Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lip 07, 2012 23:46 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Na początku myślałam że garfild chce mu zrobić krzywdę bo jak zabraliśmy kocie to zachowywał się jak szalony dyszał, miałczał syczał i wszystko na raz tak że musieliśmy go zamknąć w oddzielnym pomieszczeniu.Ale wczoraj daliśmy mu obejrzeć malucha i wogole nie był zdziwiony jego obecnością a wrecz przeciwnie mały widząc go odrazu zaczoł się poruszać bo tak to siedział cały czas bez ruchu w kartoniku a w pierwszą noc robił pod siebie chyba ze stresu.Tylko ciekawi mnie z kąd on wzioł to kocie i co nim kierowało że przyniósł do domu.Nie zrobił mu żadnej krzywdy nawet nie ma na ciele najmniejszego zadrapania. No i u nas na wsi nikt nie ma rasowych kotów każdy dachowce co przewarznie trzymają w oborach albo w stodołach żeby myszy łapały żadko kto trzyma kota lub psa w domu, a ten kotek ma lekko długą sierść i bardzo taką puchatą. Może to taka z której wyrośnie jak bedzie starszy ??

Ewcia87

Od: Czw lip 15, 2010 12:12

Post » Nie lip 08, 2012 4:35 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

A czy malego karmisz?

AlkaM

Od: Nie sty 04, 2004 6:14

Post » Nie lip 08, 2012 9:50 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

No dobra.
Wzruszyłam się, przeurocza historia.
Ale w tle ten niewykastrowany, wychodzący kocur mnie dręczy.
Nie wypuszczaj go choć do kastracji, proszę.
Obrazek
Obrazek
...i do tego Saszka-od 27.11.10

Dunia

Od: Nie kwi 09, 2006 19:45

Post » Nie lip 08, 2012 22:20 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Spokojnie Garfild siedzi teraz w domu,Nawet zabardzo nie chce mu się na dwór bo za gorąco. A czym karmie małego . Weterynarz zaleciła whiskas w saszetkach dla malutkich kociąt i żeby nie dawać mleka tylko przegotowaną wode. A i tak w pierwszy dzień ledwo udało mu się wcisnąć jakiekolwiek jedzenie.Mały teraz wygląda jak nie ten kot oczka już prawie dobrze humor mu dopisuje nawet zaczoł się bawić, po szamponie który dała weterynarz sierść zrobiła się ładniutka i kto by nie wiedział pomyślałby że kot od zawsze był w domu. Do ludzi jest jeszcze trochę dzikawy na rękach mruczy ale boi się normalnych domowych dźwięków i sam jeszcze do człowieka nie przyjdzie no chyba że rano do jedzenia , ale to bardzo ostrożnie.

Ewcia87

Post » Nie lip 08, 2012 22:27 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Ewcia87 pisze:Spokojnie Garfild siedzi teraz w domu,Nawet zabardzo nie chce mu się na dwór bo za gorąco. A czym karmie małego . Weterynarz zaleciła whiskas w saszetkach dla malutkich kociąt i żeby nie dawać mleka tylko przegotowaną wode. A i tak w pierwszy dzień ledwo udało mu się wcisnąć jakiekolwiek jedzenie.Mały teraz wygląda jak nie ten kot oczka już prawie dobrze humor mu dopisuje nawet zaczoł się bawić, po szamponie który dała weterynarz sierść zrobiła się ładniutka i kto by nie wiedział pomyślałby że kot od zawsze był w domu. Do ludzi jest jeszcze trochę dzikawy na rękach mruczy ale boi się normalnych domowych dźwięków i sam jeszcze do człowieka nie przyjdzie no chyba że rano do jedzenia , ale to bardzo ostrożnie.

Niech szanowna pani weterynarz sama sobie ten Whiskas je :roll:

taniej i ZDROWIEJ wyjdzie karmić kociaka surowym mięsem (drób, wołowina), oraz dodatkami typu jogurt, jajko.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Nie lip 08, 2012 22:38 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Obrazek

Ewcia87

Post » Nie lip 08, 2012 22:40 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Próbowałam wstawić zdjęcie kociaka z wczoraj ale nie wiem czy mi się udało tu jest link http://zapodaj.net/811aac6885e6a.jpg.html ciężko mu zrobić fotkę ale postaram się coś ładniejszego wstawić

Ewcia87

Post » Nie lip 08, 2012 22:44 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Whiskas to śmieciowa karma :( , zajrzyj do Kociego ABC viewtopic.php?f=1&t=27018 i poczytaj o żywieniu kotów i kociąt. Whiskas bywa dobry na zachętę, dla niejadka, ale nie jako podstawa żywienia. Co do mleka, racja, nie podaje się krowiego.
No i zdecydowanie wypuszczanie niewykastrowanego kocura to igranie z jego życiem i zdrowiem oraz pomnażanie okolicznej populacji :(

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie lip 08, 2012 22:59 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

http://zapodaj.net/51277547a7208.jpg.html
Dzięki za radę jutro wybiorę się na zakupy i poszukam czegoś lepszego a co myślicie o royal canin, tylko trochę drogi a może podacie mi jakieś inne karmy łatwo dostępne i dobre.

Ewcia87

Post » Nie lip 08, 2012 23:08 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Nie wiem, co jest u Was dostępne z karm, ale może kup nogę kurzą (pierś jest sucha), do tego trochę startej marchewki i innych warzyw (nie kapustne) i ugotuj. Pocięte powinien wcinać. Można mu trochę pomieszać z whiskasem, gdyby nie chciał. Ewentualnie surowa wołowina (pręga, rosołowe), drobniutko pokrojone. Taniej wyjdzie niż saszetki, a zdrowiej.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pon lip 09, 2012 0:04 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Ewcia, proszę, sprawdzaj pisownię, zanim wyślesz post. Oczy bolą...

Dużo zdrowia dla maluszka. Karm mięsem. Najtaniej i najzdrowiej. Ew. poszukaj dobrych karm dla juniorów. Dobrych, najlepiej bezzbożowych. Ale i tak podstawą powinno być mięso (nie wieprzowe). Plus trochę białego serka, jogurtu naturalnego, żółtko jaja, raz na tydzień czy dwa odrobina sparzonego fileta rybnego, troszkę wątróbki czy serca drobiowego.

I koniecznie, jak najszybciej wykastruj kocura. To ważne.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

[poprzednia]