Stado białaczkowyh kotów -błagają o karmę, o domy... MińskM.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt cze 01, 2012 16:09 Re: DRAMAT! Psy i koty u pijaka, płodne i głodujące:( Mińsk

teraz juz wiecie - nie pisac na forum, nie szukac domow, kasy na leczenie, sterylki, tylko wszytsko łapac i w domu upychac w szufladach 8)
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt cze 01, 2012 16:11 Re: DRAMAT! Psy i koty u pijaka, płodne i głodujące:( Mińsk

Chyba zginęło w gąszczu postów. Dziewczyny czy sobotnia akcja jest pewna? Czy rzeczywiście ktoś przyjedzie zabrać koty? Nie chciałabym żeby Ania została z tym sama. Z kotami jest o tyle dobrze, że większość lecznic ma umowy z gminami na sterylki. Gorzej z psami i finansowo i z domami tymczasowymi.:-(
asiaf1 pisze:4 kociakom załatwiłam lecznicę na Kosiarzy w Wilanowie. Nie było juz na co czekać. Maja koci katar. Jeden z nich ma oko do usunięcia może uda się uratować drugie.
Jeżeli jest ktoś z tych okolic to proszę aby się ujawnił, trzeba iść do tamtejszego urzędu po papier na leczenie kotów.

asiaf1

Od: Pt cze 01, 2012 14:59

Post » Pt cze 01, 2012 16:20 Re: DRAMAT! Psy i koty u pijaka, płodne i głodujące:( Mińsk

Peter91 jak możesz tak pisać wczoraj dziewczyny dowiedziały się o problemie i się organizują. Ile zwierząt z tego getta jest u Ciebie w domu?
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt cze 01, 2012 16:24 Re: DRAMAT! Psy i koty u pijaka, płodne i głodujące:( Mińsk

Dziewczyny tu przeciez nie chodzi o to żeby komus bić brawo i dziękować że jest. Mnie tez nikt nie zmusza do tego żeby się zajmować zwierzętami ale jak widzę, że sytuacja wymaga szybkiego działania to staram się działać. Super, że chcecie pomóc i mam nadzieję, że tak się stanie bo wszystkim chodzi o dobro zwierząt.
Karolek(ona) pisze:teraz juz wiecie - nie pisac na forum, nie szukac domow, kasy na leczenie, sterylki, tylko wszytsko łapac i w domu upychac w szufladach 8)

asiaf1

Od: Pt cze 01, 2012 14:59

Post » Pt cze 01, 2012 16:30 Re: DRAMAT! Psy i koty u pijaka, płodne i głodujące:( Mińsk

ale są takie Trole które lubia robic zamieszanie - a jest takie powiedzenie
Krowa która duzo ryczy, mało mleka daje :!:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt cze 01, 2012 16:35 Re: DRAMAT! Psy i koty u pijaka, płodne i głodujące:( Mińsk

Macie 100 % :P

tylko ze w ogóle nie zrozumiałyście co napisałem .... :)

Ale patrząc na wasze wypowiedzi nie jestem w sumie tym zdziwiony ..... ^^

Wiec już nie jeździjcie po mnie tylko sie zajmijcie kotkami ....^^

PS ...tam koty dorosle sobie niezle radza wiec domy tymczasowe sobie odpuscie narazie .....wysterylizujcie je i potem je tam wypuscie bo koty jednak sobie u tego faceta daja niezle rade .....zajmijcie sie sterylkami zeby sie nie rozmnazaly dalej a potem na spokojnie domow szukac...dziewczyny ja jestem facetem a widze mysle szybciej ..... macie zalatwone sterylki to sterylizujcie a potem je tam odwiezcie i na spokojnie domow szukajcie ...psy sa na lancuchach i zaglodzone a koty maja karme mieszkaja w chalupie i narazie daja rade wiec juz tak nie placzcie.... ewentualnie tyko chorymi kotami sie zajac ale jak wy tam nawet nie bylyscie w srodku to wy nawet nie wiecie ile tych kotow jest i w jakim tak naprawde stanie to nie czepiajcie sie mnie ze mnie to wkurza bo to chyba nie jest problem pojechac i zobaczyc chociaz na czym sie stoi .... no litosci.....
Ostatnio edytowano Pt cze 01, 2012 18:27 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: połączyłam dwa posty

Peter91

Od: Pt cze 01, 2012 15:31

Post » Pt cze 01, 2012 17:06 Re: DRAMAT! Psy i koty u pijaka, płodne i głodujące:( Mińsk

