stado 15 kotów karmionych pomyjami-potrzebna pomoc w łapance

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 26, 2013 9:15 Re: stado 15 kotów karmionych pomyjami- potrzebują karmy na

isabell36 pisze:i jak bura kotka ? kiedy sterylka ?

bura juz w piątek ciachnięta :D wszystko ok :ok:

dotarły wpłaty na konto fundacyjne:

-20zł. od CoToMa :1luvu:
-20zł. od Agnieszki :1luvu: -nie było podanego nicku
-50zł. od Wiesławy z Piastowa :1luvu: -tu też nie było podanego nicku edit: -przy wpłacie było podane: "darowizna dla bezdomniaków", więc bardzo proszę o informację czy te pieniążki miały być dla tego stadka czy na ogólne potrzeby?
-10zł. od April Rain :1luvu:

Dziękuję dziewczyny :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziewczyny, które nie podały nicku bardzo proszę o weryfikację, tzn. czy to są te same osoby, które deklarowały wpłatę?
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Wto lis 26, 2013 11:04 Re: stado 15 kotów karmionych pomyjami- potrzebują karmy na

Agłaja^..^ pisze:-20zł. od Agnieszki :1luvu: -nie było podanego nicku
(...)
-Dziewczyny, które nie podały nicku bardzo proszę o weryfikację, tzn. czy to są te same osoby, które deklarowały wpłatę?

to ja potwierdzam, że zrobiłam stałe zlecenie do końca 2014, zgodnie z deklaracją
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto lis 26, 2013 15:10 Re: stado 15 kotów karmionych pomyjami- potrzebują karmy na

Agneska pisze:
Agłaja^..^ pisze:-20zł. od Agnieszki :1luvu: -nie było podanego nicku
(...)
-Dziewczyny, które nie podały nicku bardzo proszę o weryfikację, tzn. czy to są te same osoby, które deklarowały wpłatę?

to ja potwierdzam, że zrobiłam stałe zlecenie do końca 2014, zgodnie z deklaracją

to juz wszystko wiem :ok: dziękuję Agneska, 20zł. miesięcznej deklaracji to naprawdę dużo dla tych kotów :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Druga wpłata też juz wyjaśniona - te 50zł. jest od Zuzia96 :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zaraz wszystko uzupełnię w pierwszym poście.
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Śro lis 27, 2013 15:14 Re: stado 15 kotów karmionych pomyjami- potrzebują karmy na

Byłam dzisiaj zajrzeć do kociastych, ze zdrowiem młodych wszystko w porządku, wyglądają na zdrowiutkie jak rydze, apetyt dopisuje.Nakarmiłam je dzisiaj w otwartej pułapce, żeby się przyzwyczajały do złapania na sterylkę, myślę, ze nie będzie problemu bo wszystkie wchodziły po jedzonko.
Będę wdzięczna za rady odnośnie zaszczepienia młodych przed sterylką, nie lubię ciachać młodych nieszczepionych kotek, z drugiej strony to zawsze jednak 80zł. za dwie szczepionki, i jakieś ryzyko, że drugi raz się nie złapią, chociaz myślę, ze po jakimś czasie jakbym je znowu przyzwyczajała do pułapki to nie powinno być problemu.
Jak macie jakieś dobre lub złe doświadczenia jesli chodzi o półroczne dzikie kotki na sterylce(szczepione lub nie) to będę wdzięczna za podzielenie się nimi.
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Sob lis 30, 2013 13:28 Re: stado 15 kotów karmionych pomyjami- potrzebują karmy na

Ja nigdy nie szczepiłam bezdomniaków przed sterylkami, bo jak zaszczepić kota, który roznosi transporter ;), a wydaje mi się, że wszystko jest ok :ok: No i właśnie jest to ryzyko, że później mogą się już Ciebie bać :/
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Nie gru 01, 2013 22:01 Re: stado 15 kotów karmionych pomyjami- potrzebują karmy na

ja też nie szczepiłam nigdy bezdomnych kotek - moje łapały się tylko raz - później omijały transporter szerokim łukiem :evil:

