Gdańsk - Reduta Dzik - Pilna pomoc dla kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 21, 2013 19:28 Re: Gdańsk - Reduta Dzik - Pilna pomoc dla kotów

Dużo nie mam, ale coś wpłacę. bardzo trudna sytuacja :(
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Czw mar 21, 2013 19:38 Re: Gdańsk - Reduta Dzik - Pilna pomoc dla kotów

Posłałem trochę grosza. Będzie jutro po południu na koncie. Jakie są szacunkowe koszta, doprowadzenia tych kotów do kultury?
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Czw mar 21, 2013 21:03 Re: Gdańsk - Reduta Dzik - Pilna pomoc dla kotów

:ok: :ok: tomek_k, merlok: SUPER!

Dziewczyny, dajcie znać, czy otrzymałyście na konto nasze datki.

A może jeszcze Ktoś choćby mały datek dorzuci i znowu uzbiera się kwota, z którą będziecie mogły konkretnie zadziałać?
Sierpień 2020! Bazarek z dobrymi kosmetykami dla kota z TRIADITIS: viewtopic.php?f=27&t=198359&p=12306398#p12306398

variovorax

Od: Nie cze 24, 2012 12:41

Post » Czw mar 21, 2013 21:30 Re: Gdańsk - Reduta Dzik - Pilna pomoc dla kotów

I dajcie znać jaka jest sytuacja kotów??
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Czw mar 21, 2013 21:35 Re: Gdańsk - Reduta Dzik - Pilna pomoc dla kotów

Kochani, przedewszystkim przepraszam, że nie dajemy rady pisac wszystkiego na bieżąco, ale po prostu jest teraz takie urwanie głowy z kotami, ja praktycznie codziennie jeżdżę od rana do wieczora (łapanki kotek, interwencje, akcje, adopcje....) doby nie starcza żeby ogarnąć.

Jutro jedziemy tam na miejsce. Mamy już zakupiony wór karmy 15kg Puriny z pzreznaczeniem dla tamtych kotów - koszt 127,99.
Damy znać jutro pod wieczór co dalej udało nam się zdziałać. Mamy w planie zinwentaryzowac nieco ten kotostan, sfotografowac koty nadające się do adopcji, zabrać na sterylki kocice, w tym mamę Vigo i Vegi. No i podejmiemy jakies kroki aby pani Józefie jakoś pomóc.

Dziś zawiozła Vigo i Vegę do adopcji - razem :D
W nowym domku czekało wszystko przygotowane: super wypasiony drapak z legowiskami, budką i bajerami, kuwetka, żwirek, wór dobrej karmy, zabaweczki, wszystko co możliwe, i przeszczęśliwa para młodych ludzi.
Miałam łzy w oczach widząc kociaki w takim otoczeniu i ludzi, którzy tak sie na nie cieszyli.
Boże jak to dobrze, że zostały zabrane z tego syfu.

Co prawda to są ich pierwsze koty, ale mają prawie pod blokiem naszych zaprzyjaźnionych wetów, więc mam nadzieję, że będzie oki.
Z darowizn zostaną sfinnasowane również odrobaczenia i odpchlenia kociaków.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw mar 21, 2013 21:48 Re: Gdańsk - Reduta Dzik - Pilna pomoc dla kotów

Lista wpłat:
19.03 - Joanna K. Gdańsk - 20zł
15.03 - Liliana C. Przysiek - 100zł
15.03. - Tomasz K. Warszawa - 95zł
15.03. - Anna B. (PayPal) - 287,75zł
14.03. - Maria S. Gdańsk - 50zł

Razem: 552,75zł

Na razie wydałyśmy 127,99 na suchą karmę. Na Vigo i Vegę to nie wiem dokładnie ile, ale niewielkie kwoty na odrobaczanie i odpchlanie i kontrolę u weta.
Pewnie jutro kupimy też większe opakowanie advocate - koszt około 50zł i odpchlimy koty, które się dadzą, bo tam wszystko potwornie zapchlone. Kupimy też jakieś puchy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw mar 21, 2013 22:45 Re: Gdańsk - Reduta Dzik - Pilna pomoc dla kotów

Poszło i ode mnie. Pozdrawiam! :1luvu: :ok:
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Czw mar 21, 2013 23:46 Re: Gdańsk - Reduta Dzik - Pilna pomoc dla kotów

HURRA, jak cudownie, że udało Wam się znaleźć dla Vigo i Vegi wspólny, nowy dom :ok: :ok: :ok:

Kto może, niech rozpropaguje ten wątek wśród znajomych z Trójmiasta, spoza Miau. Może przybędzie pomysłów na pomoc tej pani.

Dziewczyny mpacz i aga marczak,wiemy, że robicie co możecie. Jak znajdziecie czas, to proszę dajcie tu znać, czy złożycie to pismo do MOPS w celu pomocy pani Jozefie.

