Bystra [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 16, 2012 20:54 Re: Bystrzyca w wersji na cztery łapy

tak się zastanawiam - czy jest sens brać ją "na siłę" na kolana i zobaczyć, czy na nich zostaje, czy lepiej poczekać, aż sama wlezie? bo jeśli nigdy nikomu nie wchodziła, to nie jestem pewna, czy kiedykolwiek to zrobi. na szafki i krzesła też nie wskakuje, tylko ostrożnie sprawdza, co jest na górze, i wdrapuje się tylko, jak są puściusieńkie.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Nie wrz 16, 2012 22:00 Re: Bystrzyca w wersji na cztery łapy

Na chwileczkę chyba możesz. Jak nie będzie chciała, to sobie pójdzie. Ale może niech spróbuje :wink: :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Nie wrz 16, 2012 22:30 Re: Bystrzyca w wersji na cztery łapy

To ja sobie też zaznaczę :) Miałam okazję poznać Bystrą, śliczna kotka :)
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pon wrz 17, 2012 7:05 Re: Bystrzyca w wersji na cztery łapy

Zgłaszasz Bystrą do konkursu piękności? :D

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Pon wrz 17, 2012 10:45 Re: Bystrzyca w wersji na cztery łapy

oczywiście. czekam na TŻta i jego porządny aparat, żeby śliczna kotka miała śliczne fotki. 8) wyślę zdjęcia najpóźniej w środę, jak się sesja nie uda, to takie, jakie mam.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Pon wrz 17, 2012 18:32 Re: Bystrzyca w wersji na cztery łapy

Witam, zaznaczę sobie. Super,że Bystra się aklimatyzuje :1luvu:

edytka312

Od: Nie kwi 15, 2012 10:33

Post » Wto wrz 18, 2012 19:22 Re: Bystrzyca w wersji na cztery łapy

Bystra zgłoszona do konkursu kocich piękności - wejście przez bannerek w podpisie :ok:

nie za bardzo jest o czym opowiadać, to znaczy ja to bym w kółko mogła, ale chyba nie o to chodzi... ;)
przestawiła się w całości na orijena, już nie mieszam, zrezygnowałyśmy też z bozity na rzecz karm filetowych gimpeta. kiedy wczoraj wrzuciłam po raz pierwszy puchę, to nie zdążyłam się przebrać w piżamę, tak szybko wylizała do czysta miskę. :lol: jako bytową traktuję więc orijena (za jakiś czas czeka nas przestawianie na smak kurczaka, bo ten rybny naprawdę jest nie do zniesienia...), a jako uzupełniającą - gimpeta shinycat. czy tak jest ok?

niedługo razem z wieczornym mokrym będzie próba przemycenia tabletki. proszę trzymać kciuki! :ryk:
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Wto wrz 18, 2012 19:34 Re: Bystrzyca w wersji na cztery łapy

Myślę, że zje bez problemu.
Ona naprawdę robi postępy szybciej niż mogłam przypuszczać.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto wrz 18, 2012 22:48 Re: Bystrzyca w wersji na cztery łapy

o, tak mi kocię zasnęło.
Obrazek
w porównaniu z pierwszymi ostrożnymi drzemkami pod łóżkiem, w pozycji skulonej, z jednym okiem otwartym - są znaczne postępy. i to w tydzień :1luvu:

nie wiem, co z tą tabletką. nie zjadła całkiem mokrego, rozgrzebała i zostawiła, ale pastylki tam nie widzę. lepiej założyć, że zjadła, czy zaryzykować ewentualną podwójną dawkę?
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Wto wrz 18, 2012 22:56 Re: Bystrzyca w wersji na cztery łapy

jakie słodkie zmęczone kociątko :mrgreen: :1luvu: :ryk:
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Śro wrz 19, 2012 5:05 Re: Bystrzyca w wersji na cztery łapy

Maupa pisze:o, tak mi kocię zasnęło.
Obrazek
w porównaniu z pierwszymi ostrożnymi drzemkami pod łóżkiem, w pozycji skulonej, z jednym okiem otwartym - są znaczne postępy. i to w tydzień :1luvu:

nie wiem, co z tą tabletką. nie zjadła całkiem mokrego, rozgrzebała i zostawiła, ale pastylki tam nie widzę. lepiej założyć, że zjadła, czy zaryzykować ewentualną podwójną dawkę?

Ja bym odczekała i podała ewentualnie za tydzień.
A na przyszłość taka rada: tabletkę podawać w malutkim kawałku karmy. Tzn. najpierw dać odrobinkę karmy bez tabletki, potem podać ten kawałek "nafaszerowany" i jak zje, dać resztę.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro wrz 19, 2012 7:04 Re: Bystrzyca w wersji na cztery łapy

Ale słodko sobie śpi :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro wrz 19, 2012 10:38 Re: Bystrzyca w wersji na cztery łapy

Jaka piękna Bystra! :) Pamiętam ją taką czujną i skuloną w kącie, cudownie wygląda taka rozłożona na włościach! :)

A ja się nie potrafię zabrać za Okuniowy wątek :D
Obrazek

Avi

Od: Śro gru 29, 2010 17:42

Post » Śro wrz 19, 2012 20:17 Re: Bystrzyca w wersji na cztery łapy

Avi pisze:Jaka piękna Bystra! :) Pamiętam ją taką czujną i skuloną w kącie, cudownie wygląda taka rozłożona na włościach! :)

A ja się nie potrafię zabrać za Okuniowy wątek :D

robisz tak: odpalasz "załóż wątek" w dziale Koty, wrzucasz ładne zdjęcie, opisujesz kota, klikasz "wyślij". :mrgreen:

no, już już, dzisiaj ma być! obiecałaś :D
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Czw wrz 20, 2012 21:37 Re: Bystrzyca w wersji na cztery łapy

wczoraj do pokoju wleciała TAKA WIELKA ĆMA, była włochata i okropna i obrzydliwa... i nie byłam w stanie spać na poddaszu. na odchodnym życzyłam Bystrej smacznego, a jak dziś rano wróciłam, ćmy nie było. hm...
po tym, jak sobie poszłam, kotka - która cały wieczór uciekała przed dotykiem, ale zarazem trzymała się blisko - zaczęła tak okropnie wyć pod drzwiami z samotności, że miałam straszne wyrzuty sumienia :( ale ćma była jednak mocniejsza. dlatego rano, kiedy wróciłam jej to wynagrodzić, pół godziny sobie leżałyśmy i się głaskałyśmy.
Bystra na legowisko wybrała sobie wiklinowy kosz, w którym jest żyrandol przykryty grubym materacem - innymi słowy, górki i dołki. to, co ona wyprawia, kiedy się ją głaszcze, i jak bardzo stara się jednocześnie położyć i nie zjechać na dół, jest przekomiczne. kiedyś nakręcę, jak mi ktoś pożyczy dodatkową parę rąk :ryk:

i dostałam dzisiaj pierwsze buzi od niej :1luvu:

brzuszek pokazuje mi od jakiegoś czasu, pod łóżko jeszcze czasem wejdzie, ale z przyzwyczajenia lub żeby drogę sobie skrócić. niedługo przejdziemy do uczenia kolankowania :)

dobrej nocy!
Obrazek Obrazek

Maupa

[poprzednia][następna]