KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 30, 2013 15:58 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

Rozmawiałam dziś z wolontariuszką z powołania,dokładnie mi powiedziała i opisała jak powinna przebiegać adopcja,jakie są zadania i obowiązki wobec adoptujących.Jakie dokumenty powinnam otrzymać.

ASIA EGIERD

Od: Wto sie 20, 2013 15:47

Post » Pon wrz 30, 2013 16:00 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

ASIA EGIERD pisze:przecież jakieś prawo w Polsce obowiązuje

Owszem.

Art. 190a KK

§ 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej.

§ 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 lub 2 jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca
podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon wrz 30, 2013 16:05 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

mb pisze:
ASIA EGIERD pisze:przecież jakieś prawo w Polsce obowiązuje

Owszem.

Art. 190a KK

§ 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej.

§ 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 lub 2 jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca
podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Wolontariuszka to osoba ,która ma pewne zobowiązania adopcyjne wobec adoptujących i zwierzęcia.Wolontariuszka sama upubliczniała swoje dane,mail,nr tel.na wielu stronach internetowych.Sprawa o nękanie nie ma tu miejsca ponieważ telefony,maile,smsy tyczyły jedynie sprawy zwierząt w tym przypadku kota.

ASIA EGIERD

Post » Pon wrz 30, 2013 16:08 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

Mogłabym śmiało obie Panie oskarżyć o zniesławienie oraz pomówienie,jednak dla nas sprawą priorytetową jest teraz członek naszej rodziny kotek Marlon.

ASIA EGIERD

Post » Pon wrz 30, 2013 16:10 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

Przypominam osobą,które piszą na tej stronie iż powstała ona wyłącznie po to jak głosi jej nagłówek by wstawiać tu nowe wiadomości na temat Marlona.

ASIA EGIERD

Post » Pon wrz 30, 2013 16:19 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

Od siebie powiem tyle że także walczyłabym o odzyskanie swojego kota na wszelkie sposoby .., przy czym!! przede wszystkim NIGDY bym się go nie zrzekła ze względu na chorobę , niezależnie od kosztów jakie miałabym ponieść .
A wiem co mówię bo adoptowałam kota z schroniska , który okazał się być dużo (z naciskiem na DUŻO )bardziej chory niż to przedstawiano .
To po pierwsze .
Po drugie ; fakt iż nigdzie nie ma jakichkolwiek aktualnych zdjęć kota jest bezsprzecznie , co najmniej dziwny ...

A odpowiedzialność za całą zaistniałą sytuację ponoszą w tym wypadku OBIE strony ..

I tyle ode mnie w tym temacie .
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Od: Pt lut 03, 2012 21:00

Post » Pon wrz 30, 2013 16:28 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

wanilia03 pisze:Od siebie powiem tyle że także walczyłabym o odzyskanie swojego kota na wszelkie sposoby .., przy czym!! przede wszystkim NIGDY bym się go nie zrzekła ze względu na chorobę , niezależnie od kosztów jakie miałabym ponieść .
A wiem co mówię bo adoptowałam kota z schroniska , który okazał się być dużo (z naciskiem na DUŻO )bardziej chory niż to przedstawiano .
To po pierwsze .
Po drugie ; fakt iż nigdzie nie ma jakichkolwiek aktualnych zdjęć kota jest bezsprzecznie , co najmniej dziwny ...

A odpowiedzialność za całą zaistniałą sytuację ponoszą w tym wypadku OBIE strony ..

I tyle ode mnie w tym temacie .

Dziękuję za opinie,pomówieniem jest iż zrzekłam się kotka,zaproponowano nam profesjonalne leczenie kotka,badania i obserwację.Podpisałam na to zgodę i tyle.Żadnego zrzeczenia z mojej strony nie było.Pani której powierzyłam kotka na badania powiedzieliśmy,żeby była z nami w kontakcie i my wszystko opłacimy.Tak to dokładnie wyglądało.Kotek w sobotę wieczór nie wychodził spod sofy,zjadł mniej niż zawsze więc to nas zaniepokoiło i w niedzielę oddaliśmy go na badania.W niedzielę wieczorem kotek został obfotografowany i i opisano nas tak jak byśmy go nie chcieli.Nie mam pojęcia czemu ta Pani to zrobiła,po czym tego samego dnia założyła mu watek nam miau by móc tam razem z felusia na oczernić i pomówić.

ASIA EGIERD

Post » Pon wrz 30, 2013 16:30 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

Cytuję: Anastazja Hanc .To jest najgorsze że nic nie wiadomo co z nim.

