UWAGA na DOM w WARSZAWIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 18, 2013 15:09 Re: UWAGA na DOM w WARSZAWIE

Podajcie specjalizację i inicjały tego lekarza (nie jest to podaniem danych osobowych, można śmiało na forum). Większości z nas spadnie kamień z serca i przy kolejnych zapisach nie będzie trzeba się zastanawiać, czy właśnie nie trafiamy do tego typa.

Wasylisa

Od: Sob lis 02, 2013 14:43

Post » Śro gru 18, 2013 15:14 Re: UWAGA na DOM w WARSZAWIE

Ten kardiolog przyjmuje w przychodni na Woli, więc raczej niewielu forumowiczów będzie miało okazję spotkać go w ramach jego pracy zawodowej. 8)
Gdyby ktoś miał więcej wątpliwości, zapraszam na pw.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro gru 18, 2013 15:14 Re: UWAGA na DOM w WARSZAWIE

Nie wiem dlaczego przypomniała mi się scenka z Alternatywy 4, kiedy w autobusie matka mówiła do dziecka "Patrz, tak wygląda kapuś", wskazując na docenta Furmana, bodajże.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro gru 18, 2013 15:52 Re: UWAGA na DOM w WARSZAWIE

ewar pisze:
jerzykowka pisze: Nawet w rozmowach z psychopatą, o przepraszam - z szanowanym kardiologiem

Był już student medycyny, teraz jest kardiolog....

Też mi się to skojarzyło. Coraz bardziej straszno się robi......a gdzie zasady, gdzie etyka.....ech, co za czasy. Chyba czas umierać, jak to moja Babcia w takich przypadkach mawiała.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro gru 18, 2013 16:07 Re: UWAGA na DOM w WARSZAWIE

Tuptuś i Atomek na śmietniku!!! :evil: :evil: :evil: Wywaleni tam przez lekarza kardiologa!!! 8O 8O 8O
Jestem w ciężkim szoku! Kilka razy to czytałam, bo mi się w głowie nie chce pomieścić...
Ale przede wszystkim cholernie żal mi tych kotów. :cry: Tyle już biedaki przeszli, a nie wiadomo ile jeszcze przed nimi...
Żeby się tylko z tego wszystkiego nie pochorowali... :ok: :ok: :ok:
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Śro gru 18, 2013 16:13 Re: UWAGA na DOM w WARSZAWIE

A widzisz, Agneska, ja na przykład do niedawna korzystałam ze służby zdrowia właśnie na Woli. Co prawda akurat nie kardiologa, ale i tak mam poczucie, że mogłabym trafić do tego gościa jako pacjentka. Więc wolę wiedzieć.

Wasylisa

Od: Sob lis 02, 2013 14:43

Post » Śro gru 18, 2013 16:18 Re: UWAGA na DOM w WARSZAWIE

Wasylisa, podałam te informacje, które mogłam podać wg opinii prawnika.

Jeśli będziesz wybierała się do kardiologa w przychodni na Woli, to napisz do mnie, a ja będę mogła potwierdzić czy to ten czy inny lekarz.
Obrazek

Agneska

Post » Śro gru 18, 2013 16:40 Re: UWAGA na DOM w WARSZAWIE

jerzykowka pisze:Zacytuję swój wczorajszy wpis, bo nadal staram się pozbierać :oops:
jerzykowka pisze:
"Agnieszko :1luvu: :1luvu: :1luvu: nie mam słów podziękowań, a właściwie teraz, gdy Basine Obłoczki zostały odnalezione i uratowane nadal wychodzę z szoku i potrafię tylko dziękować :oops:
Całym sercem i z całych sił dziękuję Tobie oraz Twoim przyjaciołom z grupy Jokot oraz spoza niej. Bez Was wszystko byłoby inaczej, straszniej, tragicznie. Przecież gdy zadzwoniła do mnie opiekunka Tuptusia i Atomisia informując, że koty zostały ukradzione i wyniesione w koszu na brudną bieliznę (sic!) nie wiadomo dokąd, kiedy prosiła mnie o pomoc, byłam w Poznaniu czyli bardzo daleko. Nawet w rozmowach z psychopatą, o przepraszam - z szanowanym kardiologiem, który koty uprowadził mogłam liczyć na Ciebie, na pomoc prawną oraz każdą inną z Waszej strony.
Jeszcze nie umiem napisać o tym, co się stało. Przytłacza mnie chaos emocji :oops: Będę Ci bardzo zobowiązana jeśli zechcesz opisać to co się wydarzyło i ostrzec innych. Oczywiście prędko się ogarnę, bo przecież przed nami droga prawna i, miejmy nadzieję, proces!!!
Teraz Białe bezpiecznie i spokojnie grzeją doopki u Ciebie, a wkrótce przeniosą się do DT, w którym będą miały towarzystwo wyłącznie jednego pieska. Kochana Ania Adopcyjna z Fundacji Agapeanimali przeprowadza się właśnie do Warszawy i Tuptuś z Atomisiem zamieszkają z Nią na czas szukania domu - takiego na zawsze. Nie będą już musiały odbyć długiej podróży do Poznania, bo w ostatnim czasie przeżyły stanowczo zbyt wiele. Ponownie straciły cały swój świat, wspaniały świat...

