Kropeczkowo-Mazurki w nowych domkach,na zawsze w moim sercu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 28, 2012 22:24 Re: Kropeczkowo - maluchy z Mazur szukają DS :)

Jak ja Ci zazdroszczę tych małych BZIKÓW :1luvu:
Ja na swoją małą Iwonkę muszę jeszcze poczekać.
A firanki przecież są wymyślone po to by miauczery miały się po czym wspinać :D

Grosziwo

Od: Pon wrz 21, 2009 21:43

Post » Pt wrz 28, 2012 22:31 Re: Kropeczkowo - maluchy z Mazur szukają DS :)

firanki - rzecz nabyta, ale te wyjątkowo lubię :lol:

Ladyś puszcza pawie jak się bardzo zdenerwuje...
pierwsze dni z Kropeczką też tak wyglądały - 2 razy dziennie, to norma...
jak przez chwilę miałam psiaki- było to samo ...
dlatego długo broniłam się przed tymczasowaniem, i muszę zaobserwować, czy Lady się do tego nadaje - jeśli za kilka dni Jej przejdzie - to super, a jeśli nie - to nie będę brała już takiej dużej ilości futerek... i tak miałam w planach max 2 :mrgreen: ale nie żałuję,że jest 5 :oops: dzieciaki szaleją, z Bonuską na czele :twisted: a mamusi prawie nie widać ...

żal mi tylko tej dwójki, która tam została ...
może ktoś da im DT ? już tak zimno nocami ....

wolę zostać w KOTACH, ale Goyka- może zmienisz tytuł wątku mazurskiej rodzinki i wrzucimy tam fotki i link do Kropeczkowa, oraz info,że maluchy szukają DS?
Ostatnio edytowano Pt wrz 28, 2012 22:35 przez Aga&Iskierka&Lady, łącznie edytowano 1 raz
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Pt wrz 28, 2012 22:35 Re: Kropeczkowo - maluchy z Mazur szukają DS :)

Tez mysle o tej 2ce tym bardziej ze tamtejsze stadko to takie slodziaki. Czy w okolicach nie dziala jakas fundacja? Dana moze Ty jakas znasz bo jestes z okolic?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob wrz 29, 2012 10:55 Re: Kropeczkowo - maluchy z Mazur szukają DS :)

dzieciaki szaleją - z Bonusią na czele :D ale dziś dały mi się wyspać :lol:
mamusia potrzebuje tylko miseczkę, kuwetkę i ręcznik pod krzesłem ...
umawiam z CatAngel pakiet ogłoszeń dla nich, ale dopiero na przyszły tydzień, bo chciałabym je zaszczepić przed oddaniem ...

Ps.Zapomniałam już, jak takie maleńtasy są kochane i ile radości jest z patrzenia na nie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Sob wrz 29, 2012 11:39 Re: Kropeczkowo - maluchy z Mazur szukają DS :)

Znam wiele z tych miejsc, choćby tylko z nazwy, ale niestety nie znam tutejszych organizacji. Nigdy z żadną nie miałam kontaktu.
Od miejsca, gdzie zostały kociaki dzieli mnie pomad 100 km. :?
Poszperałam jednak trochę i :
Najbliższy TOZ jest w Giżycku, ale niestety działa tylko na terenie swojej gminy.
Szczybały Orłowskie należą do gminy Wydminy. Jest to mała gmina wiejska, gdzie takiej organizacji nie uświadczysz.
Jednak, jakby nie patrzył, jest to powiat Giżycko, więc może jednak zwrócić się do nich?

Kontakt ma stronie http://www.otoz-gizycko.pl/kontakt.html
na fb http://pl-pl.facebook.com/pages/TOZ-Gi% ... 8140918266

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Sob wrz 29, 2012 15:37 Re: Kropeczkowo - maluchy z Mazur szukają DS :)

Ciesze się ze Bonusia szaleje to dobry znak :D dziekuje Ci Aga ze zgodzilas się zebym ja tez wziela, gdyby nie Ty ta cudowna kotenka moglaby już nie zyc!!! Przyszla po pomoc i ja dostala! A co sadzisz o Mamci? Czy ona potrzebuje domu wychodzacego? Bo z tego co piszesz to chyba jednak docenia zacisze domu :) mysle ze bylaby idealna kotka dla starszej samotnej osoby gdyz nie jest zbyt absorbujaca
Obrazek

Goyka

Post » Nie wrz 30, 2012 5:28 Re: Kropeczkowo - maluchy z Mazur szukają DS :)

Mamusia zdecydowanie nie ma potrzeby wychodzenia... potrzebuje tylko spokojnego kącika, pełnej miseczki i niezbyt miekkiej podusi - może być koc lub ręcznik na podłodze - nie wchodzi na kanapę ani nic miękkiego ...

kto zgadnie, która moja kocia rezydentka została ulubioną ciocią maluchów i lata z nimi po całym domu i drapaku jakby sama była kociątkiem :lol: :?:

Aga&Iskierka&Lady

Post » Nie wrz 30, 2012 11:21 Re: Kropeczkowo - maluchy z Mazur szukają DS :)