Agłaja - tak na moje oko wygrałaś listopadowe głosowanie czarownic i kwalifikujesz się do pomocy, ale jeszcze nie ma oficjalnych wyników - na wszelki wypadek napisz, czy pieniążki mają być na konto fundacji CHATUL czy na Twoje ?
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pon gru 02, 2013 9:50 Re: stado 15 kotów karmionych pomyjami- potrzebują karmy na

isabell36 pisze:ja też nie szczepiłam nigdy bezdomnych kotek - moje łapały się tylko raz - później omijały transporter szerokim łukiem :evil:

Agłaja - tak na moje oko wygrałaś listopadowe głosowanie czarownic i kwalifikujesz się do pomocy, ale jeszcze nie ma oficjalnych wyników - na wszelki wypadek napisz, czy pieniążki mają być na konto fundacji CHATUL czy na Twoje ?

dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: -nie wiem co powiedzieć :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
A ew. pieniążki poprosiłabym na Chatul, jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję :1luvu:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Pon gru 02, 2013 21:27 Re: stado 15 kotów karmionych pomyjami- potrzebują karmy na

Agłaja^..^ pisze:
isabell36 pisze:ja też nie szczepiłam nigdy bezdomnych kotek - moje łapały się tylko raz - później omijały transporter szerokim łukiem :evil:

dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: -nie wiem co powiedzieć :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
A ew. pieniążki poprosiłabym na Chatul, jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję :1luvu:

potwierdzam,
zostałaś wytypowana do pomocy paktu czarownic - zaraz podam konto
jeżeli chcesz dziękować to nie mi, a głosującym na Ciebie :wink:

aha jak pieniądze dotrą to potwierdź na wątku czarownic: viewtopic.php?f=1&t=153629&start=1125#wrapheader
cieszę się, że otrzymujesz pomoc, naprawdę, robisz tyle dobrego ... :1luvu: stadko będzie zabezpieczone na zimę :D
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Post » Śro gru 04, 2013 20:24 Re: stado 15 kotów karmionych pomyjami- potrzebują karmy na

dostałam wiadomość, że pieniążki na Chatul wyjdą tak około 10 grudnia :ok:

isabell36

Post » Pt gru 06, 2013 17:01 Re: stado 15 kotów karmionych pomyjami- potrzebują karmy na

isabell36 pisze:dostałam wiadomość, że pieniążki na Chatul wyjdą tak około 10 grudnia :ok:

dziękuję jeszcze raz :kotek: i mam pytanie odnośnie wykorzystania pieniążków, czy mają być koniecznie tylko na karmę dla tego stadka(chwilowo mają jeszcze sporo karmy), czy w grę wchodzą też ogólne potrzeby: sterylki, ew. leczenie, szczepienia?

Dziękuję też wszystkim za rady odnośnie sterylek młodych kotów, nie pisałam nic bo nie miałam za wiele czasu, do tego nie chciałam zapeszyć -tydzień temu złapałam te pannice bezpośrednio na sterylki, wszystko jest na szczęście ok., wczoraj je wypuściłam, dziś byłam na kontroli z jedzonkiem(wzięłam dla kociastych ich ulubione korpusy z makaronem i mieszankę tych dwóch karm, które dzięki Wam kupiłam+ trochę dosypałam kitti, bo jeszcze mi paczka została, szkoda zeby się zmarnowało).Jak przyszłam to miały na miseczce to suche, które zaniosłam karmicielce, nie rzucały się strasznie na nie, są grubiutkie, widać, że na tej dobrej karmie super się mają, wszystkie do tego są zdrowe pomimo złej pogody, myślę, ze to zasługa dobrej karmy, bo w zeszłym roku co chwilę pokichiwały, coś łąpały.

Cały czas tez się głowiłam jak by im tam postawić jednak budkę, bo biedaki siedzą cały czas pod domkiem letniskowym co daje schronienie jedynie przed deszczem.Zdecydowałam, ze zaryzykuję i postawię tą wiekszą budkę, którą ostatnio zrobił mój Tato po przeciwnej stronie(nieruchliwej) ulicy od tego podwórka-tam jest taki teren uzytkowany tylko podczas lata, ukryłam budkę jak się dało, wsypałam do srodka karmę zeby zachęcić koty(nie wiem czy skorzystają, ale przynajmniej mają mozliwość), mam nadzieję, że nikt tam tej budki nie zniszczy, ale musiałam zaryzykować, zeby chociaż dać im szansę na ciepłe schronienie.

