Wrocław - Papi już w nowym domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 04, 2012 11:39 Re: Wrocław - kociak z podwórka z paskudną raną :(

śpiące "kluski"

Obrazek
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Sob gru 29, 2012 20:23 Re: Wrocław - Papi już w nowym domku :)

Papi już w nowym domku :D zamieszkał z innym kocurkiem i bliźniaczkami :)

dzięki Sroka7 :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Nie gru 30, 2012 10:24 Re: Wrocław - Papi już w nowym domku :)

:ok: :ok: :ok: :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon gru 31, 2012 9:28 Re: Wrocław - Papi już w nowym domku :)

wczoraj rozmawiałam z Panią Asią, która adoptowała Papika :) wszystko jest na najlepszej drodze, co prawda syczy jeszcze z Paputem :D kocim rezydentem , ale już powoli zaczynają sie wąchać :D

ale trafiło się im kocurek, którego mięli u siebie to Paput i teraz mój Papik :lol: :lol: :lol:

Bliżniaczki rewelacyjne !!!!! Rodzice zwracaja uwagę na to jaki dziewuszki mają stosunek do kota i co wolno a co nie wolno z nim robić, Papik naprawdę będzie miał u nich fajne życie :)
On jest kotem potrzebującym mnóstwo uwagi i jak ją dostaje od człowieka to jest przeszczęśliwy, a te Małe napewno, po tym co zobaczyłam, mu ją poświęcą.
Będąc u mnie przez 2 h ciagle chciał się z nimi bawić :D

Magdalena424

Post » Pon lut 18, 2013 18:45 Re: Wrocław - Papi już w nowym domku :)

Witamy, Kilka kartek z pozdrowieniami od...
Obrazek - tak wygląda poranek z Papkinem (Papi lekko zmienił imię :wink: )
Obrazek - lubi puzzle. W sumie ciężko mi było układać, tak się rwał do elementów (to zdjęcie zrobiliśmy w chwili ciszy :wink: )

Obrazek - narada wojenna przed nocą... "co by tu zrobić żeby się nie wyspali..." Troche było syków i prychów, ale teraz już kamraty. Karki sobie liżą i takie tam ;)
Obrazek - nie chwaląc się.... przy tym zdjęciu chyba nikt nie wątpi, że kot ma dobrze ;)

Papkinos bardzo lubi czesanie. Je w sumie wszystko co się pojawi na misce, i musimy go pilnować, żeby się nie spasł. I faktycznie robi mega śmierdzące kupki ;) Był u weta i ma już założoną książeczkę. Generalnie zdrowy, aczkolwiek ma zapalenie dziąseł, które może skutkować usunięciem zębów, ale póki co nie ma dramatu.
Jest genialny. Dzieciaki mogą z nim robić co chcą (oczywiście w granicach rozsądku), sam się z resztą do nich pcha. Wystarczy na chwilę uchylić drzwi od pokoju i już siedzi w łóżku którejś z dziewczyn ;)
Dalej próbuje się wpychać na poduszkę w nocy, ale daje się przekonać do spania w nogach.
Faktycznie jest jak pies. Lazi za nami jak cień i jest pierwszym stworzeniem, które się widzi po wejściu do domu :wink:

Takiego kota chcieliśmy i dziękujemy Magdzie i wolontariuszce, która nas do niej skierowała,za to że Papkin (Papi) jest z nami.
Ostatnio edytowano Pon lut 18, 2013 19:07 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 2 razy
Powód: poprawiłam zdjęcia/miniaturki N/K

tomecki

Od: Nie lut 17, 2013 22:51

Post » Pon lut 18, 2013 19:38 Re: Wrocław - Papi już w nowym domku :)

Ale fantastyczna para kumpli :ok: Oby więcej takich fajnych domów się kotom trafiało :1luvu: :piwa:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lut 18, 2013 21:28 Re: Wrocław - Papi już w nowym domku :)

cieszę się, że zaaklimatyzował się bez problemów :) :)

takie czerwone dziąsła ma od samego początku- od chwili gdy go złapałam- leczyliśmy to i poprawiło się ( miał mniej czerwone), jednak nie było widać żeby sprawiało mu to jakiś ból a przez to problemy z jedzeniem, więc po skończeniu antybiotyku nie robiliśmy już nic więcej.

Magdalena424

[poprzednia]