PROSZE O POMOC-ŁEZEK MUSI ZYC

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 12, 2012 12:27 Re: Kot śpi z otwartymi oczami, chudnie mimo jedzenia...

agula76 pisze:Ariel...

w wynikach badan potwierdzona póki co hipoglikemia 61 glukoza 8-O

wiec byc moze to jest trop ...

Agula, to może być trop, tak jak napisałam. Sama mam hiperinsulinemię i już dwie godziny po posiłku mam cukier poniżej normy. Ale nie ograniczałabym się wyłacznie do poziomu cukru, bo tu przecież mamy jakiś stan zapalny, czyli wysokie leukocyty.
Na pewno dobry diagnosta jest potrzebny, a nie ktos, kto przy takich wynikach stwierdzi, że taka uroda kota :|
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon lis 12, 2012 12:29 Re: Kot śpi z otwartymi oczami, chudnie mimo jedzenia...

Wiecie co - po tej wodzie z glukozą położyła się, ale już normalnie na łapkach.
Spróbuję ją skusić jakimś smakołykiem, żeby coś zjadła.

Sylwia1701

Od: Nie lis 11, 2012 22:12

Post » Pon lis 12, 2012 12:30 Re: Kot śpi z otwartymi oczami, chudnie mimo jedzenia...

macie rację dziewczyny..na cukier nawet nie spojrzałam,ale skoro wet oglada wyniki,twierdzi,że sa w porządku,to faktycznie trzeba weta zmienić :(
Trzymam kciuki :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lis 12, 2012 12:32 Re: Kot śpi z otwartymi oczami, chudnie mimo jedzenia...

Sylwia1701 pisze:Wiecie co - po tej wodzie z glukozą położyła się, ale już normalnie na łapkach.
Spróbuję ją skusić jakimś smakołykiem, żeby coś zjadła.

masz Supporta w proszku?jak nie masz to kiedys sobie kup saszetke,w takich lezacych przypadkach się sprawdza,chyba,że kot ma chora trzustkę to za tłuste jest :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lis 12, 2012 12:33 Re: Kot śpi z otwartymi oczami, chudnie mimo jedzenia...

Do tej dr. Wójcik na Podleśnej już na pewno nie pójdę, ale nie omieszkam podjechać do dyrektora placówki z wynikami i informacją co stwierdziła Pani doktor po obejrzeniu wyników...

Mam Supporta - zaraz jej podam.

Sylwia1701

Post » Pon lis 12, 2012 12:40 Re: Kot śpi z otwartymi oczami, chudnie mimo jedzenia...

ARIEL...pewnie ze tak

leukocyty sa tez podwyzszone
musi byc szersza diagnoza

ale skoro kot lezy plackiem nie ma siły nawet nie zamyka oczu jak spi...to grozi mu spiaczka przy tak niskim pozniomie cukru
bo skoro wet powiedziala ze wyniki sa dobre a glukoza w badaniach wynosi 60 8O 8O 8O 8O
i kot ma wszelkie objawy niedocukrzenia to warto pojsc tym tropem a przy okazjui szukac innej jeszcze przyczyny i stanu zapalnego ....

po podaniu wody z glukoza kot nabiera sily....- to jest raczej ten trop...kot musi byc leczony poprostu i bedzie wszystko oki

czy sto stowarzyszenie bedzie oplacalo koszty leczenia bo nie doczytalam jeszcze????
agula76

Post » Pon lis 12, 2012 12:44 Re: Kot śpi z otwartymi oczami, chudnie mimo jedzenia...

Tak, mogę go leczyć,ale na Podleśnej.
Mają tam spory dług, ale staramy się zbierać fundusze...
Jak wszyscy...

Sylwia1701

Post » Pon lis 12, 2012 12:46 Re: Kot śpi z otwartymi oczami, chudnie mimo jedzenia...

Widziałam kiedyś szczeniaka (jak szmatka) z hipoglikemią spowodowaną "tylko" potężnym zarobaczeniem.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon lis 12, 2012 12:47 Re: Kot śpi z otwartymi oczami, chudnie mimo jedzenia...

