RANA PO ROPNIU, BRAK SKÓRY.Potrzebne $ na leczenie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 13, 2014 21:39 Re: Kotka RANA PO ROPNIU, BRAK SKÓRY.Potrzebne $ na transpor

U nas z kasą też nie bardzo, ale jeśli mogę coś doradzić, a mam doświadczenie w takich ubytkach skórnych, to proponowałabym balsam Szostakowskiego. Smarowaliśmy nim moją Irę, którą wzięliśmy ze schroniska z ogromną raną, ubytek skóry wielkości dłoni dorosłego mężczyzny. Ten specyfik polecił na nasz vet. Ponad 6 lat temu przywiózł to dla nas z Rosji teraz można to kupić w necie. Butelka chyba coś koło 30/40zł a pewnie starczy na całą kurację. Taka wysmarowana tym rana nie wygląda estetycznie, jakby się ją wysmarowało żywicą, ale to naprawdę działa. Cudownie przyśpiesza ziarninowanie skóry. Nasza Ira zrastała się ponad rok, próbowaliśmy różnych rzeczy i balsam Szostakowskiego był prawdziwym przełomem. Koteczka pewnie zagoi się szybciej bo miejsce jest nieco lepsze niż u Iry, ona miała tą ranę w pachwinie. Tam skóra bardzo pracuje, a rana była naprawdę ogromna, Ira jest dużym psem w typie ON i po tamtej sytuacji na pamiątkę ma wielką bliznę i brak jednego sutka, ale skóra się ładnie naciągnęła i nie ma ograniczenia ruchomości w stawie.

wiata

Od: Wto lip 17, 2007 13:38

Post » Śro sie 13, 2014 21:54 Re: Kotka RANA PO ROPNIU, BRAK SKÓRY.Potrzebne $ na transpor

A może Vagothyl by był dobry (na receptę niestety)? Mojej psicy pękł całkiem spory kaszak i wetka to zapisała do wpuszczania do wnetrza rany (zobiła sie dziurka) . Po 2 dniach rana się zasklepiła bardzo ładnie. Gdyby tego nie lizała, to pewnie jeszcze prędzej.
Z tym, ze powierzchniowo nie była oczywiście taka duża.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Śro sie 13, 2014 23:35 Re: Kotka RANA PO ROPNIU, BRAK SKÓRY.Potrzebne $ na transpor

Może Cotoma po obejrzeniu rany zdecyduje...
Widziałam dzisiaj rane,strasznie patrzy się na to, koteczka dała mi się pogłaskać, wtuliliła główke w ręke i mruczała.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw sie 14, 2014 21:08 Re: Kotka RANA PO ROPNIU, BRAK SKÓRY.Potrzebne $ na transpor

Kotka, a właściwie kocurek :mrgreen: jest już w FAN. Po drodze ani razu nie miauknął w transporterku. Był bardzo grzeczny. Leżał cichutko, aż zaglądałam czy żyje :wink: Na miejscu zaczął nieśmiało jeść, więc chyba będzie dobrze. Rana, a właściwie placek bez skóry, dość spory, ale mam nadzieję że uda się go uratować i będzie znów pięknym, czarnym, aksamitnym kotkiem.

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Czw sie 14, 2014 21:15 Re: Kotka RANA PO ROPNIU, BRAK SKÓRY.Potrzebne $ na transpor

Koki-99 pisze:Kotka, a właściwie kocurek :mrgreen: jest już w FAN. Po drodze ani razu nie miauknął w transporterku. Był bardzo grzeczny. Leżał cichutko, aż zaglądałam czy żyje :wink: Na miejscu zaczął nieśmiało jeść, więc chyba będzie dobrze. Rana, a właściwie placek bez skóry, dość spory, ale mam nadzieję że uda się go uratować i będzie znów pięknym, czarnym, aksamitnym kotkiem.

Ja nie wiem dlaczego ciągle gadałam o nim, jak o kotce, przecież było gadane,że mówią na niego Stefan...Po prostu chyba zmęczenie wszystkim.

Bardzo dziękuję za transport i FAN za wielką pomoc, dzięki zabraniu kotka z pp może być leczona na lecznicy.