ASIA EGIERD

Post » Pon wrz 30, 2013 16:33 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

Cytuję :Marta Moli
Wątek na miau który był poświęcony Marlonkowi przez pseudo-zwierzoluby został zamknięty.. dlatego nie można dodawać i edytować postów. (miau jest lepiej zorganizowane niż dogomania.pl gdzie takich afer są setki) panie się zmyły ..uciekły od odpowiedzialności. Jak można wmawiać potencjalnym właścicielom, że kot przebadany i zdrowy?! Jeżeli ktoś ma minimalne obeznanie w temacie kocich chorób, a jednocześnie słyszy "kot ma depresje" "wyjdzie z tego, dajcie mu czas" to w to WIERZY! Następnie pisanie "ciężka sytuacja finansowa pomóżcie nie mamy na leczenie" to jakaś parodia... na koniec usuwanie kont na FB i zamykanie wątków przez "pożal się Boże" wolontariuszki organizacji prozwierzęcej... co niektórzy z nas tu obecnych znają doskonale... Trzymam kciuki za odzyskanie Marlonka, proponuje porobić państwu zrzuty ekranu z wypowiedzi naruszających wasze dobre imię i pozew cywilno prawny.

ASIA EGIERD

Post » Pon wrz 30, 2013 16:41 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

ASIA EGIERD- ja podejrzewam ,że cisza jest min dlatego ,że to Wy będziecie głownymi bohaterami pozwu

dla tych, którzy wierzą osobie z zewnątrz a nie osobom od lat działającym na miau przypomnę wypowiedź felusi z zamkniętego wątku , bo może przeoczyliście?

cyt...
Bardzo proszę aby skupić się na pomocy Marlonowi.

Domek może niech już nie pisze o ile ma jakąkolwiek przyzwoitość

Marlon pojechał zaszczepiony, ma książeczkę zdrowia.
Dom wiedział, że Marlon nie miał robionych badań ani testów. Pani Asia chciała go jak najszybciej i zobowiązała się, że pójdzie z Marlonem do weterynarza.
Coś wspominała też Pani Asia o miłości do Marlona...

sory ,że się odezwałam, już nie będę podkręcała wątku, ale mnie trafia, bo czasem tez zdarzają mi sie ludzi adoptujący koty, którzy nagle cierpią na zanik pamięci o czym rozmawiali :roll:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon wrz 30, 2013 16:53 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

CYTUJĘ JEDNĄ Z OSÓB ZAINTERESOWANYCH LOSEM MARLONA Aguś Ucinka
Mam pytanie do SCHRONISKA w Łodzi , i Fundacj XYZ Pani Iwonki zaangażowanej w pomoc - dlaczego widzac na filmie ze schronu w jakim kot był stanie nie podjęto jego leczenia????? Dlaczego o razu nie zostal natychmiast przeniesiony ze schronu na DT ????? Dlaczego podstepnie zabrano Marlona z DS w którym miał dużo miłości , a tylko być może niewiedza spowodowała ze Panstwo zwrócili się o pomoc do Was??????? Sory , ale to WY jetescie winni , bo zanim Marlon trafil do Państwa juz powinien być leczony !!!!!!Winą obarczacie niedoswiadczoy DS , za nie pojscie do weta , ale to Wy zawaliliscie , bo Wy nie leczyliście kotka tylko stwierdziliście na OKO depresje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ASIA EGIERD

Post » Pon wrz 30, 2013 16:57 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

:cry:
Ostatnio edytowano Pon wrz 30, 2013 17:28 przez ASIA EGIERD, łącznie edytowano 2 razy

ASIA EGIERD

Post » Pon wrz 30, 2013 17:01 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

ODP DLA Mała 1 Niestety to kolejny wpis zwalający winę na nas i robienie z nas kozłów ofiarnych.Ci co się nacieli tak samo jak my dokładnie wiedza o co mi chodzi.
W tym przypadku nie jest Pani obiektywna ponieważ jest Pani po tamtej stronie,rozumiem rączka,rączkę myje.

ASIA EGIERD

Post » Pon wrz 30, 2013 17:22 Re: KOT MARLON-NOWE WIADOMOŚCI 2013.09.28

ASIA EGIERD, pisanie postu pod postem jest sprzeczne z netykietą, nie rób tego http://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta . Obrażanie wszystkich osób wypowiadających się nie po Twojej myśli raczej nie zachęci nikogo do dyskusji a spiskowe teorie rzadko pomagają cokolwiek wyjaśnić.
Sugeruję mniej emocji w sieci a więcej pracy nad porozumieniem w realu.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

[poprzednia][następna]