isabell36 pisze:dostałam wiadomość, że pieniążki na Chatul wyjdą tak około 10 grudnia

dziękuję jeszcze raz

i mam pytanie odnośnie wykorzystania pieniążków, czy mają być koniecznie tylko na karmę dla tego stadka(chwilowo mają jeszcze sporo karmy), czy w grę wchodzą też ogólne potrzeby: sterylki, ew. leczenie, szczepienia?
Dziękuję też wszystkim za rady odnośnie sterylek młodych kotów, nie pisałam nic bo nie miałam za wiele czasu, do tego nie chciałam zapeszyć -tydzień temu złapałam te pannice bezpośrednio na sterylki, wszystko jest na szczęście ok., wczoraj je wypuściłam, dziś byłam na kontroli z jedzonkiem(wzięłam dla kociastych ich ulubione korpusy z makaronem i mieszankę tych dwóch karm, które dzięki Wam kupiłam+ trochę dosypałam kitti, bo jeszcze mi paczka została, szkoda zeby się zmarnowało).Jak przyszłam to miały na miseczce to suche, które zaniosłam karmicielce, nie rzucały się strasznie na nie, są grubiutkie, widać, że na tej dobrej karmie super się mają, wszystkie do tego są zdrowe pomimo złej pogody, myślę, ze to zasługa dobrej karmy, bo w zeszłym roku co chwilę pokichiwały, coś łąpały.
Cały czas tez się głowiłam jak by im tam postawić jednak budkę, bo biedaki siedzą cały czas pod domkiem letniskowym co daje schronienie jedynie przed deszczem.Zdecydowałam, ze zaryzykuję i postawię tą wiekszą budkę, którą ostatnio zrobił mój Tato po przeciwnej stronie(nieruchliwej) ulicy od tego podwórka-tam jest taki teren uzytkowany tylko podczas lata, ukryłam budkę jak się dało, wsypałam do srodka karmę zeby zachęcić koty(nie wiem czy skorzystają, ale przynajmniej mają mozliwość), mam nadzieję, że nikt tam tej budki nie zniszczy, ale musiałam zaryzykować, zeby chociaż dać im szansę na ciepłe schronienie.
to są te wysterylizowane dziewczyny i zdjęcia z karmienia