Jutro wpiszę wpłaty i zrobię przelew,czekam na konto :)

justyna8585

Post » Czw sie 14, 2014 21:17 Re: Kotka RANA PO ROPNIU, BRAK SKÓRY.Potrzebne $ na transpor

Koki-99 pisze:Kotka, a właściwie kocurek :mrgreen: jest już w FAN. Po drodze ani razu nie miauknął w transporterku. Był bardzo grzeczny. Leżał cichutko, aż zaglądałam czy żyje :wink: Na miejscu zaczął nieśmiało jeść, więc chyba będzie dobrze. Rana, a właściwie placek bez skóry, dość spory, ale mam nadzieję że uda się go uratować i będzie znów pięknym, czarnym, aksamitnym kotkiem.

Wspaniała wiadomośc!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw sie 14, 2014 22:35 Re: Kotka RANA PO ROPNIU, BRAK SKÓRY.Potrzebne $ na transpor

To za kocurka mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Pt sie 15, 2014 0:51 Re: Kotka RANA PO ROPNIU, BRAK SKÓRY.Potrzebne $ na transpor

FAN zawsze ratuje najtrudniejsze, najbardziej "problematyczne" koty, nie wiem, jak dziękować ( pójdzie grosik ode mnie, tyle mogę...).
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt sie 15, 2014 14:28 Re: Kotka RANA PO ROPNIU, BRAK SKÓRY.Potrzebne $ na transpor

Liwia_ pisze:FAN zawsze ratuje najtrudniejsze, najbardziej "problematyczne" koty, nie wiem, jak dziękować ( pójdzie grosik ode mnie, tyle mogę...).

Tak, tak...Naprawdę są wspaniali,że myślą o kotach nawet z daleka

Doszło:
50 zł Taizu
20 zł Zuzia96
50 zł Mgj

= 120 zł

Bardzo dziękuję, czekam na informację ile wyszło za paliwo i resztą przeleję FAN.

Wciąż prosimy o pomoc finansowo, leczenie będzie strasznie dużo kosztowało...

I bardzo dziękuję za transport

justyna8585

Post » Nie sie 17, 2014 20:44 Re: Kotka RANA PO ROPNIU, BRAK SKÓRY.Potrzebne $ na transpor

justyna8585 pisze:
Liwia_ pisze:FAN zawsze ratuje najtrudniejsze, najbardziej "problematyczne" koty, nie wiem, jak dziękować ( pójdzie grosik ode mnie, tyle mogę...).

Tak, tak...Naprawdę są wspaniali,że myślą o kotach nawet z daleka

Doszło:
50 zł Taizu
20 zł Zuzia96
50 zł Mgj

= 120 zł

Bardzo dziękuję, czekam na informację ile wyszło za paliwo i resztą przeleję FAN.

Wciąż prosimy o pomoc finansowo, leczenie będzie strasznie dużo kosztowało...

I bardzo dziękuję za transport

60 zł idzie na transport, 60 zł przelewam FAN.Dziękuję.

justyna8585

Post » Śro sie 20, 2014 11:52 Re: Kotka RANA PO ROPNIU, BRAK SKÓRY.Potrzebne $ na transpor

Podnoszę :-)

Justyna25

Od: Wto lut 12, 2013 10:50

Post » Śro sie 20, 2014 19:58 Re: Kotka RANA PO ROPNIU, BRAK SKÓRY.Potrzebne $ na transpor

"Stefano czuje się świetnie, jakby u nas mieszkał od zawsze.
Apetyt ma ogromny, zwłaszcza puszki wciąga w błyskawicznym tempie.
Ma zakładane opatrunki żelowe."

Ma fajny charakter, widać blizny, rana była bardzo rozległa

justyna8585

Post » Śro sie 20, 2014 22:51 Re: Kotka RANA PO ROPNIU, BRAK SKÓRY.Potrzebne $ na transpor

Właśnie wróciłam m.in. z przewijania Stefana.
Nosi żelowy kołnierzyk, który wcale mu nie przeszkadza.
On cały czas barankuje i się mizia, nawet podczas zmiany opatrunku.
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw sie 21, 2014 1:38 Re: Kotka RANA PO ROPNIU, BRAK SKÓRY.Potrzebne $ na transpor

Kochany kot :1luvu: Koty z Rudy mają często idealne charaktery :)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw sie 21, 2014 7:08 Re: Kotka RANA PO ROPNIU, BRAK SKÓRY.Potrzebne $ na transpor

Fakt, większość jest idealna, ale mnie czasem trafiają sie cholery.
Pamiętasz moją Gandzię?
Raz mi tak przywaliła, że pazurem rozorała mi powiekę od wewnątrz.
Całe szczęście, że nie miała pazurów skierowanych w przeciwną stronę :strach:
Ale i tak ją kochałam, szkoda tylko, że tak krótko była u mnie...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

[poprzednia][następna]