Peter91 pisze:Witam

Czytam i nie po prostu nie wierze . GDYBYŚCIE rzeczywiście WZIĘŁY na siebie koty ..... i POMAGAŁY jak to tu niby wygląda to zamiast pisać idiotyczne posty co tu zrobić radziłbym się ogąrnać troche w sobie bo ALBO POMAGACIE ALBO TYLKO GADACIE . I powiem Wam że ja jestem na bierząco z tą sprawą - śledze ja na fejsbuku - TO MAŁYCH KOTKÓW już tam nie ma. Wy sobie tu gadacie a inni za was robia . zanim wy byście się zebrały POMAGAĆ to już by wszystkie poślepły .... Jak na osoby ktore PODOBNO pomagaja kotom to macie mala wiedze na ten temat ..... DZIĘKI BOGU są inni co DZIAŁAJĄ a nie siedza i biadola jak baby na straganie ..... Orientowalyscie sie jak tam bylyscie ...jak facet jak pisalyscie byl pijany mozna bylo przyjechac nastepnego dnia ..... Tym malym kotkom potrzebna natychmiastowa pomoc a nie gadanie .... To nie za was nalezy dziekowac Bogu......
radze sie ogarnac troche :/

Pozdrawiam

No tak, najlepiej nie pracować, nie mieć własnego życia i być dyspozycyjnym 24h na dobę :roll: A kasa będzie spadać z nieba :roll:

Żałosny jesteś 8O

Może i jesteś dzięki fb na bieżąco ze sprawą ale nie jesteś na bieżąco z naszymi sprawami, także z łaski swojej nikogo nie oceniaj :roll:

agusia_1

Od: Pon lip 30, 2007 18:30

Post » Pt cze 01, 2012 17:08 Re: DRAMAT! Psy i koty u pijaka, płodne i głodujące:( Mińsk

agusia_1 pisze:
Peter91 pisze:Witam

Czytam i nie po prostu nie wierze . GDYBYŚCIE rzeczywiście WZIĘŁY na siebie koty ..... i POMAGAŁY jak to tu niby wygląda to zamiast pisać idiotyczne posty co tu zrobić radziłbym się ogąrnać troche w sobie bo ALBO POMAGACIE ALBO TYLKO GADACIE . I powiem Wam że ja jestem na bierząco z tą sprawą - śledze ja na fejsbuku - TO MAŁYCH KOTKÓW już tam nie ma. Wy sobie tu gadacie a inni za was robia . zanim wy byście się zebrały POMAGAĆ to już by wszystkie poślepły .... Jak na osoby ktore PODOBNO pomagaja kotom to macie mala wiedze na ten temat ..... DZIĘKI BOGU są inni co DZIAŁAJĄ a nie siedza i biadola jak baby na straganie ..... Orientowalyscie sie jak tam bylyscie ...jak facet jak pisalyscie byl pijany mozna bylo przyjechac nastepnego dnia ..... Tym malym kotkom potrzebna natychmiastowa pomoc a nie gadanie .... To nie za was nalezy dziekowac Bogu......
radze sie ogarnac troche :/

Pozdrawiam

No tak, najlepiej nie pracować, nie mieć własnego życia i być dyspozycyjnym 24h na dobę :roll: A kasa będzie spadać z nieba :roll:

Żałosny jesteś 8O

Może i jesteś dzięki fb na bieżąco ze sprawą ale nie jesteś na bieżąco z naszymi sprawami, także z łaski swojej nikogo nie oceniaj :roll:

Olejcie trolla i róbcie swoje. Idiotów nie brakuje, a życzliwych zwłaszcza.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pt cze 01, 2012 17:15 Re: DRAMAT! Psy i koty u pijaka, płodne i głodujące:( Mińsk

asiaf1 pisze:Chyba zginęło w gąszczu postów. Dziewczyny czy sobotnia akcja jest pewna? Czy rzeczywiście ktoś przyjedzie zabrać koty? Nie chciałabym żeby Ania została z tym sama. Z kotami jest o tyle dobrze, że większość lecznic ma umowy z gminami na sterylki. Gorzej z psami i finansowo i z domami tymczasowymi.:-(
asiaf1 pisze:4 kociakom załatwiłam lecznicę na Kosiarzy w Wilanowie. Nie było juz na co czekać. Maja koci katar. Jeden z nich ma oko do usunięcia może uda się uratować drugie.
Jeżeli jest ktoś z tych okolic to proszę aby się ujawnił, trzeba iść do tamtejszego urzędu po papier na leczenie kotów.

Jest pewna, nie rzucamy słów na wiatr :roll:

Niestety jesteśmy zmuszone kursować z kotami do Warszawy i błagać o każde miejsce, gdyż jedyna lecznica która podpisała w Mińsku umowę na sterylki nie spełnia nawet podstawowych wymogów żeby się tym zajmować (jesteśmy w trakcie batalii z UM żeby wybrał drugą, natomiast gmina wciąż nie ma wybranej lecznicy - o to też walczymy ale wójt chce przeznaczyć na to w tym roku max 2-3tyś zł co jest śmieszną sumą :roll: ). Także wcale nie jest to takie proste jak się wydaje. Z domami tymczasowymi też nie jest tak łatwo, zresztą zarówno w przypadku psów jak i kotów możliwości i lokalowe i finansowe nie są nieograniczone.

agusia_1

Post » Pt cze 01, 2012 17:18 Re: DRAMAT! Psy i koty u pijaka, płodne i głodujące:( Mińsk

kamari pisze:
Olejcie trolla i róbcie swoje. Idiotów nie brakuje, a życzliwych zwłaszcza.

