Bezdomna kotka!!! Woj. lubelskie. Ma DT

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 13, 2012 14:50 Re: Bezdomna kotka!!! Może ktoś mógłby zrobić wydarzenie na

i ja, choć tyle..
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto lis 13, 2012 15:18 Re: Bezdomna kotka!!! Może ktoś mógłby zrobić wydarzenie na

Ja jestem wielbicielem długich etkstów .Znaczy się zawsze mi same jakoś tak wychodzą.
Ale wg mnie powinnaś jednak dodac prośbę o DT/DS bo np bez pomocy kot umrze i nie ma szans w zetknięciu z rzeczywistością,psami i ludźmi.
Ale to jest moje zdanie.
2 portale to za mało.
Zanim CA zrobi ogłoszenia to trochę czasu minie.Daj swoje i niech ona da swoje.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Wto lis 13, 2012 15:36 Re: Bezdomna kotka!!! Może ktoś mógłby zrobić wydarzenie na

Te dwa portale to zrobiłam wczoraj wieczorem po pracy. Na więcej jak na razie nie miałam czasu.
Obrazek Obrazek

bakakaj

Od: Pon mar 26, 2012 7:37

Post » Wto lis 13, 2012 17:45 Re: Bezdomna kotka!!! Może ktoś mógłby zrobić wydarzenie na

bakakaj pisze:Te dwa portale to zrobiłam wczoraj wieczorem po pracy. Na więcej jak na razie nie miałam czasu.

Nie gniewaj się na to co napiszę ale kota tym bardziej czasu nie ma. Może być za późno jak wreszcie ogłoszenia sie pokażą. Trzeba wziąć pod uwagę i to,że należy powtórkę zrobić. Choć trzymam kciuki by dom od razu się znalazł.
Wiem,że każdy zapracowany i zalatany ale wiem też,że można znaleźć czas.Rano, wieczorem po kilka choćby. Nie trzeba dawać całej 50.Codziennie po 10 i już jest sukces.
Biedna ta mała.
Obrazek

ASK@

Post » Wto lis 13, 2012 20:43 Re: Bezdomna kotka!!! Może ktoś mógłby zrobić wydarzenie na

Jest jakieś zainteresowanie tymi ogłoszeniami?

Lubelski Animals odezwał się?
Może jest możliwość skontaktowania się z jakimiś wolontariuszami?
Może jakaś pomoc weterynaryjna? Jeśli kotka już tylko leży na kupie liści, to jakoś niespecjalnie to wygląda.

A jeśli, na przykład, kotkę chciałby uratować ktoś nie mieszkający w Parczewie, to jesteś w stanie zapewnić jej bezpieczeństwo do czasu zorganizowania transportu?

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro lis 14, 2012 5:52 Re: Bezdomna kotka!!! Może ktoś mógłby zrobić wydarzenie na

Jak dotąd żadnego odzewu. Kotka nie wygląda na chorą, z tą stertą liści to chodziło mi o to, że nie ma schronienia, a nie że nie da rady się podnieść. Może źle to zabrzmiało. Wczoraj wieczorem jej nie było. Za chwilę wychodzę do pracy, zobaczę, czy pojawi się na śniadanie.
Obrazek Obrazek

bakakaj

Post » Śro lis 14, 2012 8:05 Re: Bezdomna kotka!!! Może ktoś mógłby zrobić wydarzenie na

Może ktoś jednak ją przygarnął.
Taka śliczna kotka.

Mnie chodziło o to, że jest już taka zrezygnowana, że nie biegnie za nikim.

mb

Post » Śro lis 14, 2012 8:14 Re: Bezdomna kotka!!! Może ktoś mógłby zrobić wydarzenie na

Dałas jej wiecej ogłoszeń? Trudno o odzew przy ich niewielkiej ilości ale cuda bywaja.Moze jeszcze papierowe zrób.
Trzymam za nią kciuki wielkie. Oby znalazła dom.Albo schronienie bo liście są juz wilgotne i zimne.Zaraz mogą zacząć sie choroby.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lis 14, 2012 8:41 Re: Bezdomna kotka!!! Może ktoś mógłby zrobić wydarzenie na

Dzisiaj postaram się o więcej. Naprawdę nie mam teraz na nic czasu. Ostatnio muszę zostawać w pracy po godzinach i momentami mam wrażenie, że w ogóle nie odchodzę zza biurka. Wczoraj trochę się zaniepokoiłam, że kotki nie było, ale dzisiaj z rana czekała już znowu pod blokiem. Z drugiej strony miałam też taką cichą nadzieję, że może właśnie ktoś ją przygarnął. Kotka znika na noc, więc być może ma gdzie spać. Może ktoś z okolicznych bloków wpuszcza ją na noc do piwnicy...?
Obrazek Obrazek

bakakaj

Post » Śro lis 14, 2012 14:00 Re: Bezdomna kotka!!! Woj. lubelskie. Pilnie potrzebny TDT/D

Biję się ciągle z myślami, co mam zrobić z tą kotką. Momentami byłam już gotowa wpuścić ją do domu, ale mam niewykastrowanego jeszcze kocurka, którego zgarnęłam z ulicy dwa miesiące temu. Weterynarz ocenił go na jakieś siedem miesięcy. Kociak jak na razie nie wykazuje skłonności w kierunku prokreacji, ale jednak nie chcę ryzykować. Odizolować je od siebie mogłabym jedynie na czas, kiedy nie ma nas w domu, bo jedyny zamykany pokój (z dwóch) to ten, w którym ciągle przesiadujemy, a koty razem z nami.
Obrazek Obrazek

bakakaj

Post » Śro lis 14, 2012 14:44 Re: Bezdomna kotka!!! Woj. lubelskie. Pilnie potrzebny TDT/D

bierz i z mety sterylizuj.
Potem na spokojnie szukaj DT/DS.
I tak musisz je izolowac jakiś czas np w łazience by zobserwowac co i jak znią i by koty dogadały się.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lis 14, 2012 14:47 Re: Bezdomna kotka!!! Woj. lubelskie. Pilnie potrzebny TDT/D

Tak z mety to nie dam rady finansowo, bo czeka mnie jeszcze kastracja kocurka. W łazience nie zamknę, bo się nie zmieści. Mam tam pół metra kwadratowego wolnej przestrzeni.
Obrazek Obrazek

bakakaj

Post » Śro lis 14, 2012 15:48 Re: Bezdomna kotka!!! Woj. lubelskie. Pilnie potrzebny TDT/D

Podrzucę :!:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Śro lis 14, 2012 18:41 Re: Bezdomna kotka!!! Woj. lubelskie. Pilnie potrzebny TDT/D

Ile kosztuje u was sterylizacja kotki?

mb

Post » Śro lis 14, 2012 19:31 Re: Bezdomna kotka!!! Woj. lubelskie. Pilnie potrzebny TDT/D

Z mojej strony mogę wspomóc finansowo jeśli to jest jedyna przeszkoda we wzięciu tej kotki.
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

[poprzednia][następna]