Niebieski Putin znalazł dom :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 18, 2013 22:36 Re: Łódź-młody brytek niebieski szuka pilnie domu!

Pierwsza noc... Putin zamknięty w łazience, Rezydenci oczarowani feromonem przybysza. Po kilku godzinach Kocisko zaczęło się robic nerwowe,a w dodatku bystrzacha umie otwierac sobie drzwi z klamki. Zakleiliśmy drzwi od łazienki izolacją, a tu w środku nocy chce się człowiekowi siusiu...
Kot co raz bardziej podkurzony. O 5 rano postanowiłam go wypuścic, a on postanowił spuścic mi łomot za to uwięzienie. Jeszcze nigdy nie spierniczałam przed małą futrzana furią :D
Teraz się z tego śmieję, ale wtedy płacząc pod drzwiami łazienki , bladym świtem błagałam przez telefon magdęradek,żeby wzięła od nas "tego kota", bo się go boję. Dzięki poradom Magdy, tego samego dnia wieczorem przepraszałam ja za panikę i odpędziłam od siebie pokusę odwiezienia terrorysty, tam skąd go wzięłam.
Od tamtego dnia było już co raz lepiej. Po prostu Putin nienawidzi byc sam i zamknięty w małym pomieszczeniu. Bardzo potrzebuje bliskości człowieka. Łazi za mną wszędzie, wpycha się na kolanka, ociera się pyszczkiem, liże dłonie jak pies.
Straszny kot z piekła rodem okazał się strasznie fajnym kotem.
Nie lubi tylko byc noszony na rękach, wtedy potrafi udziabac lub drapnąc, oczywiscie jeśli człowiek zlekceważy jego ostrzeżenie.
Może kojarzy branie na ręce z wyrzucaniem z domu, a może dzieci bawiły się nim (no bo raczej nie Z nim) niedelikatnie?
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Pon lis 18, 2013 22:51 Re: Łódź-młody brytek niebieski szuka pilnie domu!

Wczoraj, Pan Kot został pozbawiony klejnotów. Przy okazji zrobilismy testy Felv i Fiv -ujemne.
Dziś miał wieczorek zapoznawczy z naszym Rezydentem Mariankiem. Wcześniej widywali się przez szparę w drzwiach lub jak Rezydent był na rączkach. Z Marianem od razu nawiązał kontakt wzrokowy, bez syczenia, parchania, tylko żywe zainteresowanie z obu stron. Z niedowidzącym Tymonkiem jakoś nie złapał kontaktu. Wstawialiśmy też Putinka w transporterze do pokoju z Rezydentami, to wtedy wył i buczał, chyba się czuł osaczony.
Pierwsze bliskie spotkanie z Marianem zakończyło się wynikiem 1:0 dla Marianka. Razem ładnie bawili się w jednym pokoju,aż Putinek postanowił pogonic Mariana i popodgryzac go w dupkę, więc dostał z liścia,aż mu się to piękne futro pomierzwiło 8O Później obaj siedzieli ze skwaszonymi minami :D
Ale ogólnie nie było źle, zero dzikich odgłosów, warczenia, chychania, NIC!
Trochę boimy się o Tymonka, bo on prawie nie widzi, nie zna mowy ciała kotów, koty tez go nie rozumieją i może byc źle.
Obrazek

mamamariana

Post » Pon lis 18, 2013 22:59 Re: Łódź-młody brytek niebieski szuka pilnie domu!

Także ze względów zdrowotnych i charakterologicznych nie ma przeciwskazań,żeby Putek zamieszkał z innym miłym kotkiem, ale potrzeba dużo doświadczenia do dokocenia dorosłym kocurem. Choc myślę,że najszczęśliwszy byłby , gdyby miłośc człowieka miał tylko dla siebie. Szukamy mu też domku bez małych dzieci. Putinek ma mocny charakter, to nie jest kot "z którym wszystko można zrobic", jesli zlekceważy się jego sygnały niezadowolenia np.z noszenia go, spuści wpierdy i już:)
To Kot dla znawcy i konesera kociej natury. W zamian za cierpliwośc i wyrozumiałośc będzie super przyjacielem.
Obrazek

mamamariana

Post » Wto lis 19, 2013 10:32 Re: Łódź-młody brytek niebieski szuka pilnie domu!

piękny opis Putka :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lis 19, 2013 20:58 Re: Łódź-młody brytek niebieski szuka pilnie domu!