Sylwus

moje dosiadczenia z wetami sa gorsze z pewnoscia niz twoje... 3 wetów klasyfikowało kota do amputacji lapki ..jeden spartaczył robote kompletnie...
fachowiec łapke uratował koszt 1800 zł do dzis jestem na długach u kolezanek bo maz zabrał mi kase:( byłam sama bez zadnych akcji, stowarzyszeń, rozumiem cie

ostatnio moj kot wymiotowal to pani wet stwierdziła ze go zle zywie bo je surowe mieso:(

tylko ze jej intenstinala nie chcial ruszyc

kazała odstawic miesko i przestawic kota na saszetki!!!!!!!!kot by mi sie odwodnił bo te saszetki nawet z RC miał gleboko w dupce...
wyniki badań wykazały ze kot jest jednak dobrze zywiony....ja mam gorsze od niego :D

powod wymiocin-zaklaczenie ...
agula76

Post » Pon lis 12, 2012 12:50 Re: Kot śpi z otwartymi oczami, chudnie mimo jedzenia...

Sylwia1701 pisze:Tak, mogę go leczyć,ale na Podleśnej.
Jak wszyscy...

i dlatego olewaja sprawe....walcz dziewczyno :1luvu:
agula76

Post » Pon lis 12, 2012 12:50 Re: Kot śpi z otwartymi oczami, chudnie mimo jedzenia...

Jak wszyscy...

agula76

agula76 pisze:Sylwus

moje dosiadczenia z wetami sa gorsze z pewnoscia niz twoje... 3 wetów klasyfikowało kota do amputacji lapki ..jeden spartaczył robote kompletnie...
fachowiec łapke uratował koszt 1800 zł do dzis jestem na długach u kolezanek bo maz zabrał mi kase:( byłam sama bez zadnych akcji, stowarzyszeń, rozumiem cie

ostatnio moj kot wymiotowal to pani wet stwierdziła ze go zle zywie bo je surowe mieso:(

tylko ze jej intenstinala nie chcial ruszyc

kazała odstawic miesko i przestawic kota na saszetki!!!!!!!!kot by mi sie odwodnił bo te saszetki nawet z RC miał gleboko w dupce...
wyniki badań wykazały ze kot jest jednak dobrze zywiony....ja mam gorsze od niego :D

powod wymiocin-zaklaczenie ...

Maltpaste polecam.

Dr. Wójcik jak jej przywiozłam kotka na skraju wycieńczenia nie chciała mi go zbadać.
Powiedziała dosłownie "po co go badać - i tak umrze" - zatkało mnie!
A potem nerwy mi puściły i powiedziałam jej parę słów.
Weci są różni - niestety ...

Sylwia1701

Post » Pon lis 12, 2012 12:53 Re: Kot śpi z otwartymi oczami, chudnie mimo jedzenia...

agula76 pisze:
Jak wszyscy...

Walczę non stop - jestem już pod kreską totalnie, wszyscy mnie mają za wariatkę, ale kocham te zwierzaki.
Kto im pomoże jak nie my? Ciągle mam w domu koty, udało mi się znaleźć 10-ciu nowe domy w ciągu 2 miesięcy i
próbuję jak mogę by ta liczba się powiększyła, chociaż czasem, ręce opadają :cry:

Sylwia1701

Post » Pon lis 12, 2012 12:55 Re: Kot śpi z otwartymi oczami, chudnie mimo jedzenia...

Słuchajcie wcześniej kot miał baaardzo cienkie źrenice, teraz ma większe i jakiś spokojniejszy wzrok.
I jakby lepiej oddycha...

I chyba przysypia, wygląda lepiej jakby...
Ostatnio edytowano Pon lis 12, 2012 13:00 przez Sylwia1701, łącznie edytowano 1 raz

Sylwia1701

Post » Pon lis 12, 2012 13:00 Re: Kot śpi z otwartymi oczami, chudnie mimo jedzenia...

Sylwia kiedy idziesz do weta????

bo jezeli to jest powod

to w kazdej chwili kot moze ci wpasc w spiaczke ....:( glukoza z woda to oczywiscie dorazna pomoc
agula76

[poprzednia][następna]