Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 15, 2013 22:45 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

CatAngel pisze:
color1 pisze:oj chyba niedokładnie czytacie...
CatAngel - wysłałem ci pw

A nie ma pw :wink:

cierpliwosci...
kot też człowiek...
04.06.2018 Myszunia [*]
13.08.2013 Lesio [*]

color1

Od: Czw cze 27, 2013 11:52

Post » Czw sie 15, 2013 22:45 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

:conf: :conf: :conf:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw sie 15, 2013 22:46 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

OKI pisze:
CatAngel pisze:edit:
uświadomiłeś sobie, że oddałeś kotka na śmierć dopiero po wpisie color1 ktory zaraz dał wpis na wątek.

Nie, od samego początku był wpis o tym, że kociak został jednak odebrany.
Widziałam pierwotny post jak tylko się pokazał, przed jakąkolwiek odpowiedzią.

No to tutaj może być mój błąd jednak - czytalam wątek wcześniej z telefonu.
Choć wydawało mi się że edytowania nie było od razu. No ale nie ważne.

color1 pisze:
CatAngel pisze:
color1 pisze:oj chyba niedokładnie czytacie...
CatAngel - wysłałem ci pw

A nie ma pw :wink:

cierpliwosci...

Jestem cierpliwa :roll: pisze tylko że pw nie ma. Bo mogło się nie wysłać itp

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 15, 2013 22:48 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

CatAngel pisze:
OKI pisze:
CatAngel pisze:edit:
uświadomiłeś sobie, że oddałeś kotka na śmierć dopiero po wpisie color1 ktory zaraz dał wpis na wątek.

Nie, od samego początku był wpis o tym, że kociak został jednak odebrany.
Widziałam pierwotny post jak tylko się pokazał, przed jakąkolwiek odpowiedzią.

No to tutaj może być mój błąd jednak - czytalam wątek wcześniej z telefonu.
Choć wydawało mi się że edytowania nie było od razu. No ale nie ważne.

Edytowania nie było od razu, ale jest o tym napisane i powyżej edytowania. To bylo od samego początku.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw sie 15, 2013 22:53 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

@CatAngel
Dziwne aczkolwiek prawdziwe, nie pomyślałaś o tym, że ten facet po prostu bał się, że zostanie zgłoszony na policje?

Dwie edycje? Tak, jedna była wyjaśniona natomiast w drugiej po prostu umieściłem "dla kociąt" w pierwszym zdaniu bo pisząc ten wątek zgubiłem te wyrazy.

O czym Ty mówisz, niby kiedy sobie uświadomiłem, że oddałem kotka na śmierć? Właśnie widać jak śledzisz ten wątek, skoro nie wiesz nawet, że to zdanie było zapisane już na samym początku. No a potwierdzeniem tego, że wcale nie przeczytałaś tego wątku jest fakt, że już był przez kogoś temat poruszany o tym, że nie mogę wysyłaś wiadomości prywatnych. I co, zaraz mi może powiesz, że tam też wkradła się edycja? Wywołujesz tylko kolejny zamęt, który miał miejsce na początku. Ludzie zaczęli na mnie najeżdżać, później dopiero mogłem liczyć na pomoc, natomiast Ty znowu poruszasz temat tego, że źle zrobiłem zarzucając mi jeszcze jakieś kłamstwa. Prosiłbym Ciebie o jakieś poszanowanie mojej osoby.

Oddanie kotka było spowodowane strachem i paniką, po prostu sparaliżowało mnie, sam do końca nie wierzyłem w to co widziałem. Kotek jest trzymany przez panią w ręku i wrzucany do kolejnych kociąt znajdujących się w kartonie. Kiedy wróciłem do domu przecież od razu zareagowałem. Zadzwoniliśmy do tego gościa i kotka otrzymałem z powrotem. Niestety brak doświadczenia w prowadzeniu domu tymczasowego dał o sobie znać. Wziąłem czwórkę kociaków do domu, które w innym przypadku zostały by skazane na potopienie. Trójce znalazłem dobre domy, nie sądziłem, że można fatygować się kilkadziesiąt kilometrów po kotka w złych intencjach. Nie sądziłem, że można tak potraktować zwierzątko.

Wsparcia ze strony rodziców nie mam, sam muszę się wszystkim zajmować. Pewnie gdyby przyjechała tu policja rodzice byliby mocno zdenerwowani i zabronilby dalej pomagać kociakom.

