WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE V

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 18, 2014 6:26 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

Florce dr Skrzypczak robił rinoskopię jesienią, chyba w listopadzie. I kosztowała 270 zł. Dr Skrzypczak jest chwalony przez innych lekarzy, dziś lekarz prowadzący Florki (przyjmujący prywatnie - co nie jest bez znaczenia, który postawił kotkę na łapki), ma do Niego zaufanie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto mar 18, 2014 11:26 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

Gibutkowa pisze:
turkawka pisze:Sprawa bardzo pilna - szukam kociej mamki dla 4 około 5-dniowych kociaków, które ktoś włożył do reklamówki i wywalił. Udostępniajcie proszę i przekazujcie dalej. Jeden maluszek jest niestety słaby i jemu na pewno w pierwszej kolejności by się przydała mamusia. Kontakt tutaj przez PW, maila: info@wroclawskiekoty.com albo 604 402 337

Na fejsie jest wydarzenie?

Wydarze nie. Wklepilam gdzie sie da na FB. Na razie dwie osoby sie odezwaly - jedna ze Swidnicy, druga z Olsztyna. Przekazalam numer Dorocie, ma sie kontaktowac z nimi. Po poludniu dowiem sie na czym stanelo. Ten jeden maluszek dosc slabiutki. Dorota mowi, ze jest w polowie drogi :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Wto mar 18, 2014 15:01 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

Trzymam kciuki za maluszki!

Bardzo dziękuję za wszystkie rady co do rynoskopii - MalgWroclaw, sroka7 :1luvu:
Skontaktowałam się z dr Skrzypczakiem i u niego koszty są nieco mniejsze. Endoskopia i RTG w sumie prawdopodobnie zamkną się w 300zł. Do tego dojdzie chyba koszt premedykacji. Nie spytałam o koszt ewentualnych wycinków itp. ale jutro mamy się jeszcze zdzwonić, to dopytam. Cieszę się, że polecacie tego specjalistę, bo nie dość że będzie taniej, to jeszcze są pozytywne głosy. Na klinikach to badanie wykonuje chyba dr Spużak, ale niestety nie znalazłam żadnych opinii. Zatem moja panika już jest mniejsza, termin prawdopodobnie będzie również na poniedziałek.
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Wto mar 18, 2014 21:28 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -574211518 co najmniej 8. miot, nie reagują na moje maile ani SMSy koleżanki

Oddam kociaczki w dobre ręce okolice Oleśnicy

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -574645972 534609812

Dnia 14.03.2014 roku o godzinie 22;30

Znalazłam psa kundelek czarny podpalany , bez ogonka , pies jest dorosły . Przywiązany był do kosza na śmieci pod sklepem monopolowym 24h na ulicy Gajowickiej nie daleko Sky Tower ..
Pies jest przestraszony i póki co mieszka u mnie , w razie jakiś pytań proszę dzwonić

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -573406579

Wrocław Krzyki - dwa tygodnie temu (około 26.02.2014r) zaginął kot - Ramzes. Kot ma 7 miesięcy, ale jest duży jak na swój wiek, bez obroży, wygląd jak na dołączonym zdjęciu. Bardzo prosimy o pomoc w odnalezieniu Ramzesa. Prosimy o kontakt telefoniczny: 723588898.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -575375686 606366196

Wczoraj na Rondzie Regana we Wrocławiu przemiła pani Kwiaciarka zaopiekowała się znajdą - młodą, podpalaną, krótkowłosą suką Owczarka niemieckego (ok 2 lat). Piesek jest zadbany i zna komendy. Ma chipa ale najprawdopodobniej nie jest on zarejestrowany w bazie. Chwilowo jest pod moją opieką.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -575043498

Zaginęła 3 letnia kotka o imieniu Szisza. Miała na sobie różową obrożę z diamencikami. Zaginęła około 8 marca, na Śródmieściu, ulica Jedności Narodowej. Bardzo tęsknimy za Sziszą, więc jeśli ktoś widział kotkę bardzo prosimy o kontakt.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -575067809 668033311

Od rana 16.03.2014 po osiedlu błąka się mały piesek. Jest zadbany, ma charakterystyczna chustę na szyi. Możliwe ze uciekł, bo jest wystraszony, nie chce ani jeść ani pic.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro mar 19, 2014 11:02 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

zapraszam na bazarek
viewtopic.php?f=20&t=161200
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Śro mar 19, 2014 16:31 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

