moje kocie tymczasy...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 21, 2014 9:24 Re: moje kocie tymczasy..potrzebna pomoc przy szukaniu domkó

Baltazar niezwykły kot od soboty w sowim domku
głupie to, ale strasznie za nim tęsknię..
Obrazek

sylwiapz

Od: Pon lut 01, 2010 13:00

Post » Pon sty 27, 2014 10:25 Re: moje kocie tymczasy..potrzebna pomoc przy szukaniu domkó

a teraz Suzi się pakuje, ma w środę jechać
Obrazek

sylwiapz

Post » Nie lut 02, 2014 12:12 Re: moje kocie tymczasy..potrzebna pomoc przy szukaniu domkó

u Baltazara wszystko ok
Suzi pojechała, ale nie wiem, czy nie wróci.. nie jestem pewna, czy Państwo chcą pracować, czy cierpliwość i chęć jest..
a tam jest drugi kot i się nie dogadują, jak to zawsze bywa zresztą, na początku..

za to do kliniki zawiozłam takiego znalezionego kocura, sytuacja beznadziejna, nie wiem, gdzie szukać pomocy..stan bardzo kiepski, bardzo chory i zaniedbany, a w dodatku FIV..
to domowy, miziasty, miły kocurek.. ale wygląda i śmierdzi strasznie..i chudy przeraźliwe..i w ogóle :(

Obrazek

Obrazek
Obrazek

sylwiapz

Post » Nie lut 09, 2014 16:32 Re: moje kocie tymczasy..potrzebna pomoc przy szukaniu domkó

kotek - Maciuś jest cały czas w klinice, dostaje kroplówki i inne leki, nabiera sił
ostatnio nawet temperatura się podniosła do stanu normalnego, bo cały czas miał za niską - https://www.facebook.com/events/1405...6648/?source=1 to jego wydarzenie, w miarę na bieżąco podaję tam info
jak tylko jego stan na to pozwoli, pojedzie do Torunia, do Fundacji

Obrazek

Obrazek

i tak:
Suzi dzisiaj pojechała do domku - tym razem chyba będzie dobrze, proszę o kciuki, bo uwielbiam ją i bardzo chcę, żeby była szczęśliwa
Chłopaki: Kola, Carlos i Klaus - pojechali na kastrację
jest już domek dla dwóch braci - Klaus i Carlos zamieszkają razem
a Kola zostanie w Pruszkowskim Domu Tymczasowym i stamtąd już też do domku swojego się uda

u mnie Antoś i chyba, żeby mi się nie nudziło, przedwczoraj 'przyszedł sobie' młody rudzielec, dzisiaj też został wykastrowany, teraz odpoczywa
nie wiem, czy się zgubił, czy ktoś wyrzucił, bo zaczął po prostu dojrzewać i śmierdzieć w domu.. byl bardzo głodny i krzyczał mi na tarasie, więc wpuściłam, nie widać, żeby ktoś szukał w okolicy
może też ktoś go podrzucił.. nie mam pojęcia..
Obrazek

sylwiapz

Post » Nie lut 09, 2014 21:47 Re: moje kocie tymczasy..potrzebna pomoc przy szukaniu domkó

a jak Maciuś?

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Wto lut 11, 2014 20:21 Re: moje kocie tymczasy..potrzebna pomoc przy szukaniu domkó

margoth82 pisze:a jak Maciuś?

właśnie dzisiaj u niego byłam, chyba z godzinę pacjenta odwiedzaliśmy z TZem :)
zdrowieje, sił nabiera
kicha jeszcze, ale bez porównania, i nosek lepiej wygląda i oczka, i wydaje mi się, że troszkę przybiera na bazie
temperatura się unormowała, więc wczoraj i dzisiaj dostał odrobaczenie
dzięki uprzejmości Pań z FB, pani Arlety i pani Izabeli ma wsparcie w postaci Scanomune :)
ja jeszcze jutro podrzucę oriderm (czy jakos tak), bo ma świerzba, uszka czyszczone, ale warto maść zapuścić