Postanowiłem założyć ten temat żeby ostrzec innych ludzi przed tymi osobami, ale też szukać pomocy, którą, miałem nadzieję, że uzyskam. Jedna, dwie osoby może się jakoś za tą pomoc wzięły, reszta potrafi tylko po mnie jeździć nic tak naprawdę nie wnosząc. Do tego zarzucać mi kłamstwo? Nie rozumiem dlaczego miałbym kłamać w takiej sprawie.

nivernn

Od: Czw sie 15, 2013 13:47

Post » Czw sie 15, 2013 23:30 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

pwpw pisze:Chciałabym, żeby to był tylko netowy troll :(
Obawiam się, ze jest inaczej... Troll nie podawałby danych innym, a chyba takie przesłał..
I nie czepiałabym się chłopaka, pewnie działał pod presją rodziny, która najwyraźniej chciała, by kotki zniknęły jak najszybciej.. Ważne, ze udało mu się uratować choć jednego, oczywiście lepiej by było gdyby próbował dzwonić na policje od razu, ale nie oczekujmy za wiele, zrobił co mógł na daną chwilę.. Sama w podobnym wieku byłam w podobnej sytuacji z moją pierwszą sunią, miała zniknąć, w domu opór, mycie głowy, ze jeszcze jest.. chętny był ale.. Nie oddałam, sunia została pod warunkiem, że opłacę z własnego kieszonkowego jej sterylkę.. ale łatwo nie było i niewiele brakowało, bym ją oddała tamtego dnia..

Też bym się chłopaka nie czepiała, pewnie się wystraszył, jak zobaczył te kocięta w pudle i zrobił co mu przyszło do głowy, dobrze że kotka odebrał. I dobrze że o całej sprawie napisał na forum. Oby tylko udało się uratować inne kociaki...

Natomiast ukazał tu się też inny problem. Widać jak wiele ludzi oddaje koty do adopcji. Bez sprawdzania, bez podpisywania umowy adopcyjnej, w zasadzie aby tylko oddać nie wiedząc nawet komu. I na wsiach, gdzie jest tyle niechcianych kociąt, jest to chyba norma. W sieci jest mnóstwo ogłoszeń o kociętach szukających domów, aby szybko, kiedyś było nawet takie "może ktoś chce kotka dla dziecka?". A tyle psychopatów chodzi po tym świecie!

Chłopak jest młody, nie miał wiedzy, chciał pomóc kotkom, nie wiedział jak powinien postąpić. A ile dorosłych ludzi tak oddaje koty?

Nivernn zostań na forum, czytaj wątki, tutaj jest ogrom wiedzy jak opiekować się kotami i jak szukać im domów. Myślę też, że ten opisany przypadek też już Cię czegoś nauczył.
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Czw sie 15, 2013 23:40 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

o jakiej adopcji ty prawisz... mnie bardziej przeraża to: "kotki urodziły się u sąsiadki i miały zostać potopione" i fakt w jak jak zacofanym kraju żyjemy. ZUCH CHLOPAK ze podjal sie oddania (nie swoich) kotow do adopcji i ze zachowal jednak zimna krew, ze napisal na forum...
kot też człowiek...
04.06.2018 Myszunia [*]
13.08.2013 Lesio [*]

color1

Od: Czw cze 27, 2013 11:52

Post » Pt sie 16, 2013 14:35 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

czy cos juz wiadomo?

czarnykapturek

Od: Pt wrz 21, 2012 18:54

Post » Pt sie 16, 2013 16:45 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

Czy ktoś poza założycielem wątku ma numer telefonu do tych ludzi?
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Pt sie 16, 2013 17:08 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

No właśnie, są jakieś wieści?
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Pt sie 16, 2013 18:33 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

TEŻ CZEKAM.
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Pt sie 16, 2013 20:45 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

Jeżeli taka sytuacja miała miejsce to chyba warto byłoby zmienić tytuł na bardziej alarmujący i nagłaśniać temat. Ci ludzie mogli zbierać kociaki dla węża a wtedy nie zaprzestaną procederu. Gdzieś przeczytałam, że niektóre węże mogą jeść tylko "gryzonie określonej maści", więc mogli poszukiwać akurat rudych. Teraz łatwiej zebrać kocięta niż gryzonie więc po co się wysilać :evil:
Nie chodzi o to, by człowiek miał kota,
tylko,by kot miał człowieka

Obrazek

anka13

Od: Sob paź 31, 2009 23:40

Post » Pt sie 16, 2013 20:59 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

A mozesz podac na jakich stronach zamiesciles te ogloszenia o oddaniu kota?

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Pt sie 16, 2013 21:22 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

tablica.pl

nivernn

Od: Czw sie 15, 2013 13:47

[poprzednia][następna]