Mamy umówiony termin do dra Skrzypczaka na sobotę. Trzymajcie kciuki :ok:
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Post » Śro mar 19, 2014 20:01 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

Agita pisze:Mamy umówiony termin do dra Skrzypczaka na sobotę. Trzymajcie kciuki :ok:

:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Śro mar 26, 2014 11:07 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

i co i co i co ?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro mar 26, 2014 11:33 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

zapraszam na bazarek dla Chichi :
viewtopic.php?f=20&t=161240
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro mar 26, 2014 16:32 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

Wreszcie działa forum :)
Chichi była na badaniu w sobotę. Na szczęście nie ma w nosie tragedii. Jedna dziurka jest drożna, a druga (prawa) ma przerosty i nadmiar śluzówki, a drożność jest utrudniona, ale jest. Z powodu tej prawej dziurki są właśnie dziwne dźwięki, które słuchać przy oddychaniu. Chichi badanie zniosła dobrze - tzn. oczywiście była spremedykowana, ale wieczorem juz ganiała za owadami. Raz tylko kichnęła lekko z krwią. Leczymy się teraz kroplami obkurczającymi śluzówkę (ludzki Afrin), czego kicia szczerze nie cierpi i wpada w okropną panikę po zakropieniu :( To musi być dla niej bardzo nieprzyjemne uczucie.. Kropelki mam podawac do czwartku i później 2 dni odczekać i skontaktować się z dr telefonicznie. Na razie niestety nie widzę żadnej poprawy. Nie wiem, może ona od razu wykichuje te krople i dlatego? staram się mieć zawsze 100% pewności, że trafiłam do prawej dziurki, a pomimo to charczy tak samo. W każdym razie jestem o tyle spokojniejsza, że dr powiedział jasno, że to świszczenie nie zagraża jej życiu, zdrowiu. Może oddychać przez lewą dziurkę. W ostateczności ten nadmiar błony śluzowej (powiedział małżowiny?) można usunąć operacyjnie, ale na razie nie zaleca zabiegu na cito. Kot jest młody i powiedział, żeby dać jej czas. Aha, i po badaniu ocenił, że to mogła być sprawa wrodzonej budowy, infekcja tylko pogorszyła sprawę.
W związku z tą diagnozą, Chichi w sobotę jedzie do stałego domku :ok: :cry: Bardzo się już ze sobą związałyśmy, ale musimy się teraz rozstać. Domek czeka już ponad 2 tygodnie na kicię, bo nie wiedziałam jak rozwinie się sytuacja z tym charczeniem. Teraz pozostaje ewentualne kropienie noska - będą musieli sami dać radę.

A teraz rozliczenia. Bardzo, bardzo, bardzo dziękuję za bazarki oraz wplaty :1luvu:
Otrzymałam od Thorkatt i Pako 100zł :1luvu: oraz od jessi 50zł, a teraz widzę, że już spływają pieniądze od AgaS1987 :1luvu: z bazarku czarno-czarnych :1luvu:
Badanie kosztowało 300zł. Wykonana została endoskopia, a RTG dr nie robił, gdyż nie uznał za potrzebne - wszystko było widać po badaniu endo. Poniżej wklejam rachunki, za:
- endoskopię 300zł
- kropelki 21,49zł
- poprzednie wizyty w Doranie (ta drozsza była z testem FelV i FIV) 13zł+64zł
- wymaz z Epi-vetu 40zł
oraz opis badania endo i RTG i badania krwi z lutego. Gdzieś zapodziała mi się faktura za RTG na 100zł - jeszcze poszukam.

Link do zdjęć
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Post » Śro mar 26, 2014 17:36 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

