Gustaw nie akceptuje nowego kociaka. Pomocy!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 09, 2014 21:17 Re: Gustaw nie akceptuje nowego kociaka. Pomocy!

Dzięki mojemu koledze udało się wrzucić zdjęcia ma Miau.
Na pierwszym są dzieci: jedno ludzkie - moje, i dwójka kocich - też moje. Bikolorek po lewej to Orbisek, a mitted po prawej to Gustawek.
Na drugim jest drapak mojej własnoręcznej produkcji, ma metr wysokości. Gostawek się po nim wspina i pięknie drapie, Orbisek niestety bierze się za kanapy, moje spodnie i co popadnie. Drapak omija, chociaż kilka razy dostał instrukcję obsługi wraz z prezentacją od Gustawa, no i ode mnie. Muszę poczytać na innych wątkach, jak skutecznie nauczyć małego korzystania z drapaka..
Na trzecim zdjęciu wewnątrzrodzinne relacje. Kochają się. Gustawek daje się głaskać i mruczy. To jeszcze nie jest ten stopień ufności, co wcześniej, ale dużo lepiej...Kociaki polubiły swoje towarzystwo. Śpią blisko siebie, jeszcze nie w przytulasach, ale obok. Jak się jeden myje, to zdarza się, że w pomroczności kawałek drugiego wyszoruje, co widać na zdjęciu. Gustawek zwisa sobie luźno z parapetu, a Orbisek go liże. Potem jest zmiana.
A na ostatnim zdjęciu Orbis we własnej osobie. Pokonał dinozaury i leży wśród gadów.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Śro lip 09, 2014 22:51 Re: Gustaw nie akceptuje nowego kociaka. Pomocy!

Obaj bielutcy jak śnieg :1luvu:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Czw lip 10, 2014 4:07 Re: Gustaw nie akceptuje nowego kociaka. Pomocy!

Na razie mają dużo tego śniegu :D bo to kociaki, ale będą się wybarwiać. Do 3 rż trochę posiwieją gdzieniegdzie. :mrgreen:

lilianaj

Post » Czw lip 10, 2014 7:56 Re: Gustaw nie akceptuje nowego kociaka. Pomocy!

lilianaj pisze:Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Urodziwe masz te dzieci :ok: Najbardziej to plci zenskiej w srodku :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw lip 10, 2014 13:22 Re: Gustaw nie akceptuje nowego kociaka. Pomocy!

Dziękuję Cindy, szczególnie, że to w środku jest mojej produkcji. Mam tego znacznie więcej...Ale kocham wszystkie, chociaż każde inaczej.

lilianaj

Post » Czw lip 10, 2014 13:45 Re: Gustaw nie akceptuje nowego kociaka. Pomocy!

lilianaj pisze:Dziękuję Cindy, szczególnie, że to w środku jest mojej produkcji. Mam tego znacznie więcej...Ale kocham wszystkie, chociaż każde inaczej.

To sie wie :wink: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw lip 10, 2014 16:25 Re: Gustaw nie akceptuje nowego kociaka. Pomocy!

Jakiej rasy są Twoje kociaki?
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Post » Czw lip 10, 2014 16:55 Re: Gustaw nie akceptuje nowego kociaka. Pomocy!

stawiam na nevy.
lilianaj pisze:Na razie mają dużo tego śniegu :D bo to kociaki, ale będą się wybarwiać. Do 3 rż trochę posiwieją gdzieniegdzie. :mrgreen:

A dwunożna modelka jest prześliczna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

lilianaj pisze: ja starsza pani jestem i nie umiem. Jeszcze komputery atari pamiętam. I nie jestem bardzo kompatybilna.

Zważywszy wiek modelki, to jesteś młodsza ode mnie o pokolenie - ja mam wnuczkę mężatkę :mrgreen: Wstawianie zdjęć jest proste. Trzeba wybrać najbardziej pasujący hosting, a jest ich sporo - zapodaj.net. , fotosik.pl itp. Zdjęcia z aparatu/telefonu trzeba zapisać w kompie, wejść na wybrany hosting - można bez rejestracji - wybrać zdjęcia, które chcesz zamieścić, wielkość - ja stosuję 500x500, przesłać je na hosting, a następnie skopiować podany link - BBC lub na forum i wkleić w wiadomość. W dziale Problemy techniczne są takie dokładniejsze opisy i miejsce na próby.
Dasz radę :ok: :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw lip 10, 2014 18:34 Re: Gustaw nie akceptuje nowego kociaka. Pomocy!