DZIĘKUJĘ CI JAK SZALONA :!:
I przesyłam mnóstwo całusów i przytulanek dla puchatych Białych Obłoczków :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Oraz wszystkich Twoich podopiecznych!!!

Jak dobrze, że Basieńka czuwała i czuwa nad tymi cudownymi kotami...................."

Wraz z Fundacją Agapeanimali oraz Agnieszką i Jej przyjaciółmi zrobimy wszystko by sprawa zakończyła się wyrokiem sądowym :!:

Zapewniam Was, że nikt w tej sprawie nie odpuści :!: Zrobimy wszystko by sprawca tego dramatu został pociągnięty do odpowiedzialności :!:

I jeszcze raz pragnę podkreślić, że pomoc Agneski była i jest bezcenna :!: DZIĘKUJĘ...

Tak trzymać! :ok:
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Śro gru 18, 2013 16:54 Re: UWAGA na DOM w WARSZAWIE

Wpadam i ja na wątek.

Dziewczyny, jak zwykle sprawnie i cudownie tragiczną sprawę ogarnęłyście!
Nie wyobrażam sobie nawet, jaki stres musiałyście przechodzić w tych poszukiwaniach Białasków :(

Cieszę się, że chłopaki już bezpieczne.
Agnesko kochana, chciałabym przesłać z Basinego Funduszu pieniądze na Obłoczki. Jerzykowka ma rację - Basia czuwała i czuwa. Chłopcy już są bezpieczni, ale utrzymać ich trzeba. Będzie mi niezmiernie miło, właśnie na nich część tych pieniędzy przeznaczyć. I na pewno wszyscy wpłacający na Fundusz pieniądze się ze mną zgodzą. Proszę więc o nr rachunku, na jaki pieniądze wpłacić.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Śro gru 18, 2013 18:23 Re: UWAGA na DOM w WARSZAWIE

Przycupnę i ja, z nadzieją, że poczytam, jak palant biega od prokuratury do sądu i z powrotem.
Bo na to, co zrobił brak słów :( ...

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Śro gru 18, 2013 18:42 Re: UWAGA na DOM w WARSZAWIE

Dziekuje serdecznie w imieniu chlopakow. Oni sa u mnie jedynie na krotkim TDT, wiec nie ma potrzeby, zeby teraz robic dla nich zakupy. Bardzo prosze, przygotujmy im "wyprawke" do nowego domu tymczasowego. Tam moga zdecydowanie dluzej czekac na swoj staly, taki juz do konca swiata, dom.
Obrazek

Agneska

Post » Śro gru 18, 2013 21:02 Re: UWAGA na DOM w WARSZAWIE

Cały czas nie mogę ochłonąć po tym do czego doszło.
:evil: :evil:

Agneska szepnij Obłoczkom na uszko, że jest mi strasznie przykro, że musiała spotkać je krzywda.
Były chwilkę u mnie, a tęsknię za nimi bardzo. To takie fajne chłopaki. :1luvu:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro gru 18, 2013 21:35 Re: UWAGA na DOM w WARSZAWIE

Agnieszko, ja jestem nadal w przestrznei kosmicznej i właściwie bez netu...

Przeczytałam i poryczałam się jak bóbr...
Napisałam do Renifera... i prosił, żebyś dała znać jakby było coś potrzeba w sprawach prawno...
Może też pomoże coś Andrzej (zwany przez mnie Szpitalnym, wiesz o kogo chodzi).

Przepraszam, że piszę krótko, chaotycznie i na otwartym wątku, ale tu internet się rwie i w każdej chwili mogę mieć problem z połączeniem.

Dziękuję za pomoc Białasom...
i na razie mogę tylko trzymać kciuki...
i denerwować się
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro gru 18, 2013 22:16 Re: UWAGA na DOM w WARSZAWIE

Jeśli znacie nazwisko, poproszę na pw.
Moja mama jest kardiologiem, popytamy...
Co prawda inne miasto, ale środowisko to samo.
Czemu barwnie nie opowiedzieć na jakimś zjeździe koleżeńskim takiej "uroczej" historyjki?
Wiecie , taki PR szeptany robi swoje.
Kilka koleżanek mamy ma koty , mama też zresztą ma.
Historia zostanie "zapodana " dalej, mogę Wam obiecać.

Pewnie ta pani (właścicielka kotów) jest zależna finansowo i dlatego jej ojciec uzurpuje sobie prawo do decydowania o jej zwierzętach.
Cóż- bycie kardiologiem czy studentem medycyny nie wyklucza bycia bydlakiem.
Znam historię o pewnym profesorze, który tak pobił swoją żonę ,że była miesiąc nieprzytomna...

Jeśli macie ochotą to nagłośnić- jestem do usług:)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro gru 18, 2013 22:31 Re: UWAGA na DOM w WARSZAWIE

kotkins pisze:Cóż- bycie kardiologiem czy studentem medycyny nie wyklucza bycia bydlakiem.

Ja zwykle mówię, że to jest nawet potwarz dla zwierzęcia określając oprawców, katów i dręczycieli zwierząt osłami, baranami czy świniami. Zwierzę by się tak nie zachowało jak ta kreatura.
Pomysł z puszczeniem w świat opowieści o kardiologu uważam za znakomity. Pracowałam wśród lekarzy i wiem, że to zadziała, bo oni się wszyscy znają choćby z kongresów czy wspólnych wyjazdów na różne wycieczki.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

[poprzednia][następna]