Agita pisze:Wreszcie działa forum :)
Chichi była na badaniu w sobotę. Na szczęście nie ma w nosie tragedii. Jedna dziurka jest drożna, a druga (prawa) ma przerosty i nadmiar śluzówki, a drożność jest utrudniona, ale jest. Z powodu tej prawej dziurki są właśnie dziwne dźwięki, które słuchać przy oddychaniu. Chichi badanie zniosła dobrze - tzn. oczywiście była spremedykowana, ale wieczorem juz ganiała za owadami. Raz tylko kichnęła lekko z krwią. Leczymy się teraz kroplami obkurczającymi śluzówkę (ludzki Afrin), czego kicia szczerze nie cierpi i wpada w okropną panikę po zakropieniu :( To musi być dla niej bardzo nieprzyjemne uczucie.. Kropelki mam podawac do czwartku i później 2 dni odczekać i skontaktować się z dr telefonicznie. Na razie niestety nie widzę żadnej poprawy. Nie wiem, może ona od razu wykichuje te krople i dlatego? staram się mieć zawsze 100% pewności, że trafiłam do prawej dziurki, a pomimo to charczy tak samo. W każdym razie jestem o tyle spokojniejsza, że dr powiedział jasno, że to świszczenie nie zagraża jej życiu, zdrowiu. Może oddychać przez lewą dziurkę. W ostateczności ten nadmiar błony śluzowej (powiedział małżowiny?) można usunąć operacyjnie, ale na razie nie zaleca zabiegu na cito. Kot jest młody i powiedział, żeby dać jej czas. Aha, i po badaniu ocenił, że to mogła być sprawa wrodzonej budowy, infekcja tylko pogorszyła sprawę.
W związku z tą diagnozą, Chichi w sobotę jedzie do stałego domku :ok: :cry: Bardzo się już ze sobą związałyśmy, ale musimy się teraz rozstać. Domek czeka już ponad 2 tygodnie na kicię, bo nie wiedziałam jak rozwinie się sytuacja z tym charczeniem. Teraz pozostaje ewentualne kropienie noska - będą musieli sami dać radę.

A teraz rozliczenia. Bardzo, bardzo, bardzo dziękuję za bazarki oraz wplaty :1luvu:
Otrzymałam od Thorkatt i Pako 100zł :1luvu: oraz od jessi 50zł, a teraz widzę, że już spływają pieniądze od AgaS1987 :1luvu: z bazarku czarno-czarnych :1luvu:
Badanie kosztowało 300zł. Wykonana została endoskopia, a RTG dr nie robił, gdyż nie uznał za potrzebne - wszystko było widać po badaniu endo. Poniżej wklejam rachunki, za:
- endoskopię 300zł
- kropelki 21,49zł
- poprzednie wizyty w Doranie (ta drozsza była z testem FelV i FIV) 13zł+64zł
- wymaz z Epi-vetu 40zł
oraz opis badania endo i RTG i badania krwi z lutego. Gdzieś zapodziała mi się faktura za RTG na 100zł - jeszcze poszukam.

Link do zdjęć

Agito mam 2 pytania:
1) czy to ta Pani, którą Ci podesłałam? jeśli tak to uświadom ją mocno, bo z tego co pamiętam, to mówiła, że poprzedni kotek jej uciekł i doradź by na wszelki wypadek zachipowała Chichi
2) ile płaciłaś za badanie? Moja Lili tak ostatnio charczy, lecą jej łezki z oczu (choć po długim leczeniu znacznie mniej) i wet. podejrzewa niedrożność kanalików łzowych, zastanawiam się czy nie trzeba będzie tego bardziej dogłębnie zbadać :roll:

A od Natalki Simba pojechał do DS i w piątek zawozimy do niego jeszcze małego Gargamela od mojego kolegi z DT (Gargamela znalazła Pani Zosia). Pani chciała adoptować dwupak, to skompletowałyśmy dwupak ;)

Agito a masz jakieś wieści jak tam Songo w nowym domku?

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro mar 26, 2014 21:40 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -575860762 728347923

Wczoraj - 18 marca zaginął kot syberyjski w okolicach ul. Bezpiecznej we Wrocławiu. Czarno srebrny, ok 4kg, nazywa się Mariusz i reaguje na swoje imię. Bardzo proszę o kontakt o każdej porze. Bardzo za nim tęsknię....
Ma wszczepionego CHIPA.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -577000417

w piatek (21.03) w okolicy ul. Oleśnickiej we Wrocławiu zaginęła roczna biała kotka z pręgowanym ogonem i plamką na uchu. Znakiem charakterystycznym jest dość świeza blizna na brzuchu po sterylizacji.
Znalazcę bardzo proszę o kontakt 790577200

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -576503627 502780120

12 marca (środa) na ul. Owczarskiej przybłąkał się młody kocur (około roczny lub trochę starszy), szary-pręgowany, jest bardzo przyjazny, oswojony z ludźmi. Ma charakterystyczny gruby i puszysty ogon, jest zadbany. Szukamy jego właściciela.

