Chlamydia wyżarła mu oczy:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 06, 2013 17:19 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

Myślę,że komentarz zbyteczny....
Tam sobie tak koty chodzą
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

To te 2 kotki które wysterylizowałam
Obrazek Obrazek

Wysypałam im trochę suchego, ten biały widać że głodny, z tym, że ja nie wiem czy to ten kotek z chorymi oczami.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt wrz 06, 2013 18:03 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

To raczej jest ten kotek z chorymi oczami :( poznać po ogonku oraz burym plackom na główce :( Jaki on chudy:( dopiero teraz widać :(

Ca za k...a z tej pseudo "karmicielki " co go odgania od misek :evil: :evil:
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Od: Pt lut 03, 2012 21:00

Post » Pt wrz 06, 2013 20:23 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

alessandra przysłała mi zdjęcia, właśnie mobilizuję grafików do przygotowania plakatu na FB, będziemy starali się pomóc. Czy na plakacie możemy podać nr telefonu?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Nie wrz 08, 2013 7:02 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

ja mam dosłownie tak wyglądającego kota chodzi mi o wygląd oczu mój ma zatkane kanaliki łzowe to wynik po kocim katarze i nic się nie da zrobić koty z białą obwódką nie stety ale tak mają przemywam wodą przegotowaną jest u mnie 11 lat a jak go złapałam to miał pojedyńcze wlosi i pcheł bez liku

jagoda48

Od: Czw lip 01, 2010 21:23

Post » Nie wrz 08, 2013 20:57 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

Anna61 pisze:Chodzi o to, że tam praktycznie nie ma karmicielki, a ta osoba tylko na moją wyraźną prośbę miała mu dawać antybiotyk, jak daje tamtym dwum koteńką co wysterylizowałam to tego odgania aby nie jadł od nich, kiedyś ją nawet podrapał jak zabierała mu jedzenie gdy doszedł do niego i chciał jeść razem z tamtymi.
Macie teraz pojęcie dlaczego proszę o pomoc dla tego kotka.

Aniu może jakoś napisz to w tytule, że karmicielka go odgania od jedzenia
to tak niewyobrażalne że może ktoś się zlituje nad tym biedakiem
może napisz że jets głodny cokolwiek co zwróci uwagę na ten wątek
i może też na banerku możnaby dopisać, że jest odganiany od jedzenia :(

życzę, żeby kiciuś jak najszyciej został stamtąd zabrany do domu
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pon wrz 09, 2013 16:18 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

Uważam jak Wibryska , że należałoby na FB czy gdziekolwiek dopisać jednak iż "karmicielka " kotka odgania i chodzi głodny oraz patrzy jak inne koty jedzą a jemu się nie pozwala co jest okrutne i wstrętne :evil:
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Pon wrz 09, 2013 18:32 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

Nie ma zadnego bata na taką karmicielkę pseudo. Koty sa wszystkie równe i tak samo głodne i potrzebujące jak może nazywać się karmicielką :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pon wrz 09, 2013 19:52 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

kasia1568 pisze:Nie ma zadnego bata na taką karmicielkę pseudo. Koty sa wszystkie równe i tak samo głodne i potrzebujące jak może nazywać się karmicielką :twisted:

..Dlatego słowo "karmicielka " piszę w cudzysłów jeśli chodzi o tę "panią " Wstrętna musi być :evil:
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Wto wrz 10, 2013 9:52 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

Podbijam wątek :kitty:
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Śro wrz 11, 2013 10:26 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

podnoszę wątek , bo odchodzi w zapomnienie :(
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Śro wrz 11, 2013 11:42 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

:evil: :evil: jak kocio?

kasia1568

Post » Śro wrz 11, 2013 14:08 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

Dzwoniła właśnie do mnie ta osoba co karmi tamte kotki i daje antybiotyk bo jeszcze tylko na dzisiaj ma pół tabletki i nie wie co dalej.
Na jutro się umówiłam, że podjadę i sprawdzę jak wyglądają jego oczy i czy jeszcze przedłużyć antybiotyk.

Mało tego, to kobieta dostaje opiepsz że karmi tam te koty, no szok normalnie.
Wstrętne dziadzisko, chciałabym aby na sobie poczuł co znaczy być głodnym i chorym.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro wrz 11, 2013 14:31 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

Ludzie są wstrętni , sami nie robią nic i niech nie robią jak k...a nie chcą .Ale niech przynajmniej innym nie przeszkadzają ścierwa jedne :evil:

Pani z fundacji ślepaczkowej , gdy jej też wysyłałam poprzez FB link do wątku kotka, odpisała mi następująco; " Ja pacze sercem
Poszukujemy kogoś, kto pomoże złapać kota i mógłby zapewnić temu kocurkowi DT na czas wyleczenia. Inaczej chlamydia może całkiem zniszczyć oczy. Leczenie dzikiego kota jest po prostu niemożliwe .

Zastanawiam się nad zbiórką na poczet hoteliku ?? Jakoś trzeba kotka ratować . Nawet taki dzikusek moze zostać miziasty ,gdy pozna iż człowiek może być też miłym stworzeniem a nie tylko oprawcą.
:|
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Śro wrz 11, 2013 14:45 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

no to trzeba zorientować się w cenie hoteliku, gdzieś chyba przy Czarnusiu były propozycje hoteliku myslę, że ludzie z forum pomogą i fb można wrzucić i poprosić o pomoc :kotek:

kasia1568

Post » Śro wrz 11, 2013 15:49 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

kasia1568 pisze:no to trzeba zorientować się w cenie hoteliku, gdzieś chyba przy Czarnusiu były propozycje hoteliku myslę, że ludzie z forum pomogą i fb można wrzucić i poprosić o pomoc :kotek:

Tak przy Czarusiu były koszty hoteliku, ale nie pamiętam o jaką kwotę chodziło . W jednym hotelu dla bezdomniaków cena była niższa i wynosiła bodajże 10 zł ? plus karmę trzeba dostarczyć .

EDIT, ten hotelik za 10 zł jest niestety w Łodzi :| szukałam kiedyś dla innego kota z forum . I tam 10 zł doba dla bezdomniaczka plus własna karma .

Trzeba szukać innego blizej Pabianic .
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

[poprzednia][następna]