Niewidoma kotka bezpieczna, Szukamy domu dla trikolorki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 26, 2013 18:31 Re: Niewidoma kotka bezpieczna, Szukamy domu dla trikolorki

Jakieś nowe wieści ? :)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro maja 29, 2013 20:32 Re: Niewidoma kotka bezpieczna, Szukamy domu dla trikolorki

Czekamy na informacje :)
Obrazek

kinia098

Post » Pt maja 31, 2013 9:41 Re: Niewidoma kotka bezpieczna, Szukamy domu dla trikolorki

Trzykolorowa koteczka jest już zdrowa. We wtorek jest zapisana do weterynarza na sterylizację.
Dzień przed i parę dni po sterylizacji będzie u znajomej pani, która też dokarmia kotki.

Jeśli ktoś z Was byłby chętny dać koteczce dobry dom, czekam na Wasze telefony.
Oto ogłoszenie które jest na tablica.pl:
http://tablica.pl/oferta/trzykolorowa-k ... 0cc6db1a7a

-------------------------------

A niewidoma czarna kotka Grey jest też już zdrowa, po sterylizacji aborcyjnej.
Jest we Wrocławiu, za parę dni będzie w domu tymczasowym.
Szukamy dla niej domu stałego.
Oto strona na facebooku dotycząca koteczki Grey:
https://www.facebook.com/events/456580427756971/?ref=22

Pozdrawiam
Kasia

gajdakasia

Od: Nie kwi 28, 2013 19:51

Post » Sob cze 01, 2013 21:23 Re: Niewidoma kotka bezpieczna, Szukamy domu dla trikolorki

gajdakasia pisze:Trzykolorowa koteczka jest już zdrowa. We wtorek jest zapisana do weterynarza na sterylizację.
Dzień przed i parę dni po sterylizacji będzie u znajomej pani, która też dokarmia kotki.

Pozdrawiam
Kasia

Rewelacja !
Jak kotka juz bedzie po sterylizacji, to warto ruszyc z nowymi ogloszeniami. Nowy tekst, nowe zdjecia. Trzeba tez zrobic wiecej ogloszen, bo tylko na tablicy to moze byc za malo. W wolnej chwili bede mogla pomoc w oglaszaniu chociaz na najpopularniejszych portalach.
Obrazek

kinia098

Post » Nie cze 02, 2013 10:14 Re: Niewidoma kotka bezpieczna, Szukamy domu dla trikolorki

kinia098 pisze:
gajdakasia pisze:Trzykolorowa koteczka jest już zdrowa. We wtorek jest zapisana do weterynarza na sterylizację.

Pozdrawiam
Kasia

Rewelacja !
Jak kotka juz bedzie po sterylizacji, to warto ruszyc z nowymi ogloszeniami. Nowy tekst, nowe zdjecia. Trzeba tez zrobic wiecej ogloszen, bo tylko na tablicy to moze byc za malo. W wolnej chwili bede mogla pomoc w oglaszaniu chociaz na najpopularniejszych portalach.

To bardzo miłe, że z takim zaangażowaniem uczestniczysz w pomaganiu trzykolorce i Grey.
Jak zrobię nowe zdjęcia...., chociaż te są bardzo ładne, nie wiem czy je zmieniać, tekst na pewno zmienię.
W piątek wyjeżdżam i wracam wieczorem w środę, więc pod koniec przyszłego tygodnia napiszę co słychać u naszych kotek.

Pozdrawiam
Kasia

gajdakasia

Post » Nie cze 02, 2013 17:36 Re: Niewidoma kotka bezpieczna, Szukamy domu dla trikolorki

Warto dorobić nowych zdjęć i je dodać do starych. Może nowe wyjdą jeszcze ładniejsze ;) :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Wto cze 18, 2013 15:13 Re: Niewidoma kotka bezpieczna, Szukamy domu dla trikolorki

Jakieś wieści ? ;)
Obrazek

kinia098

Post » Pon cze 24, 2013 20:38 Re: Niewidoma kotka bezpieczna, Szukamy domu dla trikolorki

