĘ!!!

Nusia222

Od: Pt kwi 20, 2012 23:37

Post » Wto wrz 16, 2014 19:53 Re: Umierają koty w gdańsku na ul. szerokiej - błagam o pomó

Dostałyśmy dziś paczkę z karmą dla kociaków przy Szerokiej :D Starczy na kilkanaście dni. Bardzo dziękujemy!!!!!!!!!!!!!!!!! Gdyby ktoś zechciał wspomóc nam w finansowaniu leczenia kotów, będziemy bardzo wdzięczne. W tej chwili trzy koty mają bardzo duży katar, a stać nas tylko na leczenie doraźne :(

Nusia222

Od: Pt kwi 20, 2012 23:37

Post » Sob wrz 20, 2014 20:02 Re: Umierają koty w gdańsku na ul. szerokiej - błagam o pomó

ada_z pisze:Pomysł świetny :-)
A ja mam nowe wieści z Fundacji KOTangens:
"Udało się nam namierzyć i skontaktować z osobą, która dokarmia i opiekuje się kotami z tej okolicy. Dziewczyny są dwie - dbają o koty, leczą, doraźnie niestety, bo same nie są w stanie opłacić całościowego leczenia i hotelowania. Są bardzo szczęśliwe, że ktoś chce mi pomóc. Obecnie jest tam kilka kotów cierpiących na przewlekły koci katar - wymagają leczenia stacjonarnego w lecznicy. Za kilka dni zwolni nam się miejsce i wtedy można cześć z nich tam umieścić."

Czy coś się z kotami dzieje? Wszystkie 3 zasmarkane wciąż są na miejscu.
Pytam, ponieważ pani, która dokarmia koty po sąsiedzku, od czwartku podaje im antybiotyk w jedzeniu. Jeżeli koty będą gdzieś zabrane na leczenie, to chyba jest to ważna informacja.
Może udałoby się tej pani podrzucić trochę saszetek, żeby miała w czym podawać? Skoro trochę pieniędzy na koty wpłynęło...

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie wrz 21, 2014 21:18 Re: Umierają koty w gdańsku na ul. szerokiej - błagam o pomó

Kotami zajmuje się forumowa Nusia222. Proszę się u niej dowiadywać :-)
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

ada_z

Od: Czw sie 22, 2013 11:17

Post » Nie wrz 21, 2014 21:30 Re: Umierają koty w gdańsku na ul. szerokiej - błagam o pomó

ada_z pisze:Kotami zajmuje się forumowa Nusia222. Proszę się u niej dowiadywać :-)

No właśnie próbuję :)
Chyba Nusia222 tylko na tym wątku się udziela.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie wrz 21, 2014 22:06 Re: Umierają koty w gdańsku na ul. szerokiej - błagam o pomó

Ach, sorry, zacytowałaś mój post, to myślałam, że do mnie piszesz :-)
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

ada_z

Od: Czw sie 22, 2013 11:17

Post » Nie paź 26, 2014 17:07 Re: Umierają koty w gdańsku na ul. szerokiej - błagam o pomó

"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Śro mar 04, 2015 18:51 Re: Umierają koty w gdańsku na ul. szerokiej - błagam o pomó

jak można pomóc Nusi222? Czy jest jakiś nr konta?
Sierpień 2020! Bazarek z dobrymi kosmetykami dla kota z TRIADITIS: viewtopic.php?f=27&t=198359&p=12306398#p12306398

variovorax

Od: Nie cze 24, 2012 12:41

[poprzednia]