przez miesiac tylko to nic innego

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kotka Milka pisze:ups,a ja już zamówiłam acanętrudno zmęcze 6 kg
kotka była przez miesiac tylko na drobiu i zero efektu ,w dodatku zostalam poinformowana ze karmienie jej tylko mięsem moglo pogorszyc stan skory ze wzgledu na niedobory skladnikow
mów mi Fatum pisze:Kotka Milka pisze:ups,a ja już zamówiłam acanętrudno zmęcze 6 kg
kotka była przez miesiac tylko na drobiu i zero efektu ,w dodatku zostalam poinformowana ze karmienie jej tylko mięsem moglo pogorszyc stan skory ze wzgledu na niedobory skladnikow
Przepraszam serdecznie za moje wprowadzenie w błąd w sprawie składu Acany Rybnej.
Chyba ściągałam go z zooplusa.
Podałam ją jako przykład karmy, na której koty znajomych, które są alergikami i miewają problemy jellitowe, wyglądają i czują się znakomicie.
Kotka Milka pisze:koty dostawaly tylko kure skrzydelka, nozki piers i watrobke(raz na tydzien)
przez miesiac tylko to nic innegodrapala sie dalej
babazgaga pisze:To i ja się dołączę. Mam dwie kotki, w tym jedną (4 letnią) problematyczną. Kotka jest u nas praktycznie od urodzenia, znaleźliśmy ją jako dwudniowe kocię wraz z całym miotem, przez dwie doby była karmiona sztucznie, potem całą piątkę przygarnęła kotka karmiąca, która wykarmiła je naturalnie. Nasze Kółko od razu z „cycka” przestawiło się na suche chrupki - nigdy nie chciało jeść niczego rozmoczonego albo pasztecików, nie je też mięsa - ani gotowanego, ani surowego, w żadnej postaci. Od jakiegoś czasu mieliśmy problemy z jej rozdrapywaniem się i sikaniem poza kuwetą, i w ramach diagnozy zrobiliśmy jej też badania na alergie. Wyszło że jest uczulona na prawie wszystko, w tym także mnóstwo pokarmówek, a dokładnie: wołowinę, jagnięcinę, jeleninę, kurczaka, indyka, wieprzowinę, ryby chude i tłuste, soję, kukurydzę, pszenicę, ryż, ziemniaki, groch, roztocza, brzozy, olchy, leszczyny, ligustr, i jeszcze połowę traw i bylin. Nie jest uczulona na pchły, buraki, marchewkę, płatki owsiane, jajko, mleko i drożdże. Nie było w testach badania na królika, kaczkę i gęś.
Kółko je od ponad roku karmę Sensitivity Control Royala (suchą), ale szukamy teraz czegoś, co byłoby dla niej bardziej odpowiednie. Drapie ale w miarę panujemy nad tym, za to jest bardzo, ale to bardzo podenerwowana, widać dokładnie kiedy ją swędzi.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Claude-meave i 209 gości