3tyg.kocięta na działce-PILNIE DT-Kiełczów k.Wroclawia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 11, 2013 20:56 Re: 3tyg.kocięta na działce-PILNIE DT-Kiełczów k.Wroclawia

Malwa23 pisze:
fantek1 pisze:A czy takie kotki mogłyby zostać same na 10 h jak się idzie do pracy???

Jestes zainteresowany ich przygarnieciem?

Mysle ze w obecnej sytuacji, gdy siedza same wiekszosc dnia i cala noc, taka sytuacja by im nie zaszkodzila. Byle mialy cieplo, czula opieke i regularne, porzadne karmienie w pozostalych 14h :)

dobra wiadomosc - jeden z kotkow zostanie zabrany do domu przez moich rodzicow. najpierw zabierzemy je w tym tygodniu jeszcze raz do weterynarza by okreslil plec.

SUPER :1luvu: ale z mojego doświadczeni w dwupaku fajniej się rozwijają i nie nudzą :1luvu: :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Nie sie 11, 2013 22:12 Re: 3tyg.kocięta na działce-PILNIE DT-Kiełczów k.Wroclawia

Rodzice maja 10letniego kocura - i biora najspokojniejszego kociaka z calej gromadki, wiec koty powinny sie dogadac :)

Malwa23

Od: Śro sie 07, 2013 22:21

Post » Pon sie 12, 2013 9:28 Re: 3tyg.kocięta na działce-PILNIE DT-Kiełczów k.Wroclawia

to bardzo dobra wiadomość :D

a czy kocicę też karmisz ?

czy to jest działka pracownicza czy Wasza działka rekreacyjna ?
czy jest tam dużo ludzi ?

jeśli maluchy zaczną wychodzić to mogą być w niebezpieczeństwie
jeśli obok są psy, inne koty, samochody albo nieprzychylni ludzie

Malwa jesli masz taką możliwość fotografuj codziennie kotki,
może kogoś wzruszy ich maleńkość, samotność i niepewny los

życzę, żeby jak najszybciej były zabrane z działki do dobrych domów :kotek:

i też uważam, że dwa kociaki - rodzeństwo są razem szczęśliwsze
śpią razem, bawią się, przytulają, myją - warto zawsze zachęcać do wzięcia dwóch kociaków
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pon sie 12, 2013 10:09 Re: 3tyg.kocięta na działce-PILNIE DT-Kiełczów k.Wroclawia

Malwa23 pisze:
fantek1 pisze:A czy takie kotki mogłyby zostać same na 10 h jak się idzie do pracy???

Jestes zainteresowany ich przygarnieciem?

.

Przykro mi, ale nie dam rady.
Mam nauczkę na przyszłość, żeby się nie wychylać zanim nie przemyślę sprawy z każdej strony. :(
Obrazek

fantek1

Od: Pt lut 13, 2009 15:09

Post » Pon sie 12, 2013 10:33 Re: 3tyg.kocięta na działce-PILNIE DT-Kiełczów k.Wroclawia

Malwa23 domek tymczasowy z KŻ ma miejsce na dwa kociaki. Piszę maila.
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Pon sie 12, 2013 14:05 Re: 3tyg.kocięta na działce-PILNIE DT-Kiełczów k.Wroclawia

Gutek pisze:Malwa23 domek tymczasowy z KŻ ma miejsce na dwa kociaki. Piszę maila.

Odpisalam

Malwa23

Post » Pon sie 12, 2013 14:12 Re: 3tyg.kocięta na działce-PILNIE DT-Kiełczów k.Wroclawia

a wiec:
jutro lub pojutrze wizyta u weterynarza, ktory okresli plec maluchow. najpozniej w srode moi rodzice wezma jednego kotka i przewieziemy do was dwojke. czwartego ja wezme i zajme sie nim poki mu nie znajde domu, takze spokojnie :)
bardzo dziekuje wszystkim za zaangazowanie i odzew i mam nadzieje ze sie uda! :)

Malwa23

Post » Pon sie 12, 2013 15:07 Re: 3tyg.kocięta na działce-PILNIE DT-Kiełczów k.Wroclawia

:1luvu: :1luvu: :1luvu: cudowne zakończenie, które rzadko sie zdaża. Super szczęście miały te maluchy :1luvu: :1luvu:

kasia1568

Post » Pon sie 12, 2013 18:59 Re: 3tyg.kocięta na działce-PILNIE DT-Kiełczów k.Wroclawia