monitomi pisze:magdaradek dokładnie jak piszesz, młody jest i nie wiadomo jak długo był bez domku, ile razy dostał od kotów osiedlowych, on pewnie tak buczy dla zasady, żeby znowu nie dostać. Biedny jest i on się po prostu boi, nie jest agresywny, ale wystraszony. Potrzeba mu czasu i na bank będzie super kotem i do tego przepięknym :kotek: dla mnie on wygląda jakby najbliżej mu było do kota kartuskiego :)

Racja! Kot kartuski-wypisz, wymaluj! :D
Obrazek

mamamariana

Post » Śro lis 20, 2013 17:20 Re: Niebieski Putin szuka domu[Łódź]

Ruszamy z ogłoszeniami w internecie. Forum Miau skupia super ludzi, chciałam mu tu znaleźc dom, ale tu większośc zakocona bardziej niż ja i są kotki, które bardziej potrzebują domu. Pytały się domki o Putka, ale albo kot nie taki, albo domek (Putinek nie nadaje się do małych dzieci), jakoś się nic nie zgrało.
Póki co, Putin mieszka u nas, krzywda mu się nie dzieje,cierpliwie szukamy mu Najlepszego Domku Na Świecie.
Obrazek

mamamariana

Post » Śro lis 20, 2013 19:40 Re: Niebieski Putin szuka domu[Łódź]

najpóźniej jutro roześlę ogłoszenia i myślę, że w taki sposób łatwiej znajdziemy Putusiowi świetny domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Czw lis 21, 2013 15:33 Re: Łódź-młody brytek niebieski szuka pilnie domu!

mamamariana pisze:Pierwsza noc... Putin zamknięty w łazience, Rezydenci oczarowani feromonem przybysza. Po kilku godzinach Kocisko zaczęło się robic nerwowe,a w dodatku bystrzacha umie otwierac sobie drzwi z klamki.[...] a on postanowił spuścic mi łomot za to uwięzienie. Jeszcze nigdy nie spierniczałam przed małą futrzana furią :D [...]

wypisz wymaluj mój były tymczas Srebrny Marko
był taki niedobry, jaki był piękny
i był ogromny
i nie daj Boże, żebym go przekroczyła (a wierzcie mi, czasem inaczej się nie dało)
musiałam okrążać
a i tak dostawałam z liścia, bo okrążam
a moje koty?
moje koty, to sinaiki leczyły przez parę miesięcy po adopcji
ale awantur nie było, nie
on po prostu leżał sobie spokojnie w ciągu komunikacyjnym
leżał i czekał
i zawsze mijauł'o kocisko kogo strzelić
taki śliczny i bardzo spokojny, miły kotek...
więc, mamomariana, nie turbuj się!
jakoś się ułoży
tzn Putin Was ułoży
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Czw lis 21, 2013 21:26 Re: Niebieski Putin szuka domu[Łódź]

Dzięki za odwiedziny i wpis :)
Putin już mnie nie bije :D teraz terroryzuje nas rozdzierającym miauczeniem. Nie lubi siedziec sam, ale ,że mu jeszcze trochę nie ufam, izolujemy go od naszych Rezydentów. Wczoraj wpuściliśmy go do salonu, gdzie wszyscy koczujemy, podszedł do Tymusia, ładnie się obwąchali, trącili noskami, a tu nagle ni z tego, ni z owego Putek pac! kontrolnie łapą Tymusia :? A Tymcio,co? Zaczał mruczec 8O .
Najkochańsze, najsłodsze stworzenie na świecie.
Potem Putek posiedział z nami, poleżał, popatrzyli się na siebie z Maniusiem, ale do czasu, potem Put zaczął ganiac Marianka. Może nie było w tym jakiejs dzikiej agresji, raczej taka głupia zabawa. Chyba...
Sytuacja trochę nas przerosła, przygarnęliśmy dorosłego kocura o silnym charakterze, a jesteśmy totalnie niedoświadczonym DT, właściwie z przypadku. No, ale każdy kiedyś zaczynał i miał swojego "Putinka" :mrgreen:
Obrazek

mamamariana

Post » Czw lis 21, 2013 21:35 Re: Niebieski Putin szuka domu[Łódź]