Osobiście nie mam zamiaru się nim przejmować 8) starczy mi starć z takimi pieniaczami w realu :roll:

Śmieszne jest tylko dla mnie ocenianie osób i ich działań bez odpowiedniej znajomości faktów :)

agusia_1

Post » Pt cze 01, 2012 18:19 Re: DRAMAT! Psy i koty u pijaka, płodne i głodujące:( Mińsk

Nie doczepiajcie sie do mojego pierwszego postu tylko doczytajcie reszte a potem suncie obrazy na moj temat ok ?
bo naprawde mam niezla zabawe z waszych postow ....jak do sciany :D i sie ruszcie a nie na forum piszecie

A to co mowicie to spoko ale Pani Ania i Asia tez pieniedzy nie maja tez robia kursy do warszawy np dzis zrobily az dwa wczoraj jeden i na tym sie nie konczy ..... i tez ledwo ciagnal ....i poprosily NP LUDZI O POMOC i dostaja ja ....bo trzeba byc zaradnym i myslec jak sie chce pomoc .... a nie biadolic jakim to sie jest biednym ,...
szkoda ze tak żwawo z kotami nie dzialacie jak tu na forum mi odpisujecie szkoda
Ostatnio edytowano Pt cze 01, 2012 18:28 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: połączyłam dwa posty

Peter91

Od: Pt cze 01, 2012 15:31

Post » Pt cze 01, 2012 18:33 Re: DRAMAT! Psy i koty u pijaka, płodne i głodujące:( Mińsk

Bardzo proszę o skupieniu się w dyskusji na temacie głównym czyli zorganizowaniu rozsądnej pomocy kotom, a nie wyciąganiem kto, co i jak wiele może czy robi.
Prośba ta w szczególności dotyczy nowych użytkowników.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pt cze 01, 2012 18:36 Re: DRAMAT! Psy i koty u pijaka, płodne i głodujące:( Mińsk

Peter91 pisze:Nie doczepiajcie sie do mojego pierwszego postu tylko doczytajcie reszte a potem suncie obrazy na moj temat ok ?
bo naprawde mam niezla zabawe z waszych postow ....jak do sciany :D i sie ruszcie a nie na forum piszecie

A to co mowicie to spoko ale Pani Ania i Asia tez pieniedzy nie maja tez robia kursy do warszawy np dzis zrobily az dwa wczoraj jeden i na tym sie nie konczy ..... i tez ledwo ciagnal ....i poprosily NP LUDZI O POMOC i dostaja ja ....bo trzeba byc zaradnym i myslec jak sie chce pomoc .... a nie biadolic jakim to sie jest biednym ,...
szkoda ze tak żwawo z kotami nie dzialacie jak tu na forum mi odpisujecie szkoda

Słońce ty moje, najmądrzejsza szczoteczko świata. Już dawno nie czytałam takiego pokłosia matury Giertycha :mrgreen: Aż się stęskniłam 8)
Powiedz no ty mi, piotrusiu malusi, ile to ty masz kotów? ilu biedakom, dzieciaku, pomogłeś? Z iloma i ile razy dziennie kursujesz do weta i to jeszcze z miasta do miasta? Bo wiesz, Mińsk Mazowiecki i Warszawa to są dwa różne miasta :oops: A niektórzy (nie mówię oczywiście o tobie :ok: ) w między czasie pracują. Praca, wiesz, to taka głupawa strata czasu na pozyskanie pieniędzy. Zajmuje zwykle 8 godzin dziennie plus dojazd.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pt cze 01, 2012 18:43 Re: DRAMAT! Psy i koty u pijaka, płodne i głodujące:( Mińsk

kamari pisze:Słońce ty moje, najmądrzejsza szczoteczko świata.

Ja protestuję w imieniu wszystkich szczotek świata :twisted:
Ten troll jest gooopszy od szczotki, więc proszę, nie obrażajmy szczoteczek!

I nie sądzę, żeby miał maturę! Choćby i tę giertychowską!

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Pt cze 01, 2012 18:49 Re: DRAMAT! Psy i koty u pijaka, płodne i głodujące:( Mińsk

Fajnie by było jakby "starzy" użytkownicy nie dali się wciągnąć w przepychankę słowną :)

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

[poprzednia][następna]