Koty uratowane!!! :) Trojka zabrana przez panie z fundacji Kocie Zycie, jeden zostaje na stale z nami :)

Malwa23

Post » Pon sie 12, 2013 20:40 Re: 3tyg.kocięta na działce-PILNIE DT-Kiełczów k.Wroclawia

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: cudnie. Dziękuję za serce dla maluchów i wytrwałość :1luvu: :1luvu:

kasia1568

Post » Śro sie 14, 2013 15:08 Re: 3tyg.kocięta na działce-PILNIE DT-Kiełczów k.Wroclawia

Mam miejsce w DT dla 1 kotka, może nawet DS... Państwo, którzy 2 lata temu adoptowali ode mnie kotkę chcą pomóc jakiemuś biedakowi, a jeżeli w ciągu kilku tygodni odchowywania będzie się dobrze dogadywał z ich kotką, to chcieliby zostawić go jako DS. Jeśli jesteś zainteresowana to daj mi znać na PW. Mieszkają na Gaju we Wro. Polecam ich gorąco :)

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro sie 14, 2013 16:32 Re: 3tyg.kocięta na działce-PILNIE DT-Kiełczów k.Wroclawia

Dziekuje, ale nam sie to nie przyda, kotek bedzie w domu z moimi rodzicami i 10letnim kocurkiem, a przez najblizsze dwa tygodnie ja sie nim zajmuje :)
Zuzia:
http://imageshack.us/scaled/large/266/5vts.jpg
Ostatnio edytowano Śro sie 14, 2013 21:54 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: za duże zdjęcie zamieniłam na link

Malwa23

Post » Śro sie 14, 2013 21:38 Re: 3tyg.kocięta na działce-PILNIE DT-Kiełczów k.Wroclawia

michalinadzordz pisze:Mam miejsce w DT dla 1 kotka, może nawet DS... Państwo, którzy 2 lata temu adoptowali ode mnie kotkę chcą pomóc jakiemuś biedakowi, a jeżeli w ciągu kilku tygodni odchowywania będzie się dobrze dogadywał z ich kotką, to chcieliby zostawić go jako DS. Jeśli jesteś zainteresowana to daj mi znać na PW. Mieszkają na Gaju we Wro. Polecam ich gorąco :)

https://www.facebook.com/events/6837361 ... lan_edited tu są bidy, które bardzo potrzebują domku- może... :1luvu:

kasia1568

Post » Śro sie 14, 2013 21:42 Re: 3tyg.kocięta na działce-PILNIE DT-Kiełczów k.Wroclawia

Malwa23 pisze:Dziekuje, ale nam sie to nie przyda, kotek bedzie w domu z moimi rodzicami i 10letnim kocurkiem, a przez najblizsze dwa tygodnie ja sie nim zajmuje :)
Zuzia:
http://imageshack.us/scaled/large/266/5vts.jpg

ło matko ale słodzieńki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Śro sie 14, 2013 21:55 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: poprawiłam cytat

kasia1568

Post » Śro sie 14, 2013 22:19 Re: 3tyg.kocięta na działce-PILNIE DT-Kiełczów k.Wroclawia

Straciłam dzisiaj jednego maluszka, koteczkę. Sekcja wykazała, że malutka miała bardzo powiększoną wątrobę i jedną nerkę większą trzy razy od drugiej. Po rozcięciu z tej nerki wylała się ropa. Ropa była też w pęcherzu. Wet mówi, że wygląda to na infekcję bakteryjną. Przedwczoraj wszystkie trzy maluszki były w miarę równe. Wczoraj koteczka nie chciała jeść i była wyraźnie słabsza. Oczywiście popędziłam do weta, kocina poza brakiem apetytu była ok, temperaturę miała bardzo dobrą a po dawce odżywki w zastrzyku wyraźnie ożywiła się na kilka godzin. Potem znowu zaczęła słabnąć, jedynie z wielką energią broniła przed jedzeniem. Dzisiaj przez pół dnia malutka była w lecznicy, jeszcze walczyłyśmy, jednak w końcu zdecydowałyśmy o uśpieniu.

Pozostałe dwa kociątka mają się dobrze, na wszelki wypadek jednak dostały antybiotyk - pewnie ta bakteria w nich siedzi.
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

[poprzednia][następna]