FIP na 90% !!! Szukamy, walczymy ... Nie udało się ;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 06, 2012 22:42 Re: Pomóżcie!Moj kotek ma FIP i złe wyniki nerek.Wet go skre

Meduza pisze:Tigerek mężnie dziś zniósł podanie przeze mnie antybiotyku, zmierzenia temperatury i miał całkiem niezły apetyt. Wieczorem miał temp 39,1 ;( ...Napiszcie proszę czy to naturalne, że z takimi wynikami on tak długo śpi i 'poleguje'? Czy powinnam bardziej zachęcać go do zabawy czy pozwolić 'odpocząć'?

Dziękuję za to, że jesteście z nami!!!

To naturalne, że chory kot więcej śpi i poleguje.
Poza tym jest cholernie gorąco, więc i zdrowe koty więcej polegują, a tryb życia mają przestawiony na noc, kiedy jest nieco chłodniej.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pt lip 06, 2012 22:55 Re: Pomóżcie!Moj kotek ma FIP i złe wyniki nerek.Wet go skre

ale teraz też cały czas śpi a jest noc :( ... to prawda, że w upały koty są mniej aktywne, ale mamy w domu 4 koty i Tiger zdecydowanie jest najsłabszy :( Poza nim są trzy kocice - 13 lat, 6 lat i siostra Tigera ... pociesza mnie jednak to, że nadal ma apetyt i jak podstawię mu tackę animondy pod nosek to wcina aż się uszy trzęsą (nie za dużo oczywiście, ale tak z 1/3 opakowania), a to chyba dobrze :D

Meduza

Od: Śro lip 04, 2012 18:47

Post » Pt lip 06, 2012 23:57 Re: Pomóżcie!Moj kotek ma FIP i złe wyniki nerek.Wet go skre

dobrze, że je.
Musisz wziąć pod uwagę to, że jest mocno chory i dlatego nie będzie aktywny.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Sob lip 07, 2012 9:11 Re: Pomóżcie!Moj kotek ma FIP i złe wyniki nerek.Wet go skre

Takie pytania to raczej nalezaloby skierowac do lekarza, napisz moze do Jagielksiego na adres lecznicy zalaczajac wyniki i popros o interpretacje?
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob lip 07, 2012 14:24 Re: Pomóżcie!Moj kotek ma FIP i złe wyniki nerek.Wet go skre

Wczoraj mieliśmy wizytę u dr Jagielskiego i wtedy został pobrany mocz do badania. Nie mieliśmy jeszcze okazji by omówić wyniki.

Meduza

Post » Sob lip 07, 2012 14:53 Re: Pomóżcie!Moj kotek ma FIP i złe wyniki nerek.Wet go skre

Dlatego mowie, ze mozesz napisac maila :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob lip 07, 2012 15:59 Re: Pomóżcie!Moj kotek ma FIP i złe wyniki nerek.Wet go skre

Jak je to większe szanse-nie trzeba ganiać ze strzykawką :D mój nerkowy skończył 18 lat-takie nawroty mam od 7 lat-powinien dać radę-trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

jaga666

Od: Wto mar 06, 2012 17:55

Post » Pon lip 09, 2012 12:53 Mój kotek ma FIP i fatalne wyniki nerek ;(( Weci nie dają sz

Jesteśmy po drugich konsultacjach i rokowania brzmią podobnie ...;( wyniki krwi i usg pozostały bez zmian ;( ... nadal nie ma wyników, które potwierdzą albo zaprzeczą FIP, podobno do piątku powinny być ... dodatkowo jeszcze okazało się, że źle mierzyłam temperaturę i bezsensu cieszyłam się, że już nie ma gorączki ...nadal ma ok 39,7 ...

Z pozytywnych rzeczy: Tiger zasmakował w mokrym Renalu, nadal się pucuje i kuwetkuje. Nie biega i nie skacze, ale dużo spaceruje jak na tak chorego malucha. Poza tym w Stanach podobno jest już lek na 'suchy' FIP, także musimy sprawdzić jak możnaby go sprowadzić.