Znalazłam adres kancelarii MOPR, dokąd należy wysłać pismo:
Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Gdańsku
ul. Konrada Leczkowa 1A
80-432 Gdańsk
Sierpień 2020! Bazarek z dobrymi kosmetykami dla kota z TRIADITIS: viewtopic.php?f=27&t=198359&p=12306398#p12306398

variovorax

Post » Pt mar 22, 2013 7:59 Re: Gdańsk - Reduta Dzik - Pilna pomoc dla kotów

A pomogłabyś nam napisać takie pismo? My zdobędziemy informacje jakie będa konieczne do tego.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt mar 22, 2013 10:54 Re: Gdańsk - Reduta Dzik - Pilna pomoc dla kotów

Mogę napisać. Potrzebuję od Was dwa zdania o tym, co zastałyście w domu tej Pani i konkret o jej stanie zdrowia. Jak wygląda jej kontakt z synem? Czy on w jakikolwiek sposób dba o opiekę lekarską dla tej Pani?

variovorax

Post » Pt mar 22, 2013 15:44 Re: Gdańsk - Reduta Dzik - Pilna pomoc dla kotów

Byłyśmy tam dziś we trzy z Agą Marczak i Anią.
Zabrałyśmy młodego rudego kotka, bo jest mega miziakiem, robił dosłownie stójki do ręki aby tylko zwrócić na siebie uwagę, jest jakiś takich chudy, biedny. Będę z nim dziś wieczorem u weta.
Będzie trzeba go ogłaszać, tylko, ze chyba trzeba poczekać na zdjęcia w jakichś normalnych warunkach, bo takie zdjęcia jakie mam to chyba mało adopcyjne są - no chyba, ze na litość...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt mar 22, 2013 15:47 Re: Gdańsk - Reduta Dzik - Pilna pomoc dla kotów

Śliczny rudasek - trzeba go tylko troszkę umyć :D
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt mar 22, 2013 15:55 Re: Gdańsk - Reduta Dzik - Pilna pomoc dla kotów

Pani Józefa na rudaska woła Basia, na burą kotkę - matkę Vigo i Vegi - Tereska.
Na powyższych zdjęciach widać jak to wszystko wygląda, koty miały do jedzenia jakąś zupę.

Jeśli chodzi o koty udomowione, adopcyjne to został tam jeszcze tylko kot Józek - czarny z białym kocur, ale on wychodzi na dwór, więc jakoś sobie radzi.
Złapałyśmy też Tereskę na sterylizację i biała dziką kotkę, która zyje na zewnątzrz tam - nie u p. Józefy.
Tak, ze dwie kocice pojechały na sterylki a rudasek zabrany do adopcji.

Tereska jest dość dzika, wróci tam i biała też, raczej nieadopcyjne, no chyba, ze ktoś chce oswajać dzikusy.

Nakarmiłyśmy koty, zostawiłyśmy zapas suchej karmy. Będziemy tam zaglądać regularnie aby obadać co jeszcze trzeba wysterylizować z tych dzikich dochodzących kotów.
To jest Tereska - matka kociaków:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A to podwórkowa Biała:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt mar 22, 2013 16:08 Re: Gdańsk - Reduta Dzik - Pilna pomoc dla kotów

variovorax pisze:Mogę napisać. Potrzebuję od Was dwa zdania o tym, co zastałyście w domu tej Pani i konkret o jej stanie zdrowia. Jak wygląda jej kontakt z synem? Czy on w jakikolwiek sposób dba o opiekę lekarską dla tej Pani?

Powiem tak: na oko fizycznie ta pani jest w dobrej kondycji, natomiast jeśli chodzi o kondycję umysłową, to nie bardzo. Nie wiem nie znam się, z czego to wynika, jakie to są zaburzenia czy demencja, ale generalnie ciężko uzyskać nam od niej jakieś informacje konkretne, pani nie kojarzy faktów, nie pamięta, mówi w bardzo charakterystyczny sposób powtarzając słowa, na ogól bez związku z pytaniem, np. "biegają, biegają", "na nogach, na nogach", "biegają, biegają, nogi, nogi" i to sa na ogół odpowiedzi na nasze pytania dot. kotów...
Tak naprawdę dziś nie pytałyśmy o syna o jej sytuację bo było tyle zamieszania z tymi kotami... zresztą po prostu i tak pani nie odpowiada logicznie na pytania.
Ogólnie w mieszkaniu panuje straszny syf, wydaje mi się, ze pani powinna mieć chociaż jakąś osobę dochodzącą z mopsu czy coś.
Może my najpierw zapytamy w mops, może oni znają sytuację tej pani już...
Nastepnym razem bardziej to wysondujemy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt mar 22, 2013 16:11 Re: Gdańsk - Reduta Dzik - Pilna pomoc dla kotów

W sumie to i tak dobrze, że większość z dużej grupy kotów radzi sobie na dworze a do pani Józefy tylko dochodzą, bo przynajmniej poradzą sobie na dworze.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]