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -576892901

Witam.
Szukam małego kocura do 3 miesięcy, bardzo nam zależy na kotku.
O wszelkie informacje proszę zgłaszać się drogą e-mail ;)

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -576312885 508550343

Przygarnę małą koteczkę (1,5-2,5mies) z Wrocławia lub bliskich okolic. Wyprawka, kochający dom i czuła właścicielka czeka.

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -576319734

witam, poszukujemy kociaka, najchetniej młodego, do pary dla naszej 6letniej syjamki. Po wiecej info zapraszam do kontaktu mailowego.

http://tablica.pl/oferta/zdesperowany-l ... 33c6256104 693 811 427

Około 1,5 roczny czarno-biały kocurek: miły, wdzięczny, oswojony. Aktualnie przygarnięty do domu, w którym znajduje się więcej kotów. Nie może jednak w nim zostać, ponieważ nie toleruje go inny kocur. Prosi o przygarnięcie dobrych ludzi, którzy dysponują ogrodem. Leoś jest zadbany i odrobaczony. Odpłaci ogromną miłością w zamian za spokój, pełną miskę i miejsce do spania.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -577397924

Dnia 22.03. ok. godz. 18:00 na polanie w Parku Grabiszyńskim widziałam psa. Trudno powiedzieć, czy suczka czy pies. Większy niż do kolana, miał jasnobrązowe łatki, skórzaną, grubą beżową obróżkę na szyi. Łagody - próbował wyjadać resztki z worka ze śmieciami. Nie wyglądał na zaniedbanego ani niedożywionego. Raczej dość ciekawski, ewidentnie starszy - widać było po oczkach. Kręcił się koło nas troszkę jakby bez celu ok. 20 min, później koło innej grupy kolejne 20-15 minut.

Może komuś uciekł, może ktoś go szuka?

Mam nadzieję, że to tylko moje wyolbrzymianie i piesek miał pana, który być może miał go gdzieś "na oku" stąd ten długi brak zainteresowania... :-(

Za namową znajomych zostawiłam sprawę i poszliśmy do domów, a teraz temat mnie dręczy...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt mar 28, 2014 10:51 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

Agito mam 2 pytania:
1) czy to ta Pani, którą Ci podesłałam? jeśli tak to uświadom ją mocno, bo z tego co pamiętam, to mówiła, że poprzedni kotek jej uciekł i doradź by na wszelki wypadek zachipowała Chichi
2) ile płaciłaś za badanie? Moja Lili tak ostatnio charczy, lecą jej łezki z oczu (choć po długim leczeniu znacznie mniej) i wet. podejrzewa niedrożność kanalików łzowych, zastanawiam się czy nie trzeba będzie tego bardziej dogłębnie zbadać :roll:

A od Natalki Simba pojechał do DS i w piątek zawozimy do niego jeszcze małego Gargamela od mojego kolegi z DT (Gargamela znalazła Pani Zosia). Pani chciała adoptować dwupak, to skompletowałyśmy dwupak ;)

Agito a masz jakieś wieści jak tam Songo w nowym domku?[/quote]

michalinadzordz, tak to ta Pani. Za endoskopię płaciłam 300zł - miało być 270, ale do zapłaty jednak wyszło 300. Przy czym kanalika łzowego chyba nie da się tak zbadać - jamy nosowe są już dosyć małe jak na endoskop. Chyba że pisałaś o wymazie, to zapłaciłam na klinikach 40zł - trochę taniej niż normalnie, bo ze skierowania z Doranu. Szukają bakterii i sprawdzają antybiogram różnie - w zależności skąd jest wymaz i w jakim kierunku powiesz, że powinni szukać.
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Post » Pt mar 28, 2014 13:54 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

viewtopic.php?f=20&t=161299

przedziwna waliza dla Chichi
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt mar 28, 2014 19:14 Re: WROCŁAWSKIE KOCIE PODZIEMIE cz. V

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -578423765

Przygarnę kocurka, im młodszy i mniejszy tym lepiej, bardzo proszę o kontakt :)

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -578360517

Witam, przygarnę małą kotkę. Dam jej ciepły i kochający dom.Proszę o kontakt e-mail.

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -578239810

Chętnie adoptuję kotka do 6 mies. najlepiej we Wrocławiu.
Kontakt mailowy
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]