Dziękuje Wam wszystkim za miłe słowa. :P
Dziewczątko na zdjęciu to Zosia, pod koniec lipca będzie miała 6 lat. Ona też kocha nasze koty. Razem rosną i razem się bawią.
Moje kociaki to ragdolle. Gustaw Moje laleczki*PL to RAG a 04, czyli bleu mitted, a Orbis Ameleony*PL to RAG a 03, czyli bicolor. Kupiłam je z gotowymi imionami.
Poprzednio przez 15 lat mieliśmy Maurycego, kotka najpiękniejszego, pręgowanego europejskiego z zielonymi oczami, ale zachorował na idiopatyczne zapalenie jelit i przewlekłą niewydolność nerek. Leczyliśmy go, były wszelkie badania, codzienne kroplówki (sama robiłam), tony tabletek, po 4 zastrzyki dziennie i ...równia pochyła :placz: Nie było ratunku, chociaż wychodziliśmy ze skóry i robiliśmy wszystko, żeby ratować naszego Maurynia, żeby żył. Ogrom cierpienia. Maurycy umarł 12 maja. Zawiozłam do naszej wetki leki, których sporo zostało, żeby pomogły komuś innemu i ona powiedziała, że najlepiej byłoby znaleźć kociaka i że najbardziej mauryniopodobne charaktery mają ragdolle. Potem trzeba było działać, żeby nie zwariować...I chronić dzieciaki przed ciągłą rozpaczą. Gustawa szukałam "na sygnale". Właściwie to on nas wybrał. Po prostu wskoczył mojemu 12 letniemu synowi na kolana i zaklepał sobie człowieka. A Orbiska znalazłam ja (chłopcy są na obozie, nic im nie mówiłam, bo by od razu chcieli wracać), żeby Gustawek miał brata. Wyczytałam na Miau, że 2 koty są szczęśliwsze, niż 1. I wybrałam najbardziej miziastego kociaka w miocie. A potem wszyscy żyliśmy długo i szczęśliwie wskutek codziennej felinoterapii. :mrgreen:

lilianaj

Post » Czw lip 10, 2014 18:39 Re: Gustaw nie akceptuje nowego kociaka. Pomocy!

izka53 pisze:stawiam na nevy.
lilianaj pisze:Na razie mają dużo tego śniegu :D bo to kociaki, ale będą się wybarwiać. Do 3 rż trochę posiwieją gdzieniegdzie. :mrgreen:

A dwunożna modelka jest prześliczna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

lilianaj pisze: ja starsza pani jestem i nie umiem. Jeszcze komputery atari pamiętam. I nie jestem bardzo kompatybilna.

Zważywszy wiek modelki, to jesteś młodsza ode mnie o pokolenie - ja mam wnuczkę mężatkę :mrgreen: Wstawianie zdjęć jest proste. Trzeba wybrać najbardziej pasujący hosting, a jest ich sporo - zapodaj.net. , fotosik.pl itp. Zdjęcia z aparatu/telefonu trzeba zapisać w kompie, wejść na wybrany hosting - można bez rejestracji - wybrać zdjęcia, które chcesz zamieścić, wielkość - ja stosuję 500x500, przesłać je na hosting, a następnie skopiować podany link - BBC lub na forum i wkleić w wiadomość. W dziale Problemy techniczne są takie dokładniejsze opisy i miejsce na próby.
Dasz radę :ok: :ok:

Dzięki za instrukcje :mrgreen: W końcu się nauczę...
Jak modelka będzie miała 15 lat, to ja będę grubiej po 50. :piwa: Najmłodsza jest, bo koniecznie córki mi się chciało i próbowałam do skutku... :mrgreen:

lilianaj

Post » Czw lip 10, 2014 19:08 Re: Gustaw nie akceptuje nowego kociaka. Pomocy!

lilianaj pisze:Moje kociaki to ragdolle.

no i widzisz, jaki jest efekt za małych zdjęć :ryk: :ryk: pysiów nie było widać i takie fo pa

lilianaj pisze:Najmłodsza jest, bo koniecznie córki mi się chciało i próbowałam do skutku... :mrgreen:

ja miałam szczęście :mrgreen: syn - córka - syn. Teraz to już do tego sześcioro wnucząt / 4 wnuczki /.
I kotów trzy. I synowie każdy po kocie ma, a wnuczka najstarsza swojego zabrała ze sobą do Berlina, gdzie z mężem mieszka.

Popróbuj ze zdjęciami, to duża frajda dla mnie była, jak mi się udało

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw lip 10, 2014 19:32 Re: Gustaw nie akceptuje nowego kociaka. Pomocy!

Tak troszkę podejrzewałam, ze to mogą być ragdolle.
Śliczne, ale chętnie popatrzę na większe zdjęcia, dużo zdjęć.
Obrazek Obrazek

ab.

[poprzednia]