Kasia świetnie sobie radzicie :ok: :ok: :ok: :ok:
A Putin zachowuje się jak normalny kot. Nie wykazuje agresji do rezydentów, tylko próbuje ustalić hierarchię. W końcu dwa kocury inne w domu...
A z Tymusiem o tyle jest problem, że trudno jest z nim nawiązać kontakt wzrokowy ;)
Tymuś zaczął mruczeć, bo chciał sam siebie uspokoić po niespodziewanym "klapsie" ;)
Obrazek

magdaradek

Post » Czw lis 21, 2013 23:06 Re: Niebieski Putin szuka domu[Łódź]

Powiem szczerze, że miałam mgliste pojęcie o tej rasie i nawet sobie trochę u wujka gugla poczytałam :lol:
CHARAKTER.
"Koty tej rasy lubią się przytulać, kochają być głaskane, są bardzo uczuciowe, ale nigdy się nie obrażają. Pomimo dorosłości nie tracą ochoty do zabawy, mają również wyjątkowo łagodne usposobienie i łatwo przywiązują się do właściciela. Jest to kot bardzo cichy, praktycznie nie miauczy i niczego nie wymusza na człowieku. Mówi się o nim również, że jest szczególnie inteligentny."

Więc myślę że Putinowi trochę się wypaczył charakter przez tę tułaczkę. Co do imienia to chyba nie powinien już być Putinem - choć imię rewelacyjne :lol: - bo to nie rusek, raczej jakieś arabskie imię powinien nosić z racji pochodzenia, może Amir co w staroarabskim oznacza książę, a on ma taki książęcy wygląd :wink: to oczywiście luźne rozważania i proszę ich sobie nie brać do serca :lol:
Można mu wydarzenie na fb zrobić tam z pewnością więcej będzie chętnych niż na miau. No i domek musi by ć prześwietlony na 10 stronę, bo byle gdzie takie cudo trafić nie może.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt lis 22, 2013 7:45 Re: Niebieski Putin szuka domu[Łódź]

ewan pisze:CHARAKTER.
"Koty tej rasy lubią się przytulać, kochają być głaskane, są bardzo uczuciowe, ale nigdy się nie obrażają. Pomimo dorosłości nie tracą ochoty do zabawy, mają również wyjątkowo łagodne usposobienie i łatwo przywiązują się do właściciela. Jest to kot bardzo cichy, praktycznie nie miauczy i niczego nie wymusza na człowieku. Mówi się o nim również, że jest szczególnie inteligentny."

Więc myślę że Putinowi trochę się wypaczył charakter przez tę tułaczkę.

Istnieje też możliwość, że nie jest to kotek, no, nie wiem, "czystej rasy". Wtedy i charakteru chyba nie będzie miał związanego z cechami danej rasy. Ale ja się nie znam.
Putin (jeszcze Putin) tak czy tak jest super kotem!

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt lis 22, 2013 12:05 Re: Niebieski Putin szuka domu[Łódź]

jozefina1970 pisze:[...]Istnieje też możliwość, że nie jest to kotek, no, nie wiem, "czystej rasy". Wtedy i charakteru chyba nie będzie miał związanego z cechami danej rasy[...]

wysoce prawdopodobne!
u mnie właśnie tak było
... mry!
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Pt lis 22, 2013 18:02 Re: Niebieski Putin szuka domu[Łódź]

Dziś jest jakiś magiczny dzień. Moje urodziny i przyjmując życzenia spełnienia marzeń powiedziałam,że oddaje moje życzenie Putinkowi-niech znajdzie super dom.
I... Odebrałam dziś 7 propozycji domku dla Putka!!!! :D
Z czego 2 baaaardzo sensowne, jedna sensowna, jedna sensowna, ale niestety w innym mieście i jedna domek wychodzący, więc podziękowałam i jedna bardzo daleko, to tez podziękowałam.
Mam nawet swojego faworyta,ale to się jeszcze okaże.
No dobra, magia urodzin magią urodzin, ale wczoraj dzięki magdzieradek ukazały się ogłoszenia Putka :D

Putinek, choc nie Rusek ,póki co Putinkiem zostaje, ewoluował już w kierunku Putka-Paputka ze względu na zmianę charakteru, najwyżej nowy domek nada mu najfajniejsze Jego Własne Imię :)
Obrazek

mamamariana

Post » Pt lis 22, 2013 18:26 Re: Niebieski Putin szuka domu[Łódź]

no to Urodzinowe Kiss'ki i Uściss'ki mamomariana!
... mry!
ps.
Putek-Paputek mówisz...

ewa_mrau

[poprzednia][następna]