Obrazek

Obrazek

on jest taką przylepą niesamowitą, a jednocześnie taki biedaczek rozczulający..
Obrazek

sylwiapz

Post » Czw lut 13, 2014 16:32 Re: moje kocie tymczasy..potrzebna pomoc przy szukaniu domkó

Melduję się w wątku Maciusia i spółki :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lut 14, 2014 8:58 Re: moje kocie tymczasy..potrzebna pomoc przy szukaniu domkó

Erin pisze:Melduję się w wątku Maciusia i spółki :)

witam :)
Obrazek

sylwiapz

Post » Nie lut 16, 2014 16:07 Re: moje kocie tymczasy..potrzebna pomoc przy szukaniu domkó

:piwa:
Na FB czytałam, że Maciuś ma się lepiej :ok:
Jaky jeszcze domek się znalazł ...

Erin

Post » Nie lut 16, 2014 16:18 Re: moje kocie tymczasy..potrzebna pomoc przy szukaniu domkó

Trzymam mocnomocnomocno baaardzo mocno kciuki za zdrowie i domek Maciusia. Wspaniały kotek.

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Pt lut 21, 2014 20:55 Re: moje kocie tymczasy..potrzebna pomoc przy szukaniu domkó

jutro zawiozę Maciusia do Torunia do Fundacji Hospicjum dla Kotow Bezdomnych
proszę o kciuki, żeby jak najmniejszy stres dla niego to był
Jeśli ktoś Maciusia pokocha, to oczywiście jest do adopcji. Ostatnio lepiej się czuje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

u mnie na DT, do adopcji zostanie Antoś i Saymon, muszę zdjecia im porobić, w domu cieżko jakoś psom łatwiej na dworze..
Saymon rudzielec wydaje się, że nie może każdej karmy jeść jednak, bo drapie uszka, poza tym boi się, jak psy szczekają, ale jak spokojne, to łazi między nimi
do kotów stosunek ma rożny, nie od kota zależny, a raczej od jego humoru, no i wygląda, że nikt go nie szuka..
Obrazek

sylwiapz

Post » Sob lut 22, 2014 11:50 Re: moje kocie tymczasy..potrzebna pomoc przy szukaniu domkó

Może ktoś otworzy serduszko dla Maciusia?

Erin

Post » Nie lut 23, 2014 13:01 Re: moje kocie tymczasy..potrzebna pomoc przy szukaniu domkó

Maciuś od wczoraj pod opieką Fundacji Hospicjum dla Kotów Bezdomnych. ponad 4godziny z nim jechaliśmy do Torunia, ale jest dobrze.
niestety powtórzone w piątek wyniki krwi świadczą o duże anemii, więc narkoza na razie nie może być, a szkoda, bo bardzo gu buzia boli, ma w strasznym stanie zęby. mimo dużego stresu, radzi sobie dobrze. pojadł, nockę przespał spokojnie, na koty burczy, ale spięć nie ma. Garnie się do człowieka.
powodzenia, Kochany Maciusiu, zdrówka dużo i sił..
Obrazek

sylwiapz

Post » Pon lut 24, 2014 9:27 Re: moje kocie tymczasy..potrzebna pomoc przy szukaniu domkó

cytuję:

"W ciągu ostatnich dni do swoich domów pojechały:
(..)
- Klaus i Carlos zamieszkali wspolnie w Żyrardowie"

powodzenia, moje maluszki kochane
Obrazek

sylwiapz

Post » Śro mar 12, 2014 21:11 Re: moje kocie tymczasy..potrzebna pomoc przy szukaniu domkó

zakupy.. na parkingu chuda, ale pękata koteczka żebrze.
pierwsza raz widziałam, żeby kot tak jadł suchy chleb.. :(
zabrałam, umówiłam na jutro na sterylke aborcyjną, proszę o kciuki za nią i za mnie, bo .. przerastać mnie to zaczyna..
Obrazek

sylwiapz

[poprzednia][następna]