Warszawa zaginiony SAURON odnalazł się po 4 miesiącach :)...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 25, 2012 22:34 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Nareszcie coś pozytywnego. Po pierwsze w okienku piwnicznym, które nie dawało mi spokoju, paliło się światło i zajrzałam do środka i zobaczyłam, że kot może bez problemu wejść i wyjść, więc moje Kocię nie jest tam uwięzione a jutro jeszcze raz posprawdzamy pozostałe na sąsiednim podwórku. No i wreszcie udało mi się namierzyć karmicielkę i miejsce karmienia kotków :). Porozmawiałam z nią a ona powiedziała, że jeszcze porozmawia z jedną panią. Jest nawet budka dla kotków. I wszystkie okoliczne kotki były w okolicy. Może Sauronek jest na tyle mądrym kotkiem żeby trzymać się w pobliżu, zwłaszcza, że tam jest ciszej i zna ten widok z okna. No i słyszeliśmy kocie walki. Co prawda nie udało się dojrzeć, ale może to Sauronek się bił. Iskierka nadziei zapłonęła :)...
Moja kocia ferajna: Sauron, Sheela i Arya :)...

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Od: Wto lip 17, 2012 6:57

Post » Śro lip 25, 2012 22:58 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Mieszkam na Popiełuszki, bliżej Hali Marymonckiej. Dziś rozmawiałam z p. Hanną, która od lat dokarmia koty w tych rewirach. Na Gojawiczyńskiej. Będzie mieć oko czy do jej stada nie dołączył nowy kot.

W tych okolicach, tzn. jakby po drugiej stronie Krasińskiego niż Twoja, jest sporo miejsc, gdzie koty wolno żyjące są dokarmiane, zajezdnia autobusowa, na Gojawiczyńskiej są trzy miejsca dokarmiania, budki, na skrzyżowaniu Popiełuszki i Krasińskiego żyją od lat koty w piwnicy (na wysokości przystanku autobusowego w kierunku centrum), Sady Żoliborskie też.
Na pewno warto w tej okolicy też rozwiesić ogłoszenia. Dużo osób "zwierzolubnych", nawet z dalszych okolic Żoliborza, spaceruje w Sadach, z psami, kotami też się zdarza:), a i żółwia na przechadzce widziałam. Sauron mógł w panice oddalić się znacznie.

Ja w każdym razie obserwuję i rozpuszczam wici. Gdyby do piątku nie udało się odnaleźć Saurona mogę pomóc i podłączyć się pod nocne zwiady.
Powodzenia!

maryniaj

Od: Śro wrz 15, 2010 23:13

Post » Śro lip 25, 2012 23:33 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Maryniaj, dziękuję z całego serducha :)... No, a teraz spaciu bo pobudka przed świtem. Dobrze, że w dzień się troszkę przesłałam... Ach, czego się nie robi z miłości...do Kocia :)...

Ps. A jak wkleić zdjęcie żeby się od razu otwierało?

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Czw lip 26, 2012 3:18 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Wystawiłam już jedzonko w miejscu wskazanym przez karmicielkę i czekam...uzbrojona po zęby w latarkę i krzesełko turystyczne :)

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Czw lip 26, 2012 4:32 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Pokonał mnie deszcz :(. Ale znowu gdzieś słyszałam kocie walki a na parapecie w bloku na przeciwko widziałam identycznego kotka jak mój. Muszę wybadać ile czasu tam jest. Tylko jak =/?

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Czw lip 26, 2012 6:02 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Z ciężkim sercem jechałam dzisiaj do pracy. Sauronku, gdzie jesteś? Czy to Ty się biłeś w nocy i nad ranem? Czy próbujesz wrócić do domku? A może próbowałeś się dostać w miejsce gdzie są karmione inne kotki? A może to Ty na mnie patrzyłeś z tego parapetu? Sauronku mój najukochańszy, Dziecinko moja !!! Wróć do swojej Pańci !!! Pańcia Cię nakarmi Twoimi ulubionymi smakołykami i nigdy nie pozwoli żeby Ci się stała krzywda. Tylko wróć !!!

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Czw lip 26, 2012 6:08 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Dzisiaj mam imieniny. Może Sauronek mi zrobi prezent i się ujawni???

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Czw lip 26, 2012 6:11 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Niech się spełnią Twoje życzenia!!!!!!
Sauronku-zrób prezent swojej Pani i wróć!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw lip 26, 2012 6:35 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

KropkaXL, dziękuję za życzenia i o niczym innym nie marzę jak o ich spełnieniu. Żeby Sauronek był w moich ramionach i spał wtulony w moją szyję jak miał w zwyczaju :)...

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Czw lip 26, 2012 8:12 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Najlepszego w dniu imienin i spełnienia marzeń :D :ok:

Sauronku zlituj się chłopie ,do domu czas wracać :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw lip 26, 2012 8:42 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Dziękuję Iwonko :)...

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Czw lip 26, 2012 12:01 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Melduję się! Oczywiście z kciukami i wsparciem duchowym (niestety duchowym tylko, bo sama jestem z Grochowa więc dość daleko i nie do końca znam te żoliborskie rejony).

Aniu życzę wszystkiego najlepszego z okazji imienin i przede wszystkim najwazniejszego - aby Sauronek szybko się znalazł!

Swoją drogą warto pomyśleć o zabezpieczeniu okna siatką, żeby przypadek ten się nie powtórzył!

:ok: :ok: :ok: :ok:
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Czw lip 26, 2012 12:30 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Dziękuję Nurmi. Cały czas myślę o Sauronku. Może mu telepatycznie pomogę wrócić. Dodam odwagi. A przynajmniej chcę tak sobie tłumaczyć...

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Czw lip 26, 2012 13:10 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Kochani, bananowy_kot mi poradziła żebym zrobiła mapkę okolicy i zaznaczyła różne rzeczy co też uczyniłam tylko za Chiny nie wiem jak wkleić zdjęcie żeby się wyświetlało od razu :/. Ślepa chyba jestem z tych emocji i niewyspania, ale nie widzę co i gdzie :/...

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Post » Czw lip 26, 2012 13:12 Re: Warszawa- Żoliborz zaginął czarny kotek SAURON

Chciałam ponowić pytanie czy może ktoś mieszka w okolicy ulic: Próchnika, Suzina, Filareckiej, Toeplitza?

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

[poprzednia][następna]