Meduza

Post » Wto lip 10, 2012 2:15 Re: Mój kotek ma FIP i fatalne wyniki nerek ;(( Weci nie daj

A stosunek albumin i globulin badałaś?

Meduza pisze: Poza tym w Stanach podobno jest już lek na 'suchy' FIP, także musimy sprawdzić jak możnaby go sprowadzić.

Możesz napisać coś więcej na ten temat?
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Wto lip 10, 2012 19:15 Re: Pomóżcie!Moj kotek ma FIP i złe wyniki nerek.Wet go skre

Tak mamy pełną elektroforezę białek i nie licząc alfaglobuliny wszystko poza normą ;( ...także wszystko wskazuje na FIPa :cry:
albuminy/globuliny 0,17

Lekarz proponuje leczenie sterydami (Dexaven) i immunosupresantami (Leukeran).

Czy ktoś z Was miał kota chorującego na FIP? Czy próbowaliscie leku LTCI? Ten lek zwykle stosowany jest w białaczce i FIVie, ale na jednej stronie napisali, że wyleczył koty z FIPa...http://healingheartscats.wordpress.com/

Meduza

Post » Wto lip 10, 2012 19:19 Re: Pomóżcie!Moj kotek ma FIP i złe wyniki nerek.Wet go skre

Z tego co wiem to fip jest niestety nieuleczalny.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Wto lip 10, 2012 19:30 Re: Pomóżcie!Moj kotek ma FIP i złe wyniki nerek.Wet go skre

To co piszą w podlinkowanym przez Ciebie materiale brzmi nawet obiecująco, niestety skuteczniejszy w przypadku suchego FIPa :( . Ale jako że nie ma efektów ubocznych, na Twoim miejscu bym spróbowała. Jeśli tylko stać Cię na to, bo cena zastrzyku dość wysoka, a nie podają chyba informacji jak długo tę kurację stosować...
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Wto lip 10, 2012 20:35 Re: Pomóżcie!Moj kotek ma FIP i złe wyniki nerek.Wet go skre

neron pisze:Z tego co wiem to fip jest niestety nieuleczalny.

no niestety, z takim podejściem i opiekunów, i weterynarzy, to zawsze będzie nieuleczalny :(
Kiedyś grypa i ospa też były nieuleczalne :wink:
Jeśli kot się czuję w miarę dobrze, to trzeba próbować :ok:
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Wto lip 10, 2012 21:16 Re: Pomóżcie!Moj kotek ma FIP i złe wyniki nerek.Wet go skre

Będziemy próbować! Sprawdzamy już cenę leku. Podobno w 3 dni możemy go mieć, także oby tylko zadziałał!!!

Tiger dziś nam pokazał, że wyniki nie zawsze przekładają się na samopoczucie! BIEGAŁ po ogrodzie za zabawką i swoją siostrą, polował na pozostałe koty, wskoczył na parapet i na ogrodzenie (2m)!!!! po którym spokojnie sobie chodził a potem zeskoczył ;) Gdybym nie znała jego wyników stwierdziłabym, że to całkowicie zdrowy kocurek. Nadal mamy nadzieję!!!

Później sprawdziliśmy mu temperaturę myśląc, że jakiś lek zadziałał i ją zbił i stąd Tiger miał tyle sił, ale ona nadal bardzo wysoka 39,9 ;(
Ostatnio edytowano Wto lip 10, 2012 21:20 przez Meduza, łącznie edytowano 1 raz

Meduza

Post » Wto lip 10, 2012 21:19 Re: Pomóżcie!Moj kotek ma FIP i złe wyniki nerek.Wet go skre

a to fotki z dzisiaj :D

spacerek po ogrodzeniu
Obrazek

i odpoczynek z siostrą Czekoladą
Obrazek

Meduza

[poprzednia][następna]