Niewidoma koteczka ma teraz na imię Jupi, mieszka w domu tymczasowym
i szukamy dla niej dobrego domu stałego.
Tutaj zdjęcia i opis o Jupi na facebooku:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 009&type=1

-----------------------------------------------

Kolorowa koteczka jest zdrowa, ranka już się całkiem zagoiła, zarosła futerkiem.
Jak widziałam ją kilka dni po sterylizacji, miała smutek w oczach. Po moich doświadczeniach, nie chcę już nigdy sterylizować kotki w ciąży, nawet wczesnej.
Dużo ją głaskałam, brałam na ręce, mówiłam do niej. Teraz jest już dobrze, wygląda na taką wesołą jak wcześniej była.
Na razie mam ogłoszenie na tablica.pl z poprzednimi zdjęciami. Ale teraz okres wakacyjny, nikt nie dzwoni. Ale jest lato, jest ciepło, kotki są tam regularnie dokarmiane, więc na dworze ma teraz dobrze.
Za jakiś czas zrobię jej nowe zdjęcia i zamieszczę ogłoszenie.

Pozdrawiam
Kasia

gajdakasia

Post » Wto cze 25, 2013 10:49 Re: Niewidoma kotka bezpieczna, Szukamy domu dla trikolorki

Jupi- Grey i Trikolorka potrzebuja DOMKOW :!: :!: :!:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Czw cze 27, 2013 9:54 Re: Niewidoma kotka bezpieczna, Szukamy domu dla trikolorki

gajdakasia pisze:Niewidoma koteczka ma teraz na imię Jupi, mieszka w domu tymczasowym
i szukamy dla niej dobrego domu stałego.
Tutaj zdjęcia i opis o Jupi na facebooku:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 009&type=1

-----------------------------------------------

Kolorowa koteczka jest zdrowa, ranka już się całkiem zagoiła, zarosła futerkiem.
Jak widziałam ją kilka dni po sterylizacji, miała smutek w oczach. Po moich doświadczeniach, nie chcę już nigdy sterylizować kotki w ciąży, nawet wczesnej.
Dużo ją głaskałam, brałam na ręce, mówiłam do niej. Teraz jest już dobrze, wygląda na taką wesołą jak wcześniej była.
Na razie mam ogłoszenie na tablica.pl z poprzednimi zdjęciami. Ale teraz okres wakacyjny, nikt nie dzwoni. Ale jest lato, jest ciepło, kotki są tam regularnie dokarmiane, więc na dworze ma teraz dobrze.
Za jakiś czas zrobię jej nowe zdjęcia i zamieszczę ogłoszenie.

Pozdrawiam
Kasia

Super, że kotka już po zabiegu :ok:
Dlaczego nie chcesz sterylizować już kotek w ciąży ? Ja wysterylizowałam już sporo takich i to było jedyne dobre rozwiązanie, bo nie byłabym w stanie pomóc tylu maluchom. Zapewne byłyby rozjeżdżane przez samochody, umierały z chorób... Nigdy jakoś nie widziałam smutku w oczach tych kotek. To chyba tylko Twoja wyobraźnia tak zareagowała na myśl, że maluchy zostały usunięte. Przy następnej kotce przemyśl, czy lepiej dać się jej okocić i pozwolić tylko na cierpienie i powiększanie liczby bezdomnych kotów, czy lepiej wysterylizować aborcyjnie i uratować od nieszczęścia te kocięta ? A jak później znowu kotka zdąży zajść w ciążę zanim ją wysterylizujesz ? To takie trochę błędne myślenie.
Obrazek

kinia098

Post » Pt lip 05, 2013 23:00 Re: Niewidoma kotka bezpieczna, Szukamy domu dla trikolorki

Chyba lepsza aborcja niż taki widok ?
Obrazek

Kasia, jak będziesz miała zdjęcia i tekst do ogłaszania to napisz do mnie na priva.
Ja nie mam teraz czasu wchodzić na wszystkie wątki i monitorować sprawy. :(
Obrazek

kinia098

[poprzednia]