to są te wysterylizowane dziewczyny i zdjęcia z karmienia

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Pt gru 06, 2013 22:47 Re: stado 15 kotów karmionych pomyjami- potrzebują karmy na

faktycznie kotki wyglądają świetnie :1luvu: przy dobrej opiece i odżywianiu szybko do siebie doszły, poza tym nie zdążyły schudnąć po sezonie bo się nimi zajęłaś :1luvu:

ja już tak późno nie sterylizuję - brzuszek ogolony to zimno, ale jak wyczają tą nową budkę to będą miały cieplutko - te koty, które ja dokarmiam całkowicie wzgardziły budką - nocują w pustostanie (jak na mój gust zimniej niż w budce) albo u sąsiada pod przyczepami - chyba że jakoś wchodzą do środka i rządzą :mrgreen:

z tego co wiem to środki od czarownic nie są obwarowane - możesz kupić karmę, opłacić weta, szczepienia czy zostawić na "czarną godzinę" bylebyś je przeznaczyła na pomoc kotom :kotek:

isabell36

Post » Sob gru 07, 2013 9:08 Re: stado 15 kotów karmionych pomyjami- potrzebują karmy na

isabell36 pisze:faktycznie kotki wyglądają świetnie :1luvu: przy dobrej opiece i odżywianiu szybko do siebie doszły, poza tym nie zdążyły schudnąć po sezonie bo się nimi zajęłaś :1luvu:

ja już tak późno nie sterylizuję - brzuszek ogolony to zimno, ale jak wyczają tą nową budkę to będą miały cieplutko - te koty, które ja dokarmiam całkowicie wzgardziły budką - nocują w pustostanie (jak na mój gust zimniej niż w budce) albo u sąsiada pod przyczepami - chyba że jakoś wchodzą do środka i rządzą :mrgreen:

z tego co wiem to środki od czarownic nie są obwarowane - możesz kupić karmę, opłacić weta, szczepienia czy zostawić na "czarną godzinę" bylebyś je przeznaczyła na pomoc kotom :kotek:

tez sie trochę martwię tym, ze w brzuszek zimno, ale nie mialam za bardzo wyjscia, bo w lutym prawdopodobnie wyjezdzam do pracy, więc to byl ostatni dzwonek.

O to, ze fundusze będą przeznaczone na pomoc kotom mozesz być spokojna :lol:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Sob gru 07, 2013 10:19 Re: stado 15 kotów karmionych pomyjami- potrzebują karmy na

Lepiej wysterylizowac teraz, kiedy koty sa jeszcze w dobrej formie, silniejsze. Na wiosne sa juz zawsze slabsze po zimowych mrozach, jest wieksze ryzyko powiklan, czesto pluca po zimie sa w kiepskim stanie. :(
W budkach najlepiej sie sprawdzaja kawalki polaru (nie cale kocyki), nie chlona wilgoci i koty moga sie zakopac wglab nory. :) Jesli mozesz poszukac po okolicznych sklepach z uzywanymi ubraniami, stare polary mozna tanio, na wage kupic.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob gru 07, 2013 14:47 Re: stado 15 kotów karmionych pomyjami- potrzebują karmy na

Agneska pisze:Lepiej wysterylizowac teraz, kiedy koty sa jeszcze w dobrej formie, silniejsze. Na wiosne sa juz zawsze slabsze po zimowych mrozach, jest wieksze ryzyko powiklan, czesto pluca po zimie sa w kiepskim stanie. :(
W budkach najlepiej sie sprawdzaja kawalki polaru (nie cale kocyki), nie chlona wilgoci i koty moga sie zakopac wglab nory. :) Jesli mozesz poszukac po okolicznych sklepach z uzywanymi ubraniami, stare polary mozna tanio, na wage kupic.

Właśnie też tak uważam z tą formą, teraz przed zimą są w dobrej formie, więc nie było na co czekać.
Do budek dałam duzo swoich starych polarków, trzeba było w koncu zrobić jakiś remanent w szafie ;)
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Sob gru 07, 2013 17:02 Re: stado 15 kotów karmionych pomyjami- potrzebują karmy na

:ok: zaznaczam
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

[poprzednia][następna]