Iskierka ? :D
Obrazek

Goyka

Post » Nie wrz 30, 2012 13:37 Re: Kropeczkowo - maluchy z Mazur szukają DS :)

No nie mów, że Ladyś 8O :conf:

dana.b

Post » Nie wrz 30, 2012 15:39 Re: Kropeczkowo - maluchy z Mazur szukają DS :)

Goyka - moje gratulacje :ok: tak Iskierka :1luvu:

zaczynają się problemy ...
mamusia właśnie pobiła Iskierkę latającą z dzieciakami :evil: i warczy na wszystkich :cry: Iskierka przerażona wróciła do sypialni, dzieciaki się do niej dobijają, ale nie mogę ich wpuścić, bo Lady się wkurza jak maluchy są blisko ...

i Ziutek ma katar... wróciłam w nocy i widziałam,że ma coś nieteges z prawym oczkiem... jak wstałam ( jakieś 2 godziny temu :oops: ) oko zaklejone, Ziutek kicha i nie chciał jeść ... byliśmy u weta, tem. 39.6 C - antybiotyk i inne atrakcje: Lincospect, Catosal i Tolfedine
(rachunek - 158 zł)

Aga&Iskierka&Lady

Post » Nie wrz 30, 2012 16:25 Re: Kropeczkowo - maluchy z Mazur szukają DS :)

Mamuska pewnie chce bronic dzieciakow na wszelki wypadek moze to tylko chwilowe :( a co do Ziutusia to przeszlo Zuziuni to teraz jego dojechalo z dzieciakami bezdomniakami niestety tak jest, przerabialam to z moimi. A Mamcia powinna siedziec zamknieta z Ladys -2 damesy sfochowane :evil:
Obrazek

Goyka

Post » Nie wrz 30, 2012 18:52 Re: Kropeczkowo - maluchy z Mazur szukają DS :)

oczywiście,że mamcia broni dzieci, tylko biednej Iskierce mocno się oberwało, bo ona gapa - nigdy nie było podobnych akcji... dostała dość mocno :cry: w dodatku mamcia warczy na dzieciaki już mocno, druga niedotykalska się zrobiła, niczym Lady ...

Ziutek po lekach od razu lepiej, właśnie wpałaszował mięsko ze wszystkimi :lol:
piszę ogłoszenia - dla mamci też - ona potrzebuje spokoju a nie bandy małych i dużych futerek latającej dookoła...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Nie wrz 30, 2012 18:55 Re: Kropeczkowo - maluchy z Mazur szukają DS :)

biedna Iskierka :( a mamuśka że taki agresor , hoho kto by pomyślał, zazwyczaj była bardzo spokojna, ale wtedy jeszcze była w ciąży a teraz pewnie wraca do formy wiec pokazuje pazurki :twisted: mamcia wg mnie nadaje się nawet na jedynaczkę bo ona lubi spokój, nadal jednak niewiadomo ile ona ma lat , a pewnie potencjalny domek chciałby wiedzieć :roll: cieszę się że Ziutuś już lepiej, a jak Bonusia? jutro mija tydzień od sterylki więc lada dzień powinny być wyniki, trzymam mocno kciuki :ok: :ok:
Obrazek

Goyka

Post » Nie wrz 30, 2012 19:13 Re: Kropeczkowo - maluchy z Mazur szukają DS :)

Bonusia jest cudownym, kochanym miziakiem - jak i pozostałe maluchy ... myślę, że wyniki będą około środy najwcześniej, bo to 7-10 dni roboczych
dziś zostałam zepchnięta pod ścianę, nawet nie miałam jak się odwrócić, bo cała czwórka młodzieży spała przytulona do siebie i do mnie ...

nie mam pojęcia, ile lat ma mamcia - nikt tego nie określił :| na jedynaczkę nadaje się zdecydowanie, albo do jakiegoś spokojnego kociego towarzysza... mam wrażenie,że ona jest bardzo wycieńczona i musiała walczyć o swoje, więc jak nic się nie dzieje,to goni wszystkich od siebie, ale na Iskierkę ma oko, nawet na chwilę nie spuszcza z Niej wzroku i co chwile na nią warczy bez powodu ...
Dana może coś powiedzieć na temat zmiany charakteru kota po zabraniu do domu ...
mamuśka właśnie zbiła małą czarnulkę, bo ta w zabawie z Zuzią wskoczyła za blisko niej :evil: :!:
edit: oberwało się jeszcze Zuzi :evil:

Aga&Iskierka&Lady

Post » Pon paź 01, 2012 22:16 Re: Kropeczkowo - maluchy z Mazur szukają DS :)

Aga&Iskierka&Lady pisze:Dana może coś powiedzieć na temat zmiany charakteru kota po zabraniu do domu ...

Wolałabym nie mieć nic do powiedzenia na ten temat :cry:
Niestety, z wycofanego, zalęknionego kota w schronisku, w domu wyszedł pewny siebie agresor. :cry:
Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko się ułoży.
Koty są ze sobą dopiero od kilku dni, więc jeszcze się poznają. :P :ok:

dana.b

[poprzednia][następna]